跳至

首頁

尾頁

複式洋房

呀囝一向都唔多飲水, 每次都係10ml左右. 今個星期開始, 一俾水佢飲, 飲左唔夠兩啖就會"濁"親, 差唔多次次都係咁! 我又冇換奶咀, 我都唔明點解佢今個星期開始會係咁! 佢一"濁"就唔飲得, 變左成日都冇飲水! 我可以點做?

大宅

睛靈勳章

試用針筒餵. I used this method before when my baby was not willing to drink water.

大宅

我都問過醫生. 佢話可以用少少葡萄糖開水試吓.

原文章由 Florence2008 於 08-9-5 18:13 發表
試用針筒餵. I used this method before when my baby was not willing to drink water.

民房

我個囡都唔飲水嫁..我會用針筒餵..有時我會買bb果汁+小小水俾佢飲..佢都會肯飲..

大宅

好媽媽勳章

原文章由 qualala 於 08-9-5 17:41 發表
呀囝一向都唔多飲水, 每次都係10ml左右. 今個星期開始, 一俾水佢飲, 飲左唔夠兩啖就會"濁"親, 差唔多次次都係咁! 我又冇換奶咀, 我都唔明點解佢今個星期開始會係咁! 佢一"濁"就唔飲得, 變左成日都冇飲水! 我可以點 ...

之前我個仔都好似你個b咁,但呢兩日開始比糊仔佢食,食完之後用匙餵佢飲水,飲左兩日又ok wor,佢又肯飲!你可以試下呀!

複式洋房

原文章由 michung 於 08-9-6 23:18 發表

之前我個仔都好似你個b咁,但呢兩日開始比糊仔佢食,食完之後用匙餵佢飲水,飲左兩日又ok wor,佢又肯飲!你可以試下呀!

我試過用匙及杯仔餵, 都係喊到九彩!!!

大宅

好媽媽勳章

係呀!咁真係要用針筒餵la.....!

首頁

尾頁

跳至