想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 appleleelo 於 08-9-7 16:21 發表

所以你的寶寶保不住了嗎?我好多朋友安慰我...說如果 利個 bb唔健康...生左出來唔係更加慘...我以加平常心面對...因為我知道結果一定是失望的... ...

只有曾經小產過的人先會明白你的感受,我上年都是流啡之後到8週時出血,只有個囊,醫生話要刮,我即刻喊到死下死下,喊要因為我好驚下次都會好咁... 真係好擔心.調理左5個月,過厥個月就有左,不過都係出血,一直到9週先唔出血,其實醫生真係幫唔到你,bb係得就得,我每天都想bb係得係得,要有信念,我下個月生喇 ,所以係都要有信心呀!

複式洋房

原文章由 missloi 於 08-9-24 19:41 發表

只有曾經小產過的人先會明白你的感受,我上年都是流啡之後到8週時出血,只有個囊,醫生話要刮,我即刻喊到死下死下,喊要因為我好驚下次都會好咁... 真係好擔心.調理左5個月,過厥個月就有左,不過都係出血,一直到9週先唔出血,其實 ...

恭喜你呀!...下個月就生了...我以加心情好好多了!因為家人朋友的安慰...已經慢慢接受了...我會養好身體呀!多謝你的分享....

大宅

appleleelo,
加油呀!
happypiglet

原文章由 appleleelo 於 08-9-24 21:40 發表

恭喜你呀!...下個月就生了...我以加心情好好多了!因為家人朋友的安慰...已經慢慢接受了...我會養好身體呀!多謝你的分享....

複式洋房

原文章由 appleleelo 於 08-9-24 21:40 發表

hi appleleelo

我情況同你相似, 我已經睇左兩個醫生,睇完第一個,隔左4日先至睇第二個,個bb真係得不足7週, but I am 9 週 already, BB寶寶停止了生長, 但是到現在仍未見紅, 煩緊做手術定等自然流產. . . . . . . . . . . . .

複式洋房

原文章由 hihiivy247 於 08-9-25 18:48 發表

hi appleleelo

我情況同你相似, 我已經睇左兩個醫生,睇完第一個,隔左4日先至睇第二個,個bb真係得不足7週, but I am 9 週 already, BB寶寶停止了生長, 但是到現在仍未見紅, 煩緊做手術定等自然流產. . . . . . . . . ...

如果可以當然是自然流出...但如果流唔出就快d做手術....因為拖太久不好...我就是不會排出...所以才做手術...你要加油呀!我下星期就可以食補的野...我們大家一起努力...

複式洋房

原文章由 appleleelo 於 08-9-25 23:03 發表

如果可以當然是自然流出...但如果流唔出就快d做手術....因為拖太久不好...我就是不會排出...所以才做手術...你要加油呀!我下星期就可以食補的野...我們大家一起努力... ...

你已經做左手術喇 ?你等左幾耐先去去做手術呀?

禁止訪問

複式洋房

原文章由 FTFT 於 08-9-26 00:09 發表

我自已都有小產經驗,個時我三個月去產檢,先照到個bb係8週時已沒有了心跳,停止了生長,但係我一d痛,一d流啡, 流血都無,而個bb就0係我個肚到足足無心跳無生長一個月. 醫生立刻寫紙要我去做手術, 個胎停留得太耐, 對自 ...

我今日睇o個個醫生就話,母體始終有一日會排斥個死胎,所以都不一定要急住去處理個胎,而個胎對母體亦不會構成副作用,所以我諗住等下先,其實我心情都好矛盾,有d人就話應該要盡快處理,但人工流產始終都會好傷身,我都唔知咩方式先至係對我最好,而家深深感受到無知所帶來既恐懼

複式洋房

原文章由 hihiivy247 於 08-9-25 23:40 發表

你已經做左手術喇 ?你等左幾耐先去去做手術呀?

sorry最近無上網...因為99回國...我呀!我等到差唔多十週做..因為朋友叫我再等一下...我比自己限期係十週...做左了..上星期四做...下星期可以食d補野了...你呢..

複式洋房

原文章由 appleleelo 於 08-9-27 12:49 發表

sorry最近無上網...因為99回國...我呀!我等到差唔多十週做..因為朋友叫我再等一下...我比自己限期係十週...做左了..上星期四做...下星期可以食d補野了...你呢.. ...

我仲猶疑緊,我諗我會等到下個禮先入瑪麗搞

其實我而家已經10週,但係仍然冇任何肚痛既跡象,我諗個胎痴得好實,可能我到最後都會揀做手術,公立醫院比唔比我揀做手術OR塞藥架

複式洋房

原文章由 hihiivy247 於 08-9-27 14:40 發表

我仲猶疑緊,我諗我會等到下個禮先入瑪麗搞

其實我而家已經10週,但係仍然冇任何肚痛既跡象,我諗個胎痴得好實,可能我到最後都會揀做手術,公立醫院比唔比我揀做手術OR塞藥架 ...

