在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:間學校老師無耐性同愛心,+多言活躍正常幼稚

原帖由 irenelwl 於 16-01-11 發表
間學校老師無耐性同愛心, 多言活躍正常幼稚園生都有, 我仔都有活躍問題, 我主動聯絡學校了解兒子上堂情況, ...
如果學校老師真係有愛心,真係會差好遠~本人父母得一、兩個仔女已經唔係太識得處理管教問題,無老師對住咁多學生經驗咁多~個個小朋友唔同,未必可以一下子要求佢地完全定下來~但有老師鼓勵同安慰,媽媽應該會好窩心你好好彩啊~

複式洋房

引用:TYPO......係預留學位.

原帖由 vpo0615 於 16-01-11 發表
TYPO......係預留學位.
我想問下,呢個係學校名定係會show TYPO係佢地校網到?可唔可以比多小小資料?

複式洋房

引用:老師唔應該係4/5歲小孩前講d咁既野,包括唔

原帖由 Lu324 於 16-01-11 發表
老師唔應該係4/5歲小孩前講d咁既野,包括唔係護士同媽咪唔開心。
在職媽媽壓力好大,絕對明白
但好多野要靠 ...
一齊努力!其實我地媽媽好簡單~只想佢地平平穩穩開心咁長大

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

轉校啦

哩間學校0既哩個老師, 唔適合教你個小朋友, 亦唔適合教小朋友

我仔都有幾個同學係咁, 但我眼見老師都唔會好似咁樣以隔離方式去對待一個 "懷疑" 活躍0既小朋友, "懷疑" 都已經係咁, 咁唔好彩確診之後會點呢?

.........................................

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆 haupui 的帖子

Sorry, 我意思係我打錯字.

至於學校資料, 我諗可以問吓有關當局:

http://www.edb.gov.hk/tc/edu-system/special/resources/serc/index.html

http://www.dhcas.gov.hk/cindex.html

首頁

尾頁

跳至