跳至

首頁

尾頁

洋房

我囡囡是PN (pm) 的學生, 有冇家長分享吓

洋房

原文章由 Mrs.利 於 08-9-12 17:55 發表
有呀!! 我哋都係下午na班嫁!!
我係迪迪mami, 你係咪michelle's mami 呀??

你下年會否俾佢地繼續讀, 你會俾佢地讀雙語 或 國際

洋房

囡囡今日帶了一本她很喜歡的hello kitty 圖書返屋企喇!今晚雖然好夜回家, 但也可以和她一起講圖書. 講了一大半, 都ok 投入。你地平時點同小朋友講故事嫁, 口語化d 定 朗讀...

洋房

hi 曈曈 和迪迪 mami,

我都覺得michelle 返得好開心,我也很想她留在這兒讀k1 和曈曈. 迪迪做朋友仔. 不過要過daddy 個關.

你同迪迪睇完本書未呀, michelle 仲有兩頁呀.

你知唔知佢地英文老師叫什麼名呀, michelle 在家時常叫 good afternoon ms. sandy / sangy (something like that).

迪迪mami, 如果你見到學校開始放佢地d相出來, 麻煩你話俾我聽, 又或者話俾michlle 嫲嫲 /爺爺聽. 我好想買呀.

曈曈係唔係都住在海怡嫁, 10月就嚟喇, 希望到時有機會再見面, 因為我好少接michelle 放學!!

michelle mami

洋房

迪迪 mami,

我唔知要著華服, 你點知嫁?

michelle 都唔係咁鍾意睇書, 所以我收集左好幾款手偶, 得閒就用嚟同佢講故事.

你有冇參加親子??故事, 返學校講故事...

洋房

迪迪mami,

我明天都想回去看看, 不過我有工作在身呀. 我收到紀錄表呀, 有3項要輔導, 全部都是紀律問題呀. 好煩呀, 都唔知點教佢. 有d似見家長feel 呀. 不過我都很喜歡, 因為可以俾我知道佢在學校既情況.

洋房

回覆 #5 rashabi 的文章

曈曈mami,

在適應班時, 我都覺得曈曈好乖, 也肯跟老師講野, ok 呀. michelle 初時, 講都唔肯講呀 . 所以曈曈返學後, 一定好好多. 仲有, 下午班, 現在都好似唔係有好多人, 所以老師可以跟得貼d, 好快適應, 唔世擔心.

洋房

迪迪mami

你會否幫迪迪買唐裝呀參加party.
你有冇參加25週年校慶填色比賽???我參加了, 不過還未完成呀

michellel mami

洋房

迪迪mami

我都會幫michelle 揾, 不過你知啦下午班唔多人, 如果冇人著只有呀囡著, 我怕她會怕羞, 覺得自己奇怪

洋房

我之前帶囡囡去九龍學之園上 playgroup 但是真的太遠, 太辛苦, 所以就轉左去舊街上 smartkids english for 1.5yr-3 yr. ok la

原文章由 Mrs.利 於 08-9-26 18:26 發表
michelle & 曈曈 mami,

可唔可以分享下你哋e+同小朋友返緊咩 playgroup??
thanks~~

迪迪mami

洋房

我都見到呀, 我初時想是否你帶仔仔去 open day 時影. 囡囡就影左食茶點時個樣, 好大個, 好正經. 都有小小感動

原文章由 Mrs.利 於 08-9-26 18:22 發表
michelle mami,

如果買到我都會俾迪迪著, 或者人哋無佢有會好開心呢, 估唔到o既, hehe~~
btw, 今日派左張貼左相片的工作紙返唻, 張相影到迪迪"sir"滑梯, 勁開心的樣子, 我好鍾意張相呢~~
我仲驚佢唔會派返張工作紙 ...

洋房

迪迪 mami [/quote]

我報左名喇, 一共3人去, 有我, michelle, 同埋michelle 姨姨
你呢

洋房

廸廸 mami,

我都想問你點嫁喇. 我都唔知幫michelle 扮什麼 , 公主唔啱佢. 好煩惱呀. 廸廸扮超人.. 哈哈我明天出旺角看看.見到有什麼適合既, call 你呀.

洋房

原文章由 Mrs.利 於 08-10-14 19:44 發表
michelle mami,

好呀, 唔該晒你!!
我諗住搵日迪迪返左學去灣仔睇下咋, 你知啦, 旺角太遠趕唔切接放學!!!!!!
btw, 25/10 家長日你去唔去?? what time?? 我就9.25am.

迪迪 mami

...

廸廸mami,

我係10:25am呀. 你想去灣仔太原街呀.多鬼怪野, 好似冇卡通人物. 我在灣仔返工嫁, 可能會踫見你呀. 廸廸有冇睇barney 呀.我揾左個朋友幫我 燒dvd , 因為技術關係, 我攪唔掂呀. 如果攪得掂, 我遲d俾你呀.

michelle mami.

首頁

尾頁

跳至