自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

返左份新工兩個月多,仲有半個月就過試用期…和下屬同其他同事相處都融洽,但個上司就超級難頂…,情況係:

1.我個職位我已經係第8個人坐落黎,最長果位人都係做左半年;

2.佢周不時叫部門開會(開親都兩粒鍾有多…),同埋平日會個別叫我地入去佢房傾野(半粒鐘至個半鐘不等,但傾來傾去都係廢話),日頭開會,於是我地做唔切工作就要OT

3.脾氣差,鬧人唔洗本,頭果個月嚇到我死

4.d數好亂,佢地依家對緊舊數2013年11月至2015年2月(同大陸分公司對帳,以我所知已經對左4個月),2月1日audit,佢1月4號同我講要我今個月內對番2015年3月~11月既帳(2間大陸分公司既帳),我話盡量做…佢鬧我話咁不如出email話2月唔audit啦…跟住鬧我冇能力

5.幫佢清左d舊帳,做過份新report, 佢同我講: 你做既方法既岩…但叫我教佢點同老板+auditor講佢以前d report係錯架!叫我幫埋佢諗藉口先再交report比佢

5.公司福利都算好,同事都夾到,自己部門同事都係忍佢

我想唔做…但5月要去旅行,怕過左年搵新工話5月要請假7日去旅行會唔鍾意…請比意見…

男爵府

畀面勳章

回覆:點決定?

環境難頂,我唔會做當透下

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

第8 個人...... 搵過另一份!!!!!!!!!!!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:cy101 的帖子

你都諗住唔做,。咪hea到5月去旅行前走, 仲攞埋過年bonus

男爵府

畀面勳章

引用:你都諗住唔做,。咪hea到5月去旅行前走,

原帖由 happysmileha 於 16-01-10 發表
你都諗住唔做,。咪hea到5月去旅行前走, 仲攞埋過年bonus
公司12月尾已出雙糧,冇bonus

男爵府

畀面勳章

引用:你都諗住唔做,。咪hea到5月去旅行前走,

原帖由 happysmileha 於 16-01-10 發表
我試用期都未過,雙糧花紅都冇我份

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 happysmileha 於 16-01-10 發

原帖由 RAYMA 於 16-01-10 發表
我試用期都未過,雙糧花紅都冇我份
走啦~

除非外面無晒工,走左8個,最憎D上師/老板鬧人,我一定走~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

引用:返左份新工兩個月多,仲有半個月就過試用期

返左份新工兩個月多,仲有半個月就過試用期…和下屬同其他同事相處都融洽,但個上司就超級難頂…,情況係:
...
唔做,一定好受氣

男爵府

做到last day係旅行前,自己計番一個月前遞信。五月都仲可以轉工

男爵府

畀面勳章

引用:做到last day係旅行前,自己計番一個月前遞

原帖由 sinfat 於 16-01-10 發表
做到last day係旅行前,自己計番一個月前遞信。五月都仲可以轉工
起初我都諗住做到4月中走,但每次比佢鬧完都一肚氣,個人好唔開心,(我份人性格又唔鍾意同人對鬧…)

珍珠宮

畀面勳章

難頂.走

子爵府

我唔會留!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

嘩,脾氣差都算,仲要做錯,有咩事實搵你黎祭旗。遲早sad ending wor!搵到就走啦

禁止訪問

引用:返左份新工兩個月多,仲有半個月就過試用期

禁止訪問

侯爵府

頂到去旅行先,睇下audit 完會點, 其實大老闆應該知佢d衰野,如果無灣轉就走! 有時, 柳暗花明又一村.....

男爵府

畀面勳章

引用:頂到去旅行先,睇下audit 完會點, 其實大

原帖由 水草 於 16-01-10 發表
頂到去旅行先,睇下audit 完會點, 其實大老闆應該知佢d衰野,如果無灣轉就走! 有時, 柳暗花明又一村.... ...
總公司響韓國,韓國個FC同director一個月先來香港3-4日睇下d數及其他事項,我上司響香港office已經係坐第二把交椅,第一把交椅又係韓國人,我地冇機會接觸到佢

複式洋房

回覆:點決定

我會走!惡頂上司真係好難頂

男爵府

畀面勳章

回覆:點決定

有時…我真係諗過臨走前將佢既惡行寫出來send email比韓國總部高層同香港第一把交椅個韓國人

大宅

引用:有時…我真係諗過臨走前將佢既惡行寫出來se

有時…我真係諗過臨走前將佢既惡行寫出來send email比韓國總部高層同香港第一把交椅個韓國人

...
贊成

首頁

尾頁

跳至