自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

原文章由 szewan 於 08-9-8 17:13 發表
我用596A
成品?ib_____DtQHCZ.XR

http://f20.yahoofs.com/hkblog/0wNqhMaeEQ24T7vBiBzWawAmgA--_2/blog/ap_200707171 ...

嘩!你自己整扭扭pizza咁勁

公爵府

原文章由 jacquesau 於 08-9-8 09:02 發表

要成4000咁貴呀!

分開買兩件野我諗住2000鬆啲架咋!

係咪真係要咁貴架?

如果你想平又唔怕阻地方, 就分開買兩部. 三幾百蚊部既焗爐都可以焗到靚餅手/蛋糕/麵包, 但爐溫未必準, 如果你初學整餅會唔識調節溫度同時間, 要好有心機check, 唔係挫敗感會大d; 四邊顏色仲有機會焗完唔均勻(唔係樣樣糕點都可以俾你成日打開爐蓋轉方向. 而且同埋難清潔內"隴"(發熱線無得抹).

若果你budget大約1千蚊鬆d買焗爐, 可以買delonghi / tefal, 聽講話好d. 若果你budget 二千, 又想試2合1微波+焗爐, 真係可以考慮補幾百蚊買樂聲牌變頻式那隻, 再唔係, 試下惠而浦, 都有2合1微波+焗爐.

我自己覺得樂聲牌那隻爐溫超準, 熱力平均, 焗出來的色水很好

子爵府

甘 LOR............
原文章由 alik 於 08-9-8 18:39 發表

嘩!你自己整扭扭pizza咁勁

公爵府

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

hi,

千祈唔好買WHIRPOOL 烤焗微波爐, 好唔掂, 我部MODEL 舊款, 買二合一諗住慳位, 但最終都要買多部OVEN.

WHIRPOOL 烤焗微波爐, 好麻煩, 用者要好AWARE 用緊是什麼容器, 若用微波爐mode擺錯鐡plate, 就大件事, 膠plate 用咗烤焗mode又死火. 若比工人有份用, 要份外小心. 同埋佢既烤焗發熱管係收係內部, 洗唔到, 你話有幾好?

我未用過panasonic, 有可能好正.

原文章由 jacquesau 於 08-9-7 22:05 發表

我想問下你果部係牌子咩型號?同埋幾錢呀?

珍珠宮

原文章由 claudia 於 08-9-9 07:48 發表
szewan

請問596A見到見到發熱管, 係咪上下都有呢?

我自己用緊993, 覺得佢同焗爐始終有分別, 唔係100%做到焗爐的效果. 可能唔夠火力.
相對596A容量細D火力大D, 又心思思 ...

我都想知呀!難唔難清潔架?

同埋我見596A個火力係大啲!

但我而家都重係心思思唔知分開買定二合一好呀!
好好過每一天......

珍珠宮

原文章由 bbkh 於 08-9-9 08:22 發表
hi,

千祈唔好買WHIRPOOL 烤焗微波爐, 好唔掂, 我部MODEL 舊款, 買二合一諗住慳位, 但最終都要買多部OVEN.

WHIRPOOL 烤焗微波爐, 好麻煩, 用者要好AWARE 用緊是什麼容器, 若用微波爐mode擺錯鐡plate, 就大件事, 膠p ...

我老公一聽到WHIRPOOL , 就勁唔鍾意啦!

子爵府

596A 係上發熱管的, 同焗爐冇分別,而596 A 比 993 的烹調重量好似仲重,可以收到900G根莖蔬菜 , 500G 魚.
而入水漕係前有面, 方便d lor
原文章由 claudia 於 08-9-9 07:48 發表
szewan

請問596A見到見到發熱管, 係咪上下都有呢?

我自己用緊993, 覺得佢同焗爐始終有分別, 唔係100%做到焗爐的效果. 可能唔夠火力.
相對596A容量細D火力大D, 又心思思 ...

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

993 係米真係有一條條果d 管 ? 596A 係一條 條的
之前我係用天龍28L 都變左心 lor
[

其實真係100% oven 黎ga , 可能你未摸熟佢個性格者quote]原文章由 claudia 於 08-9-9 09:52 發表

thx

又係同993一樣得上發熱管

請問你買596A之前有用過傳統焗爐做過面包同蛋糕嗎? 效果100%一樣?

