自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

lady_princess 發表於 16-1-11 15:50
背景:
我同先生會分開,佢住緊層樓有600尺,有工人房,環境清淨,係佢爸媽買的,我們一直和佢爸媽同住,佢 ...

無話對定錯~只要對小朋友係最好~

對方父母只會有半年響香港, 咁點湊? 工人都唔一定好, 唔一定可以比你地重用... 不竟小朋友只得3歲, 再叻都好, 有起事上黎....表達都唔一定好好.

如果比我, 我唔會要小朋友走黎走去~ 半年同DADDY 住, 半年同MAMI 住?
咁樣生活唔安穩.....

如果請工人, 我覺得都可以比返自己父母湊....但你又成日唔響HK

同埋, 可唔可以你同EX 搬近D? 咁樣安排會SMOOTH好多~

其實你地2個都成日忙工作, 真係好難攪....總有一個要取捨....小朋友總不能成日見唔到父母是但一方....

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:我咁做岩唔岩

你和前夫有沒有男/女朋友?最好邊個無跟邊個。如果兩邊都無,客觀環境是跟爸爸較理想,因為轉變較少,而且爸爸比較多時間在港,當然前題是佢會花時間湊仔啦。

如果你真的想照顧個仔,能力許可最好係娘家附近置新家再請工人,你出trip時公公婆婆可以照顧小孩。如果帶埋個仔和工人娘家長住,人多吵鬧多,怕到時鬧交收場。

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

回覆:我咁做岩唔岩

就咁睇好似住爸爸到較佳

大宅

引用:你和前夫有沒有男/女朋友?最好邊個無跟邊

原帖由 bbcarrot 於 16-01-12 發表
你和前夫有沒有男/女朋友?最好邊個無跟邊個。如果兩邊都無,客觀環境是跟爸爸較理想,因為轉變較少,而且 ...
我們也沒有男/女朋友,因我們未分開,但遲d就好難講。佢都唔細,但比較怕佢臨老入花叢,萬一識個大陸妹就乜都變。

首頁

尾頁

跳至