自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:欲哭無淚

如果我係你朋友,我寧願贊助你$100喺香港買,唔好煩我開開心心去旅行 。。。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

如果我係你朋友,一定唔會幫你買,口頭應承都應酬下你,去完返黎一定膈你講搵唔到唔經之類。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我係絕對唔會幫人買香港有得賣既野,所以我唔鄧樓主肉赤,人地要幫你搵幫你帶,收返extra charge 好正常

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我愛Corina 發表於 16-1-15 23:21
好老奉感覺

我住歐洲買名牌平,d親友叫我幫手,我都算,但幫佢地d朋友真係唔願意,我計齊頭都好 ...
我十幾年前去法國,我家姐個朋友叫我幫佢買LV,我話明要收齊頭,我家姐話我好貪心,第一我唔識佢,第二齊頭最多咪幾百蚊港幣,家下我係”特登”去LV幫佢買之餘,仲要用時間幫佢退稅,我又驚佢個袋比人偷,要hand carry上機,就算收佢幾百蚊港幣車馬費都平過香港多多聲!我咪話”唔買仲好”!

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:可能倒轉呢個朋友會出個post:「我有個識左

原帖由 babyhoi 於 16-01-15 發表
可能倒轉呢個朋友會出個post:
「我有個識左10年既朋友,
見我去日本就搭我買野,

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

香港有得賣 , 何必托人去旅行買

子爵府

引用:Quote:原帖由+sasa@uk+於+16-01-15+發表點

原帖由 LIME_BABY 於 16-01-17 發表
都好多人話佢朋友當樓主係水魚,換個角度樓主又何嘗唔係當佢fd水魚。
係!唔好叫人買野啦

人地出去玩,前前後後得個幾日,仲要人抽時間幫你買野,人地唔駛玩咩!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 babyhoi 於 16-01-15 發表我

原帖由 judy_0811 於 16-01-15 發表
係我貪心,c9性格,想慳多少少
算唔算搵朋友著數?

子爵府

點解成kg咁重兼且香港有賣,仲只係貴$100都要叫人買呢?
你唔知依家行李重量得2xkg, 好易過架,如因你件貨過重,要比額外費用唔通要佢自己梗?
我自己家人係外國,返黎時問我有冇野買,我都會話香港咩都有,唔駛買啦咁, 我一定唔會叫佢哋買啲只係平得少少又重既野。
更何況去旅行玩既,就更加唔會煩人去買。
相信你朋友真係唔想你以後再搵佢買野先咁同你計

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 judy_0811 於 16-01-15 發表

禁止訪問

引用:點解成kg咁重兼且香港有賣,仲只係貴$100都

禁止訪問

引用:如果我係你朋友,我寧願贊助你$100喺香港買

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 judy_0811 於 16-01-15 發表

原帖由 vvevv 於 16-01-15 發表
佢不仁你不義,唔好要件貨!
人地去玩,要停止自己既行程幫朋友買野。可能又要帶住周圍去,仲要搭車。。。然後發覺樣野系香港都容易買到。

到底系邊個不仁不義

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

好彩我冇呢D朋友,兩個都...

子爵府

回覆:vvvir 的帖子

同意!

注意:本人所發佈的帖子大部份均為轉貼,如本人所發的貼子有任何問題及投訴,如本人所發的貼子有任何法律責任,本人恕不負責!

伯爵府

熱血勳章

樓主想零付出,搵朋友著數先,無得怨
真係咪叫人旅行買野啦,同借錢一樣咁傷感情!

仲有啲人,話要睇月結單先找數果啲,真係超黑人憎!

幫手買完拎番香港,起碼都收到十蚊齊頭,貴嘅野百蚊齊頭,當唔該人地幫手買都順氣啲

伯爵府

熱血勳章

引用:你個frd 應該特登,以防你下次又想慳少少要

原帖由 alice06_hk 於 16-01-15 發表
你個frd 應該特登,以防你下次又想慳少少要佢買野,當買個教訓。
要人幫你,人地收返水腳好正常,下次麻煩 ...
非常同意,做到出面,唔該啲c9朋友唔好再托佢買

伯爵府

熱血勳章

引用:我之前7算换,但我最近去曰本幫人買野都係

原帖由 appleyuen 於 16-01-15 發表
我之前7算换,但我最近去曰本幫人買野都係計番當時6.xx rate
咁你享受蝕錢,仲要做埋運輸,唔係個個都咁鐘意
尤其是成日去旅行,啲親戚真係煩到一個點!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 sasa@uk 於 16-01-15 發表點

原帖由 我愛Corina 於 16-01-15 發表
好老奉感覺

我住歐洲買名牌平,d親友叫我幫手,我都算,但幫佢地d朋友真係唔願意,我計齊頭都好 ...
幫親戚買都算,仲要幫親戚既朋友買,遲啲可能要幫親戚既朋友既親戚,親戚既朋友既朋友,親戚既朋友既親戚既朋友…………咁不如直接做代購賺錢

我覺得麻煩到親戚唔多好

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

首頁

尾頁

跳至