自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我用596A
成品

原文章由 jacquesau 於 08-9-8 14:50 發表
我上樂聲個website睇過啦,

NN-CS596A 「變頻式」蒸氣烤焗微波爐 容積 : 27 升
烹調火力:
(一) 微波:1,000 瓦特
(二) 燒烤:1,600 瓦特
輕觸及旋鈕式操作
HK ...

子爵府

烤雞又未試過, 而蒸魚就very good la
原文章由 jacquesau 於 08-9-8 17:28 發表

果然係焗面包都ok喎!

咁烤雞果啲ok嗎?

子爵府

甘 LOR............
原文章由 alik 於 08-9-8 18:39 發表

嘩!你自己整扭扭pizza咁勁

子爵府

596A 係上發熱管的, 同焗爐冇分別,而596 A 比 993 的烹調重量好似仲重,可以收到900G根莖蔬菜 , 500G 魚.
而入水漕係前有面, 方便d lor
原文章由 claudia 於 08-9-9 07:48 發表
szewan

請問596A見到見到發熱管, 係咪上下都有呢?

我自己用緊993, 覺得佢同焗爐始終有分別, 唔係100%做到焗爐的效果. 可能唔夠火力.
相對596A容量細D火力大D, 又心思思 ...

子爵府

993 係米真係有一條條果d 管 ? 596A 係一條 條的
之前我係用天龍28L 都變左心 lor
[

其實真係100% oven 黎ga , 可能你未摸熟佢個性格者quote]原文章由 claudia 於 08-9-9 09:52 發表

thx

又係同993一樣得上發熱管

請問你買596A之前有用過傳統焗爐做過面包同蛋糕嗎? 效果100%一樣?

唔好意思我有咁的問題, 因為我買993時諗左成年, 問過樂聲好多好多次都答我100%做到焗爐效果, 但買後發 ... [/quote]

[ 本文章最後由 szewan 於 08-9-9 10:12 編輯 ]

子爵府

未搞錯過wor........
原文章由 jacquesau 於 08-9-9 10:35 發表

咁我又想問下用既容器會唔會要好小心架?

會唔會好似bbkh咁講一用錯容器就出事架?

子爵府

天龍28L---
[

596A

真係冇分別 , 只係容量細左, 以前可以一次焗2條方包 , 596A 就得1條quote]原文章由 claudia 於 08-9-9 09:52 發表

thx

又係同993一樣得上發熱管

請問你買596A之前有用過傳統焗爐做過面包同蛋糕嗎? 效果100%一樣?

唔好意思我有咁的問題, 因為我買993時諗左成年, 問過樂聲好多好多次都答我100%做到焗爐效果, 但買後發 ... [/quote]

子爵府

claudia
993係一部好爐, 你再比機會佢la, 至於面包上色問題吾大ga , 味道冇分別的, 我習慣吾搽蛋汁上色因為懶 ,如果你鐘意深色d,試下臨尾1,2分鐘用蒸"餸"架頂高盤包上發熱管焗燶dd la.
原文章由 claudia 於 08-9-9 21:12 發表
szewan

thx for your info & fotos, 596A係睇到發熱管咁好? 睇左你的muffins相對596A信心又增多了.

部993, 唔係我摸唔熟, 而係佢真係不是100%, 買爐後樂聲跟進了很久, 派了幾次師傅上黎test, 爐溫係準的, 只係總 ...

首頁

尾頁

跳至