婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

純發洩!tea time想食件蛋糕 琴晚先買放入雪櫃 諗住今日off可以係屋企嘆下 岩先已經發現唔見左對一個食為天既人黎講係幾咁慘

呻完 認命啦 住埋一間屋無計鬼叫我窮牙

大宅

回覆:買乜都比人食哂?係咪要貼張紙寫名牙?

下次買多幾件就唔怕啦

Jolin_Yuen    發表於 16-1-18 12:40

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

大宅

回覆:fafafac9 的帖子

當你發現靜係得你買野食既時候。。。你無買 個雪櫃真係空架

大宅

仲好嘴叼 見貴先食面包舖d端士卷放到過期都無人食

子爵府

kate0403 發表於 16-1-15 17:51
當你發現靜係得你買野食既時候。。。你無買 個雪櫃真係空架
買個細雪櫃入自己房啦~~~

大宅

回覆:美菲絲 的帖子

我老公都係咁講 我心大心細 比佢屋企人見到好似唔係太好 好矛盾haha

子爵府

kate0403 發表於 16-1-15 18:04
我老公都係咁講 我心大心細 比佢屋企人見到好似唔係太好 好矛盾haha

佢地唔係咁既款就話唔好姐~~~~
去到齋食唔買既~~~我真係唔會理佢地囉~~~~

以前未結婚前~~~~我老公同呀哥住又係咁~~~我見個雪櫃空空咁~~~咪買d野放入去囉~~~都預左佢呀哥會食既~~~

但預還預囉~~~佢呀哥仲狠過自己買囉~~~一日可以飲晒成pack6盒菊花茶/檸茶~~~當水咁飲~~~買左公仔面/杯面就住忽然半夜想食都唔洗落7仔買啦~~~點知又係我同老公一個都未食就巳經清倉~~~零食就更加唔洗講啦~~~蝗蟲過境一樣~~~寸草不生~~~

從始我就收晒入老公房~~~仲要入屋時咪俾佢見到添~~~驚佢見到入我老公房拎~~

男爵府

引用:我老公都係咁講+我心大心細+比佢屋企人見到

原帖由 kate0403 於 16-01-15 發表
見到由佢見到囉!唔問就食人哋啲嘢係佢哋唔啱先。就算以前同父母住,佢哋都唔會唔問就食咗我買返去嘅嘢,基本禮貌!

子爵府

引用:Quote:kate0403 發表於 16-1-15 18:04 我老

原帖由 美菲絲 於 16-01-15 發表
最憫要食果時冇得食,好心都剩返D比人食吖,冇家教兼衰格,駛乜比面,直情買個細雪柜放系房,返工前銷門添啊

男爵府

Bobo113 發表於 16-1-15 19:23
最憫要食果時冇得食,好心都剩返D比人食吖,冇家教兼衰格,駛乜比面,直情買個細雪柜放系房,返工前銷門添 ...
唔係鎖門呀
係個雪櫃要上鎖呀

男爵府

回覆:美菲絲 的帖子

只要擺個私人雪櫃係房就搞掂

子爵府

xavierma215 發表於 16-1-15 19:26
唔係鎖門呀
係個雪櫃要上鎖呀
咁鎖門緊要d~~~因為人地咁不分你我咁拎你d野~~~睇怕間房多野拎過個雪櫃~~~

子爵府

Bobo113 發表於 16-1-15 19:23
最憫要食果時冇得食,好心都剩返D比人食吖,冇家教兼衰格,駛乜比面,直情買個細雪柜放系房,返工前銷門添 ...
當初就係諗住半夜想食時唔洗落7仔~~~超市又平d~~~特價時可以入定貸~~~
點知到頭黎一樣係想食時冇得食~~~又係要落7仔買~~又係要買貴好多(7仔巳經貴d~~仲要超市買左果舊錢)~~~

大宅

引用:Quote:原帖由+美菲絲+於+16-01-15+發表本帖

原帖由 Bobo113 於 16-01-15 發表
係牙 上次想煮餃子當晏就 又比人食哂 到最後都係叫外賣

大宅

引用:Quote:Bobo113+發表於+16-1-15+19:23+最憫

原帖由 美菲絲 於 16-01-15 發表
當初就係諗住半夜想食時唔洗落7仔~~~超市又平d~~~特價時可以入定貸~~~
點知到頭黎一樣係想食時冇得食~~~又 ...
只可入乾貨 我地收埋入櫃

伯爵府

呢啲叫唔叫隔離飯香
以前同99住 佢成日都食我買嘅乾糧零食
當我搵嘅時候 佢係咁隊我食佢啲國產梳打餅

子爵府

引用:呢啲叫唔叫隔離飯香以前同99住 佢成日都食

原帖由 Gi-leung 於 16-01-15 發表
呢啲叫唔叫隔離飯香
以前同99住 佢成日都食我買嘅乾糧零食
當我搵嘅時候 佢係咁隊我食佢啲國產梳打餅
—個字貪

大宅

回覆:kate0403 的帖子

你都只係俾人食晒d野姐

我係俾人食晒d嘢之餘, 仲要不止一次俾人話難食, 叫我吾好再買返黎。 雖然我買嗰陣就預左大家一齊食。

我吾係計較俾人食晒我d嘢, 但… 吾好食你又食晒我既62???

吾好食、 吾合你口味, 你咪吾好再食落去, 咪由得佢響度囉~~~

最過份嗰次, C6 同事去台北買左盒鳳梨酥返黎俾我哋, 咁我擺左出廳諗住俾大家食, 典知第日我瞓醒, 62就問我典解買盒咁難食既野返黎, 我就話係C6同事送的, 吾關我事, 你吾喜歡食, 我就囉去送俾朋友食囉…

62 佢, 仲要係好似一部壞左既錄音機咁, 不停咁 loop 住咁話我仲咩買盒咁難食既野返黎~~~~~~

最後, 我頂 62 既音波功吾順 , 咋咋淋攞左盒王媽媽送俾朋友。

大宅

唉,同病相憐幾星期前叫pizza外賣,同老公講叫姑奶食d pizza啦,另外有盒意粉加盒飯既,我諗住一陣先再食,點知個2盒野比姑奶清曬。
到早幾日又叫pizza,又係有2盒野,我同老公食左一盒,只叫姑奶食pizza only ,轉個頭又食埋我個意粉,食唔緊要,又食唔哂又唔拎碗裝起食,見到個意粉得番3份1,我又唔夠飽個下真係好無奈
然後我就話:個意粉係咪唔要嫁啦?
姑奶先笑住講:係呀,我食左
我就....咁我掉啦

首頁

尾頁

跳至