婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

99話正日唔做節提早左上星期做節~
仲好啦.留返比我同我屋企人做節~
個日老公唔洗返工.食完野.行左陣街晏就就過左去6299屋企啦~

去到99又係一樣地拎凍野比我飲.仲有得揀tim...
我話唔飲啦.佢就拎左杯冰水比我.係半杯冰ga冰水~
(我有左7個月.99知道我有左之後上過去幾次.次次都係凍飲...)
咁拎住唔飲啦.佢就同老公傾計.問佢伸請左公屋未?
(老公係跟我同我爸媽住.6299成日都勁想我地搬出黎住)
老公話諗住揀都揀返我地而家住緊呢到.亦有可能係到買返間黎住.99聽完仲話老公好識諗好就我~
過左陣老公行開左.
99就同我講 : 你個到d樓咁舊.仲要買?買左呀.要整咪又係你地比錢.又細又唔低.買黎做咩丫.係買呀都留返d錢買新樓啦~
老公行返出黎.99收晒聲.唔夠一陣62又叫老公入去整電腦.老公又行開左.99又黎過~
99 : 你地2個留返d錢黎買新樓好過啦.買間大間d.至小3-4個房啦.唔係都唔夠5-6個人住啦~
我 : 邊到黎5-6個人咁多...我同老公加埋BB都係3個~
99 : 咁你冇諗住接埋你爸媽住架咩 ~
我 : 佢地買呢到個陣就話要係到養老唔同我地住架啦 ~
99 : 咁我同你62呢.你冇諗過同我地住架咩.加埋你再生多個咁咪6個囉~(佢明知我爸媽唔會同我地住ga=.=")
我 : 下...你地唔係話鐘意住呢到.鐘意同大哥大嫂住.想係到養老架咩...?加上...我冇諗住生多個喎...

就係99想出聲個陣老公又行返出黎.99又唔出聲~
佢話要去買送.老公同我咪陪佢囉~
去到街市門口老公叫我唔好行入去.大住個肚唔方便~
99 : 驚咩丫.唔一齊入去點知佢鐘意食乜~
我 : 大肚婆唔食得ga野我就唔食架啦 ~
99 : 我唔知而家d大肚婆有咩食得有咩唔食得喎~
老公 : 我知.得啦.我地入去買.老婆出面坐住等啦~
99 : 而家d大肚婆真係威呀.我地個陣時呀 x x x x x x x(下刪N字)
(話說有左之後次次上去食飯.99都整d大肚婆唔飲得ga湯同埋唔食得ga野.好似冬瓜湯啦.海鮮啦等等...佢個女早2年先係佢屋企養胎.生左個B.佢話唔知大肚婆食乜...?)

上到去食飯啦.人齊啦.大哥大嫂同埋家姐都係到 ~
99又不湯比我.又不飯比我.仲夾送比我~
食完飯.佢平日一定拎涼粉出黎比我食架.當然啦.我次次都冇食~
今次又係涼粉.不過冇我份.佢拎左出黎.仲對住我講.你唔好食呀.呢d涼呀~
嘩.幾難得呀...次次都拎最大個碗比我食.仲話大肚婆熱氣.今次齊晒人.佢仲要當面話涼粉涼喎.叫我唔好食.真係好呀~

好彩正日唔洗再過去ja~

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

演技高超嘅雙面人。

大宅

咁你要同你C6落定藥,暗示俾佢知將來只想一家三口一齊住,唔想同99住,買樓一定近自己阿媽好!再明示暗示係99 & C6面前話99間屋好岩佢用黎養老,又要搵一大堆理由話佢地搬就唔好…或者係比較杞人憂天…但佢咁講,你一定要防一防佢,祝你好運~

大宅

或者下次再有咁既情況,直接了當同99講,我冇諗過同你一齊住,你明啦,相見好同住難,你而家咪幾好,何必轉黎轉去呢…

男爵府

你99都好得, 避開你老公黎同你講, 下次你應該射返個波比你老公吖麻, 你同99講, lee d野都你係問返你個仔啦!! 佢係一家之主麻!! 可能你99聽到之後會好開心呢!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 ivory0915 於 08-9-12 09:55 發表
演技高超嘅雙面人。

複式洋房

都好彩我老公都幾聽我說話~
之前我唔肯同6299住ga原因就係~
62食煙食得好勁.我有氣管同鼻敏感~
佢唔介我地唔會一齊住~
係人都知佢呢世都唔會介架啦~
加上6299搬左去同大哥大嫂住埋一年~
就搞左好多事出黎~
仲搞到大嫂試過離家出走~
所以公老其實都驚同6299住.連佢都頂唔住~
更加唔到話我~
所以我情願買細間d ga屋都唔情願比佢地有借口搬埋黎住呀~
訓一晚都唔得~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

原文章由 cherry1498 於 08-9-12 10:13 發表
咁你要同你C6落定藥,暗示俾佢知將來只想一家三口一齊住,唔想同99住,買樓一定近自己阿媽好!再明示暗示係99 & C6面前話99間屋好岩佢用黎養老,又要搵一大堆理由話佢地搬就唔好…或者係比較杞人憂天…但佢咁講,你一定要防一防 ...

珍珠宮

下次你99再扮好人, 你就好開心咁話:"你上次又話唔知, 今次又知既?"

好彩你c6幫口咋, 唔係今次又無啖好食.