我個時也已經10週了...但醫生話叫我做手術...因為塞藥不一定清得晒...你有沒有再去照下

侯爵府

我都試過兩次好似樓主你咁... 第1次係生完亞女幾個月果陣(06年9月尾).. 果陣生完嚟左一次m後就冇再嚟.. 初時以為係生完唔準.. 遲嚟咗.. 但後尾check到係有左。。。 但知道後幾日去睇婦產科醫生。。 一照就發現個胎細咗2w.. 睇完醫生幾日開始見紅... 最後.. 個胎自己排咗出嚟.. 第2次係小產左後幾個月(07年1月中).. 又係發現冇嚟M.. 點知又係中左... 同上次一樣.. 去睇醫生.. 發現個胎又係細左... 又係見紅.. 最後同上次一樣自然咁排咗出嚟...

其實.. 真係唔知點解會咁... 因為我生亞女時.. 都冇試過咁既情況.. 醫生只話我知.. 胎胎都會唔同... 話係形成時已出現左問題.. 若勉強出到世, 個BB都可能會唔得...

複式洋房

各位姊妹,我剛從瑪麗急証室回來

晚飯後流了少量啡色東西,之後就立即去了急証室,幸好急証室今天份外少人,醫生說我可以即時入院,但甚麼時候才可以見婦產科醫生就不得而知,所以我選擇先行回家,約了星期二覆診,到時才決定用何種方式送寶寶最後一程

我現時心情尚可,畢竟這幾天已經流了不少眼淚,也是時候與寶寶互相 LET GO,既已決定了,那其餘的事就交給上天安排吧

複式洋房

我依家都流緊血, 有左8wks幾架啦, 但係bb無長大到, 仲係stop左係5wks, 無心跳, 星期5就番去醫院啦, 打算做手術, 因為我好怕食藥咁痀左個bb出黎, 會好肚痛, 流好多血, 成個人會頭暈暈咁, 流得多又痛, 又要等醫生睇你, 又要等排隊去做手術如果流唔清架話, 等等下真係流血流死人架...令願一次過做左佢算.....

大宅

希望小產過的我們, 能早日身心康復過來, 調理好身體後一齊再努力過 !!!

複式洋房

希望姊妹們堅強!我地一定可以生個健康可愛BB架~~~~

複式洋房

事出突然,我的bb已經自然排出,不用食藥/塞藥,也不須做手術。。。。。。。。

是源29/9清晨5點左右,發現自己流了很多血,坐直身體後就有許多血塊流到衛生巾上,分量有2個掌心般多,我鼓起勇氣檢查血塊是否有硬性,確實是有點硬的,那即是有可能是bb的組織,於是我立即帶同這些血塊到瑪麗急証室

到了急証室後,由於當時很少人,可以立即見醫生,在急証室內照了兩次ultrasound, 便送我上婦產科

到了婦產科,姑娘就那走了我的血塊給醫生看,可惜醫生卻覺得只是血塊,不像是bb的組織,然後做了兩次陰道檢查

檢查後,醫生就問我打算如何處理,我可以選擇用medical (塞藥) 或 surgical (吸宮),但是我提出讓bb自然流出,他們亦沒有異議,那即是說,日後若有姊妹遇不幸上這種情況,其實是有三種算擇的

到早上大約8時,又有組織流出來,這次就是bb的組織了,到了今天(30/9),再照一次ultrsound,確定排清組織後,我便出院

整個過程,我亦無任何同身體上的痛楚

大宅

唔使做手術, 無任何同身體上的痛楚, 都算不幸中之大幸既, 向前望, 好好休息下, 調理好身體, 再接再厲 !!!

原文章由 hihiivy247 於 08-9-30 22:15 發表
事出突然,我的bb已經自然排出,不用食藥/塞藥,也不須做手術。。。。。。。。

是源29/9清晨5點左右,發現自己流了很多血,坐直身體後就有許多血塊流到衛生巾上,分量有2個掌心般多,我鼓起勇氣檢查血塊是否有硬性,確實是有點硬的, ...

複式洋房

原文章由 hihiivy247 於 08-9-30 22:15 發表

是源29/9清晨5點左右,發現自己流了很多血,坐直身體後就有許多血塊流到衛生巾上,分量有2個掌心般多,我鼓起勇氣檢查血塊是否有硬性,確實是有點硬的, ...

其實唔駛做手術係最好呀!好好調理好身體再出發...我今日去看醫生...醫生說已經可以進補...今日同老公去中醫方...執左十全...五帖...之後又執左四帖四物湯...中有買左生化湯...中係我99比錢我補身體...下星期可以返香港散心...都係我99比錢...二個月後再出發...希望可以快快有好消息...大家一起加油

複式洋房

我聽日入院啦, 如果食藥架話, 係咪真係唔肚痛架, 同埋咪要成日係廁所坐囉, 流咁多血, 又要等等等? 我心大心細, 真係唔知點好呀, 又唔想再等照陰超, 想一入去就同醫生講話做手術, 點好呀?

首頁

尾頁

跳至