夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

你接唔接受到, 會唔會離婚/會唔會為左小朋友算數??

男爵府

哇,難以接受,就算個女人點錯,都唔可以出手打人

大宅

原文章由 suzanne0819 於 08-9-11 17:49 發表

點都唔會算數,打得一次,就有下次:;pppp:

大宅

好媽媽勳章

點可以打人嫁...出手就一定唔啱...

大宅

原文章由 NICNICMAN 於 08-9-11 06:03 PM 發表

點都唔會算數,打得一次,就有下次:;pppp:

講我無錯!!

複式洋房

我會報警!!!

公爵府

睇下為乜打啦, 如果當時我係好顛/完全失控, 顛到要人摑醒, 可能會接受. 如果普通拗giu, 我唔接受

別墅

原文章由 alik 於 08-9-11 19:04 發表
睇下為乜打啦, 如果當時我係好顛/完全失控, 顛到要人摑醒, 可能會接受. 如果普通拗giu, 我唔接受

鬧交就一定係講d傷害對方既說話, 但係男方好鐘意捉字失, 叫你唔好講某句說話, 你講左就錯哂, 又話要離婚又話要打醒你, 咁你認為個男既係咪已經唔愛對方呢?

如果愛一個人又點會打呢? 咁佢話唔會有下次同你say sorry你會唔會原諒佢呢?

男爵府

好媽媽勳章

o下...唔係o卦...講錯o野就要離婚+打人...男方都好惡喎...如果一日講錯幾次說話...o甘味俾佢打死....佢都"傻"o家....
"彤豬b"愛"彤豬媽" "彤豬爸"愛"彤豬媽" :-) :-) :pint: :pint: :-)[img align=left]C:\Documents and Settings\User\My Documents\My Pictures\carton[/img]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

唔會原諒!

原文章由 suzanne0819 於 08-9-11 19:29 發表

鬧交就一定係講d傷害對方既說話, 但係男方好鐘意捉字失, 叫你唔好講某句說話, 你講左就錯哂, 又話要離婚又話要打醒你, 咁你認為個男既係咪已經唔愛對方呢?

如果愛一個人又點會打呢? 咁佢話唔會有下次同你say sorr ...

公爵府

原文章由 suzanne0819 於 08-9-11 19:29 發表

如果愛一個人又點會打呢? 咁佢話唔會有下次同你say sorr ...

我意思即係如果我當時自己情緒都完全失控, 或者自己傷害緊自己/其他人, 佢摑我一兩巴當摑醒我既話, 可能即時有用.

但對於你既case, 大家價值觀唔同就俾人打, 當然唔會原諒啦.

別墅

無可能接受GA,如果係我老公,諗下都要俾我鬧AR
依家用一D藉口就可以打我,咁第時有小朋友,咪好大獲囉,唔通同個小朋友喱埋係檯底避佢AR,無可能囉,未有小朋友既要識得保護自己,有小朋友既就更加無可能

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

打一巴就話錯手/一時衝動啫
打2把.....
就係存心打噃

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

no,我打佢就得,佢試吓打我 ,我即刻走,絕不留戀

大宅

回覆 #14 suzanne0819 的文章

unacceptable .........

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 suzanne0819 於 08-9-11 17:49 發表

打人就一定接受5到啦!坦白講,我個人覺得:有第一次就有以後的無數次!! 擔惊受怕過日晨本人無法"享受"!!
不過一定要睇是否是自己錯得好離譜先.

子爵府

畀面勳章

講錯嘢要打醒你,做錯嘢咪要打死你,咁容易講離婚兼打人,小心有下次,如果可以咪返外家住幾日,諗清楚同俾你老公知道你唔係無左佢唔得

子爵府

接受唔到啦, 點知幾時有下次
打女人既男人, 好極有限~

複式洋房

其實唔清楚你地兩夫妻今次既過程. 所以評論唔到.
可能講左D好傷佢自尊心既說話.
但佢係第一次定咩呀? 如果係第一次. 而佢又講左對唔住.
唔係話床頭打交床尾和. 但兩夫妻就先原諒佢一次囉.
我都打過我老公一巴. 真係大家鬧交果陣有D說話一出口收唔番.
但我係愛佢的. 就因為愛佢. 有D野唔想係佢把口度講出黎傷害自己.
所以就打左落去了. 打左落去唔代表唔愛.
不過知道自己太激動咁係唔岩. 講對唔住就真係唔會有下次.
而且男人同女人唔同. 比你咁郁D就打我既之後既路點一齊行.
但你都揀左佢了. 佢之前應該唔會咁. 係第一次吧.
你要同佢講你既感受. 叫佢以後唔可以咁. 冷靜咁講唔好又鬧交. 佢應該會明白的.
如果唔係佢都唔會同你講對唔住啦, 係咪? ^^

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

如果係為咗呢啲原因我一定接受唔到,但係我發晒癲失晒控咁摑醒我就可以原諒嘅!但都只可以細細力打一吓 !
我要記得幸福......

首頁

尾頁

跳至