男爵府

呢 d 99唔去做戲真係 "晒" 晒,直情可以攞金像奬,不過好彩你c6識得同你擋晒,都算係咁喇。

大宅

丁丁, 我諗你從今日起, 都要小心D你奶奶, 佢之前都只係明刀明槍咁蝦你, 依家就放暗箭

等待驗證會員

原文章由 A.C.C. 於 08-9-12 12:12 發表
丁丁, 我諗你從今日起, 都要小心D你奶奶, 佢之前都只係明刀明槍咁蝦你, 依家就放暗箭

佢99精咗呀, 呢d正一笑騎騎放毒蛇呀, 最難頂就係咁

下次你99再吼你隻6行開時講嘢, 我教你一招, 呢招係我成日用ge, 佢一同你廢up時, 你話~呀99你等陣先, 我去一去厠所先再講, 跟住扮去厠所, 講到急到賴咁, 跟住出嚟時睇吓隻6歸位未, 未ge話, 行去搵你隻6同你一齊坐番喺度, 同99講 ~ 亞99, 你係咪有嘢講, 你講啦, 睇佢up乜春, 無得走開ge, 咪話~呀, 99等陣先, 等我打個電話先, 好緊要ga, 點都要拖一陣, 拖到隻6番嚟身邊, 先比機會佢發言, 我都係咁對太99咋, 一來唔使聽佢用個肺up嘢, 二夾, 自己唔使勞氣, 總之第日乜都推隻6出嚟, 等佢自己頂佢老母囉

子爵府

我99都係等我老公唔在場先開炮, 但我99唔會害我, 比涼野我食
你99真係掂, 你要堅持不要同佢住埋一齊 !
因為主必親自從天降臨,有呼叫的聲音、和天使長的聲音,又有 神的號吹響,那在基督裡死了的人必先復活。以後我們這活著還存留的人,必和他們一同被提到雲裡,在空中與主相遇,這樣,我們就要和主永遠同在。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

原文章由 丁丁Kit~ 於 08-9-12 10:52 發表
都好彩我老公都幾聽我說話~
之前我唔肯同6299住ga原因就係~
62食煙食得好勁.我有氣管同鼻敏感~
佢唔介我地唔會一齊住~
係人都知佢呢世都唔會介架啦~
加上6299搬左去同大哥大嫂住埋一年~
就搞左好多事出黎~
仲搞到大 ...

係呀, 買間細d嘅屋, 擺明唔預你6299. 仲有, 到時堅決唔俾鎖匙佢地. 否則, 佢地自出自入, 搞是搞非就麻煩.
佢唔敢喺你C6面前講, 因為佢都覺得你C6唔贊成佢咁講, 所以你C6唔喺你身邊時, 你不妨對你99黑面同窒佢, 佢應該係欺善怕惡嘅.你越就佢, 佢就越過份. 你有外家撐, 唔洗靠佢養, 佢奈你唔何嘅.
下次佢再扮好人話你唔食得涼粉時, 你不妨當眾大聲D"提"佢, 除咗涼粉外, 一切冰凍嘅、寒涼嘅或濕毒嘅嘢都唔食得架. 等佢冇得扮好人. 話時話, 都有人講, 到八九個月時反而要食返D涼嘢, 咁會易生D, 你問返你自己媽咪整俾你食啦.

複式洋房

我都知後尾要食ga~
不過而家先7個月我諗唔洗咁早掛~
我呀媽會提我架啦.我好放心.呵呵~
就算99比我食我都唔敢食丫~
由佢知道我有左之後.就勁比生冷野我食呀~
好彩次次老公同大嫂幫我頂晒ja~
家姐前年生完知道有咩我食得同唔食得~
所以佢先唔敢係家姐面前玩我~
唔敢係家姐面前話唔知大肚噥有咩食得唔食得~
因為家姐會睇住我d飲食~
但係家姐唔係到佢就扮晒乜都唔記得囉~
都唔知佢諗乜...我冇左個BB.我老公同我都唔會開心啦~
咁佢會好開心咩.咩心態呀....

原文章由 tantanmama 於 08-9-12 15:41 發表

係呀, 買間細d嘅屋, 擺明唔預你6299. 仲有, 到時堅決唔俾鎖匙佢地. 否則, 佢地自出自入, 搞是搞非就麻煩.
佢唔敢喺你C6面前講, 因為佢都覺得你C6唔贊成佢咁講, 所以你C6唔喺你身邊時, 你不妨對你99黑面同窒佢, 佢 ...

複式洋房

你講得岩~
我要同老公傾下...下次去6299屋企~
點都要佢痴實我.一定要係我身邊~
真係去wc都要帶埋我去先得...
唔係99又唔知亂up乜野比我聽~
不過而家都7個月啦.我諗我都唔洗再去啦掛~
佢屋企咁遠.我個肚咁大...
我有借口唔去ga~
我唔去...老公都唔會一支公去~

原文章由 邱吉爾 於 08-9-12 12:22 發表

佢99精咗呀, 呢d正一笑騎騎放毒蛇呀, 最難頂就係咁

下次你99再吼你隻6行開時講嘢, 我教你一招, 呢招係我成日用ge, 佢一同你廢up時, 你話~呀99你等陣先, 我去一去厠所先再講, 跟住扮去厠所, 講到急到賴咁, 跟住出 ...

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

嘩,丁丁你99d戲簡直可以拎金像奬最佳女主角啦,
可以做到咁關心你,但查實又唔係

大宅

下次你老公出黎個陣同佢講話"奶奶頭先話,,,,,"一係奶奶同你講你話"你同返你個仔講啦",,等佢唔洗扮得咁辛苦啦

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你99真係心理變態,雙面人,因住個仔唔要佢呀

男爵府

係呀,c都唔好買間大屋呀,夠住就得啦兩房一廳,咪一陣話同大嫂嘈交要過嚟瞓,瞓瞓吓就唔走傢啦!!!好似我咁得一間房,99想嚟都唔得

水晶宮

勁呀! 你99反應快到佢丫! 俾一萬個叻佢!

首頁

尾頁

跳至