嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

自從上次幾日就換晒個小企架. 我已經對Pampers失晒信心. 所有換既玩具, 學習褲既印花咭. 我個仔8個月大都係收過一次咋. 我仲要個仔一出生就用佢. 真係心都淡埋
用埋手頭上個幾包, 我就會轉尿片. 收到健力士既 $20 coupon我已經 買定一包試啦. 不過我聽朋友講 大王 同 花王好用. 樣樣都買黎試下. 睇下邊款好.

你地有咩野意見呀? 邊款尿片好用呀?

水晶宮

好媽媽勳章

大王好好用.
平o既噓噓樂都唔差.

原文章由 jojomummy 於 08-9-11 10:37 發表
自從上次幾日就換晒個小企架. 我已經對Pampers失晒信心. 所有換既玩具, 學習褲既印花咭. 我個仔8個月大都係收過一次咋. 我仲要個仔一出生就用佢. 真係心都淡埋
用埋手頭上個幾 ...
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

係呀~ 我朋友都話大王好用. 佢日頭就係用噓噓樂, 訓就用 大王.

咁你知唔知噓噓樂邊度平呀?

原文章由 patpat234 於 08-9-11 11:31 發表
大王好好用.
平o既噓噓樂都唔差.

別墅

merries 好用呀! 不過goon 平D, 所以我輪住黎用

男爵府

The pampers I'm using is causing both my children having some kind of allergy. My son always gets itchy around the back and my daughter has a rash on her gential area. Terrible nappies...

別墅

原文章由 jojomummy 於 08-9-11 10:37 發表
用埋手頭上個幾 ...

同你一樣,我都係對pampers冇哂信心呀

我個女7個月大一次都冇收過任何既card or coupon之類,所以我都會用埋兩pack就轉其他品牌了

我考慮轉水貨大王呀!

大宅

我都轉左用 huggies la! (我老公唔仲意用日本貨, 所以冇幾多可以揀...)

大宅

原文章由 happybady 於 08-9-11 12:47 發表

同你一樣,我都係對pampers冇哂信心呀

我個女7個月大一次都冇收過任何既card or coupon之類,所以我都會用埋兩pack就轉其他品牌了

我考慮轉水貨大王呀! ...

我都係考慮轉水貨大王. 而家search 緊邊間平

民房

回覆 #1 happybady 的文章

我都覺得pampers吳好用, 但係我都試過merries 諗住轉隻好d la... 但我ar b用左一兩日就敏感仲要睇醫生tim所以最好用開無問題就咪亂轉la

大宅

不過唔試過又唔知其他好唔好

原文章由 FongChing 於 08-9-11 14:48 發表
我都覺得pampers吳好用, 但係我都試過merries 諗住轉隻好d la... 但我ar b用左一兩日就敏感仲要睇醫生tim所以最好用開無問題就咪亂轉la

民房

如果你ar b 用開個隻無問題我就覺得吳好轉la...我同ar女睇醫生都睇左三百幾呀...ar b 仲要吳辛苦最後我都係用番huggies
原文章由 jojomummy 於 08-9-11 14:51 發表
不過唔試過又唔知其他好唔好

男爵府

大仔04年出世時開始用pampers, 後來, 除了價錢覺得貴之外, 最重要係質素越來越差, 最後轉了其它牌子.:;pppp: :;pppp:
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

大宅

我想問pampers係咪m size先咁差,我用過nb同s size暫時無問題,如果係m size我就同佢轉
另外入會佢哋會唔會送sample ga,我仲未入會,如果無咩優惠我就費時入lu~~~

男爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大王幾soft,幾好用,我囝囝本來都係用pampers,而家都轉咗用大王

別墅

原文章由 jojomummy 於 08-9-11 14:47 發表

我都係考慮轉水貨大王. 而家search 緊邊間平

我亞女用緊m碼,我睇過幾個上網既shop,以re-xx呢間最平呀!

不過我諗緊用開pampers m碼,如果轉水貨大王應該用咩碼呀???

[ 本文章最後由 happybady 於 08-9-11 22:51 編輯 ]

複式洋房

我表哥個女由nb to S size都係用Pampers,直到8個月就轉用妮飄(日本橙色包裝)因為個女開始大,易出汗,覺妮飄幾乾幾好;不過佢話Pampers 既nb都不錯,無mud問題喎。

大宅

呢隻牌子又貴又唔好, 我都轉咗唔用好耐la.

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

噓嘘樂入咗會就會平d,佢會寄Dcoupon 同成箱買的 list比你嘅! 仲會有大中细同加大碼任選兩條做試用的信寄比你做迎新禮品添!
原文章由 jojomummy 於 08-9-11 11:34 發表
係呀~ 我朋友都話大王好用. 佢日頭就係用噓噓樂, 訓就用 大王.

咁你知唔知噓噓樂邊度平呀?

大宅

好媽媽勳章

原文章由 ngccl 於 08-9-12 00:19 發表
噓嘘樂入咗會就會平d,佢會寄Dcoupon 同成箱買的 list比你嘅! 仲會有大中细同加大碼任選兩條做試用的信寄比你做迎新禮品添!

我BB由出世已經用NEPIA(妮飄), 無考慮過用PAMPERS, 因為大陸做, 又賣得貴...:;pppp:

我個BB而家轉用噓噓樂(因為NEPIA無加大碼), 請問點入會呀...謝謝!

[ 本文章最後由 tungtsz 於 08-9-12 01:02 編輯 ]

大宅

夏天玩到顛 熱血勳章

我一直用GOO.N, 但早幾日奶奶買了包Pampers. . 結果 昨晚要半夜2點起身換片, 換衫, &床單. 激死人呀...依家好眼瞓呀

首頁

尾頁

跳至