唔好意思我有咁的問題, 因為我買993時諗左成年, 問過樂聲好多好多次都答我100%做到焗爐效果, 但買後發 ... [/quote]

[ 本文章最後由 szewan 於 08-9-9 10:12 編輯 ]

珍珠宮

原文章由 claudia 於 08-9-9 09:52 發表

thx

請問你買596A之前有用過傳統焗爐做過面包同蛋糕嗎? 效果100%一樣?

唔好意思我有咁的問題, 因為我買993時諗左成年, 問過樂聲好多好多次都答我100%做到焗爐效果, 但買後發 ...

我同你既考慮幾乎一樣, 就係二合一係咪真係可以100%做到焗爐效果

珍珠宮

原文章由 szewan 於 08-9-9 10:08 發表
993 係米真係有一條條果d 管 ? 596A 係一條 條的
之前我係用天龍28L 都變左心 lor
?ib_____Do_9N7MOk[

其 ...

咁我又想問下用既容器會唔會要好小心架?

會唔會好似bbkh咁講一用錯容器就出事架?
原文章由 bbkh 於 08-9-9 08:22 發表
hi,

WHIRPOOL 烤焗微波爐, 好麻煩, 用者要好AWARE 用緊是什麼容器, 若用微波爐mode擺錯鐡plate, 就大件事, 膠p ...

複式洋房

我一直都用緊微波+烤焗爐, 焗出嚟真係唔夠焗爐咁香, 同埋要預熱微波焗爐裡面條發熱線...好似時間比焗爐耐d......
卓岐Jacky仔係2007年3月1日豬仔

侯爵府

我屋企都2部爐,其中一部係2合1,不過呢部除了叮野,同焗野外,其實重可以蒸野...你地可以click入去睇我blog,我都有試過用呢部焗野食..我平時都有用開焗爐焗野...覺得同普通焗爐冇分別喎
http://hk.myblog.yahoo.com/wing225/article?mid=1322

珍珠宮

原文章由 wing_so 於 08-9-9 11:20 發表
我屋企都2部爐,其中一部係2合1,不過呢部除了叮野,同焗野外,其實重可以蒸野...你地可以click入去睇我blog,我都有試過用呢部焗野食..我平時都有用開焗爐焗野...覺得同普通焗爐冇分別喎
http://hk.myblog.yahoo.com/win ...

想問下你個部二合一係樂聲邊個model呢?

侯爵府

原文章由 jacquesau 於 08-9-9 12:00 發表

想問下你個部二合一係樂聲邊個model呢?

我係
NN-GS597M
「變頻式」蒸氣烤焗微波爐,呢隻係光波

而呢隻
NN-CS596A
「變頻式」蒸氣烤焗微波爐就係用發熱線

子爵府

未搞錯過wor........
原文章由 jacquesau 於 08-9-9 10:35 發表

咁我又想問下用既容器會唔會要好小心架?

會唔會好似bbkh咁講一用錯容器就出事架?

子爵府

天龍28L---
[

596A

真係冇分別 , 只係容量細左, 以前可以一次焗2條方包 , 596A 就得1條quote]原文章由 claudia 於 08-9-9 09:52 發表

thx

唔好意思我有咁的問題, 因為我買993時諗左成年, 問過樂聲好多好多次都答我100%做到焗爐效果, 但買後發 ... [/quote]

男爵府

我都係用呢部機,燒烤同烘焗效果都好好。用了四年多,貴買平用。
做出來的燒雞,皮脆肉嫩。焗麵包同蛋糕,上色平均。焗曲奇,更可同時上下焗兩大盤。

原文章由 alik 於 08-9-8 07:41 發表
我那部係4年前左右買, 樂聲已轉出其他款了. 不過見電器鋪仲有得賣(大約$4k左右), 係NN-J993

http://i424.photobucket.com/albums/pp326/alisonkpy/NNJ993_pic_big.jpg

我用黎過焗蛋糕, 整麵包(佢另外有個溫度係俾 ...

首頁

尾頁

跳至