自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好嬲,希望各位會員唔好落搭~

本人於8月尾報左「萬邦旅行社」既台灣四天PACKAGE,點知出發前發現有孕,仲作小產,醫生建議唔適宜搭飛機,跟住旅遊保險又話唔包,原先退票時又話$3000只能退回$1800,點知今日上到去仲話退得$1100,實在太過份~
下次一定要電話錄音,唔係一定投訢無門!!!!

各位媽咪千萬唔好報呢間旅行社,以免被騙~

珍珠宮

畀面勳章

係咪應該有規定退回旅費幾多成呢?

大宅

我試過報左名(4人比晒 $),後來 老公比人cut假,旅行社話只能退 $xxxx,甘我好絕,我轉團博一博,轉一團 9x9開吾成的團(不收手續費,報名時問佢有幾多人報左,因臨近出團及淡季0),跟住開吾成 ,全數退比我

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

嘩...你好醒呀!
我下次又要學你先得

原文章由 200012 於 08-9-12 16:33 發表
我試過報左名(4人比晒 $),後來 老公比人cut假,旅行社話只能退 $xxxx,甘我好絕,我轉團博一博,轉一團 9x9開吾成的團(不收手續費,報名時問佢有幾多人報左,因臨近出團及淡季0),跟住開吾成 ,全數退比我 ...

大宅

原文章由 八婆仔@ 於 08-9-12 17:13 發表
嘩...你好醒呀!
我下次又要學你先得

只是靈機一觸 我團費先 $3千幾,現要扣成千幾蚊,我老公話(窮人係特別聰明)

子爵府

又係播.好過蝕比旅行社.

原文章由 200012 於 08-9-12 16:33 發表
我試過報左名(4人比晒 $),後來 老公比人cut假,旅行社話只能退 $xxxx,甘我好絕,我轉團博一博,轉一團 9x9開吾成的團(不收手續費,報名時問佢有幾多人報左,因臨近出團及淡季0),跟住開吾成 ,全數退比我 ...

子爵府

大宅

多謝大家讚賞 跟住我攞番晒d$,去第2 間再報團(就我老公d假)

子爵府

叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章

原文章由 200012 於 08-9-12 20:01 發表
多謝大家讚賞 跟住我攞番晒d$,去第2 間再報團(就我老公d假)

又學到野!

大宅

你好叻呀~

男爵府

好媽媽勳章

絕!! I like it!!

別墅

好勁呀,咁都諗到,我又學多樣嘢啦,thanks!!!

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 GC_BaBa 於 08-9-13 07:51 發表

絕!! I like it!!

點解可以咁叻架,有年個朋友係英國過來,咁又有時間我地就去中女,報團去台灣,當時團費1580.-比埋錢之後出發前3日佢打來話我朋友個入台証未必可以出發前一日到香港喎(我地比埋佢代辦入台証).
咁叫我地轉遲多兩日先出發架團(佢地叫我地轉架),咁我地覺得都岩架又唔洗就假期又穩陣d,咁就答應左,過左一日有個女人打來叫我即刻去攪轉團手續,咁我話唔係你地幫我地做埋咩,仲要攪咩呀?

落到去話佢地收到我報果團已經滿位多左幾個人所以要轉遲兩日出發d團,叫我比手續費500.-,仲話個d團係超豪華團1989.-要補多尾數.....

我問過朋友佢又唔識,我又唔識可以點做就做左豬啦,之後同d團友講起佢地話,如果個証真係驚寄出到來香港,公司可以打電話去叫個証送去台灣入境處,就好似落地簽証咁做就得架啦.

所以都唔好幫襯呢間衰公司,同埋多d了解出團一有咩事可以點做去邊道問就最醒啦.
<br><br>

大宅

我係麻麻地報,轉團吾收手續費 甘啱又係台灣團

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 200012 於 08-9-11 21:33 發表

你好叻,比十個叻妳~~~~
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

大宅

正所謂 窮人識慳$,有 $人識搵$

大宅

但我係PACKAGE,跟住懷孕旅遊保又話唔保,跟住打去消費者委員會又話係旅遊業議會管,旅遊業議會又話呢D係AIRLINE同旅行社既協議,又話唔可以干預,咁即係由得佢劏,仲要話要半年後先可以退返$1100

男爵府

好媽媽勳章

大宅

諗起都嬲~

首頁

尾頁

跳至