親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

如果只住新加坡,想去 legoland, 住邊間酒店方便搭車?

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆:請教新加坡酒店

多數都係包車,住邊間都唔係問題。真係要方便d或者唔好揀聖淘沙

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

yokulami 發表於 16-1-14 02:03
多數都係包車,住邊間都唔係問題。真係要方便d或者唔好揀聖淘沙

thanks, 但唔想包車,好似有巴士 由新加坡過去LEGOLAND, 唔知邊度搭.

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:yokulami+發表於+16-1-14+02:03+多數

原帖由 wingyee_ma 於 16-01-14 發表
thanks, 但唔想包車,好似有巴士 由新加坡過去LEGOLAND, 唔知邊度搭.
過關既巴士?
真係未聽過呀,應該唔經legoland架嘛?
因為無見過有巴士站

大宅

引用:Quote:yokulami+發表於+16-1-14+02:03+多數

原帖由 wingyee_ma 於 16-01-14 發表
喺Singapore flyer 有coach 去legoland. 你去legoland 網頁有講架

大宅

有 official 的巴士去 legoland,由星加坡的摩天輪出發,你上 legoland 的網址就有介紹,會停 legoland 酒店和 legoland,比包車平,而且是大旅遊巴,都舒服架,上次我乘巴士時,差不多全部是香港人。我地住牛車水,朝早帶簡單行李搭的士,直接去摩天輪,好容易架。

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

thanks all....

水晶宮

回覆:請教新加坡酒店

Lavender MRT 附近就有coach去Legoland, 台灣人很喜歡住Lavender V Hotel

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

wingyee_ma 發表於 16-1-14 08:53

呢個方法? 其實都係官網教既方法 (PUBLIC BUS)之一。

http://ellie4067.pixnet.net/blog/post/437005879

裕廊東站坐CW3 號巴士...

接著坐到馬來西亞海關後,過完海關出來往車站走,要在這裡等JPO2巴士...

從馬來西亞海關坐了約10分鐘就到樂高樂園了...

從新加坡巴士站坐到樂高樂園共花了一個半小時(中間包含過二個海關及等馬來西亞JPO2巴士發車時間),此時我們要走行人徒步區進去。

珍珠宮

bosch 發表於 16-2-26 08:07
呢個方法? 其實都係官網教既方法 (PUBLIC BUS)之一。

http://ellie4067.pixnet.net/blog/post/437005 ...

我都打算用呢個方法,不過我2口子應該易啲。

如果大家有小朋友就要預夠充足時間,因為佢啲巴士好疏,早上得2班咋

珍珠宮

yokulami 發表於 16-1-14 09:04
過關既巴士?
真係未聽過呀,應該唔經legoland架嘛?
因為無見過有巴士站
有的,可以坐causeway link巴士去legoland

首頁

尾頁

跳至