夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

真人真事:
我有個朋友佢同太太都結咗婚差不多成十年,佢地兩公婆一路都話唔想要小朋友,係呢半年聚會都唔見佢同太太出嚟,因為我哋每個星期三晚都會成大班人出嚟飲野,初初都唔覺有咩問題,但係多幾次見佢冇同老婆出嚟,啲朋友就開始問: (你老婆係唔係大肚而家唔方便出嚟呀!)佢就話唔係,咁我地諗可能怕頭嗰三個月BB小氣,所以唔方便同我地講掛!
近呢個幾月見佢開始同個廿幾歲越南女仔出嚟,初頭我地已為佢老婆大肚有機會比佢出嚟攪攪震,但係直至最近呢幾次唔再見佢同個女仔出嚟重成日見我個朋友心事重重,問佢係唔係有事需唔需要幫手,佢就話我地幫唔到佢手架啦,死都唔狠講咩事,大家都識咗成十幾廿年比著平時話要幫佢,佢求之不得啦,所以我地都覺得好奇怪,終於有一晚得我哋全男班出嚟飲野嘅時候,我朋友飲咗小小酒先狠講為咩事心事重重.
原來我朋友早幾個月前已經同佢太太簽咗紙分居,(為咩原因分居喺呢到唔方便講)係簽咗紙分居冇幾耐嘅時侯佢識咗個越南女仔,而個女仔同咗佢一齊有咗關之後係先講比我朋友知原來佢已經結咗婚,重有一個三歲仔仔,一路我朋友都想退出,唔想攪破人地嘅家庭,但係個女仔就一路都唔狠放手,重同我朋友講,佢老公點對佢唔好,點唔尊重佢,點唔關心佢,咁我個朋友就一路衰心軟,冇好決絕同個女仔分開,大家拖拖拉拉咗成三個幾月,直到最近個女仔開始冇再搵我朋友,而我朋友亦都搵唔到個女仔,所以我個朋友而家工又唔返,野又唔食,成日就叫我地陪佢飲酒,我哋都有同佢講啱啱開始得嗰三個月大家都唔係有咁深嘅感情,佢唔搵你,你有著數啦!
但係我朋友重成日掛住個女仔,驚佢比老公知道咗件事之後會打佢,唔比佢出街又唔比佢講電話,我哋話呢啲係人地家事,你唔應該埋,亦唔到你埋,你死條心啦!
咁大家話我呢個朋友係唔係犯賤 !!!
呢個世界真係好細,個越南女仔咁啱有個女朋友原來係我地其中一個朋友識嘅,突登約佢個女朋友出嚟飲野嘅時候(其實係我地八卦),咁我地問佢而家個越南女仔係唔係比佢老公禁錮,個越南女仔嘅朋友話返比我地知,佢老公對佢不知幾好,又唔洗佢做野,又有錢比佢洗,屋企又有工人比佢用,出入又有私家車坐,係個男人年紀大啲成五十歲屋企重有個錢,啱啱過咗個嗰星期日佢重同個老公&仔仔出咗海玩添.
聽完之後諗返我個朋友而家咁樣,我地成班朋友都唔知點幫佢好!
作為朋友嘅我應唔應同我個朋友講呢!?或者唔同佢講等佢慢慢比時間清淡呢!?

大宅

緊係要話比你朋友知啦, 等佢唔好再做傻仔

別墅

返唔到轉頭!
兒童是世界上最快樂的人兒。

大宅

應該將真相話比你個朋友知, 等佢死心嘛.

我就話個越南女係悶悶地, 先同你個朋友玩, 見你朋友可能好單純, 就玩吓佢.

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

係囉, 一定要講比你朋友知
原文章由 piyo28 於 08-9-9 15:29 發表

我就話個越南女係悶悶地, 先同你個朋友玩, 見你朋友可能好單純, 就玩吓佢.
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

一定要話比你朋友知啦

男爵府

我唔知樓主朋友係咪因為個越南妹而同老婆分居,如果係佢就真係捉咗1條好大的虫入patpat lor。
不過我都建議你將個真相講俾你朋友知,因為佢而家咁傷心可能仲係擔心個越南妹唔知會點,會唔會好慘,等佢知道原來慘個個係佢自己

複式洋房

原文章由 ballball411 於 08-9-9 15:23 發表
緊係要話比你朋友知啦, 等佢唔好再做傻仔
我驚講比佢知,佢會接受唔到!佢而家一相情願以為個越南妹係到受苦!
佢都重未狠醒!

複式洋房

原文章由 水媽媽 於 08-9-9 16:51 發表
我唔知樓主朋友係咪因為個越南妹而同老婆分居,如果係佢就真係捉咗1條好大的虫入patpat lor。
不過我都建議你將個真相講俾你朋友知,因為佢而家咁傷心可能仲係擔心個越南妹唔知會點,會唔會好慘,等佢知道原來慘個個係 ...

佢100%唔係為個越南妹分居!因為佢老婆都係我太太個朋友!
而且佢老婆都知件事,重叫我地多啲時間陪佢!

複式洋房

原文章由 piyo28 於 08-9-9 15:29 發表

成差唔多四十歲人重單純!!!會唔會係個越南妹識落降頭呀(講笑)!

男爵府

牛年勳章

照實話比你朋友知啦...

侯爵府

梗係話俾佢知喇
唔通等佢第日又再做傻仔咩

男爵府

你個朋友都好似幾慘,老婆同佢分開,又比越南妹迷...

複式洋房

原文章由 jenniferbb 於 08-10-3 11:08 發表
你個朋友都好似幾慘,老婆同佢分開,又比越南妹迷...

我朋友同佢太太分開係因為一個想生BB(我朋友)一個堅決唔生(佢太太),所以大家先和平離婚!至於個越南妹係佢地分居後先識!不過個越南妹好似仲有同我朋友一齊!?

水晶宮

TELL HIM THE TRUE LA

子爵府

要話比你朋友知..............

★★★★

複式洋房

講都冇用,佢都沉咗落個女人到,我哋再講佢個女人都覺得我哋歧視個女人!

洋房

大6人真係冇個好人...
見我所睇到既大6女人都唔係好人...
而家hk d 男人係好蠢..比人呃仲覺得人地好慘,自己咪仲慘....你地一點要話比個男仔知tim呀..
我唔想香港又少一個男人...^^
幸福不是哀求回來的,哀求回來的不是愛情!

複式洋房

原文章由 魔鬼天使 於 08-10-5 17:07 發表
個越南妹擺明當你個fd係鴨仔,
話返比你個fd知啦,做左傻仔仲要擔心人!!

好應同妳嘅講法

首頁

尾頁

跳至