自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

依家搵番未呀??

水晶宮

好媽媽勳章

希望你快d搵返爸爸可以一齊過中秋

禁止訪問

畀面勳章

侯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

多謝甘多位媽媽支持呀~~~
琴晚都睡唔著, 今早同我哥哥去附近既屋村找, 佢住係紫田村既護老院, 今日去過紫田村, siu hong 苑, 藍地,公園, 山邊等地方, 周圍貼街招,同周圍問人有無見過佢,但都係找唔到 , 真係好擔心
我現在同哥哥係護老院等緊驚察來, 希望佢地幫我找返啦~~~
我爸爸58歲, 身高5尺3寸高,著灰色衫,灰色褲, 黑色鞋,患有老人痴呆症...
至於相片, 我要回家先把到上來,住屯門既朋友, 請你地幫忙, 留意下有無人係甘,佢仲有同個男院友一齊既,多謝幫忙~~~
我爸爸外表好正常, 係同佢講野, 先知佢有問題,因佢問來問去都係果句...唉~~~
希望快些找到啦~~~~  

公爵府

你試下去佢去前既舊居附近搵下啦, 最好問到老人院職員, 佢臨出門口係著乜衫同身型有乜特徵, 提供到多d資料俾警察.

如果平安無事返到來, 考慮幫佢戴隻刻名既手鏈

子爵府

哎吔! 真係心急C人la, 你爸爸e+揾番未ar? 邊區唔見左ar? 你爸爸著咩衫ga? 肥定瘦ga? 等我地幫手望下街上面有無d 差唔多樣, 而又似係蕩失 路ge 伯伯 la!

原文章由 cylchris717 於 08-9-13 01:34 發表
我爸爸, 佢有老人癡呆症, 佢住老人院既, 今日下午4點幾, 姑娘打來, 話我爸爸同個院友唔見左~~~
個姑娘話, 佢地食完早餐後, 7點鐘左右個院友推車掉垃圾, 我爸爸跟埋出去後, 就無返來, 到8點幾, 終於有個姑娘發現唔見 ...

男爵府

醒目開學勳章

希望妳爸爸快啲搵返可以一家團圓過中秋。
其實唔止搵屯門區o架,各位bk姊妹都幫幫手留意下啦。我朋友Mami又係有老年痴呆症,舊年試過喺馬鞍山走失,2日後喺柴灣小西灣搵返,原來佢遊咗巴士河呀。

侯爵府

o... 希望你快 d 揾返你 baba la ....

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 cylchris717 於 08-9-13 04:36 PM 發表
多謝甘多位媽媽支持呀~~~
琴晚都睡唔著, 今早同我哥哥去附近既屋村找, 佢住係紫田村既護老院, 今日去過紫田村, siu hong 苑, 藍地,公園, 山邊等地方, 周圍貼街招,同周圍問人有無見過佢,但都係找唔到:pity ...

有相就uploal上網去各大forum度叫人幫下眼丫!仲有妳爸爸個院友外貌係點架?係唔係都有老人痴呆?
希望妳爸爸平安冇事,中秋一家團圓!!
盡我一己之力,發放正能量!

伯爵府

希望你爸爸識得諗番條路, 自己行返老人院la

大宅

好媽媽勳章

有冇搞錯呀,院方發現唔見左你爸爸竟然自己去搵,而唔係第一時間通知你地,咁係咪好彩搵返你爸爸就當冇事發生過呀?!離晒譜,一個亞伯離開左院舍個幾鐘頭先發現到??!!尤其係你爸爸有老人痴呆症,佢地唔係應該睇實d咩??樓主,唔好咁擔心啦,你爸爸可能同另一個院友一齊既,你地一定搵得返架!

侯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

多謝你地呀~~~
今日仲未搵到呀, 明早我, 老公同呀哥一齊再去找下佢有機會去既地方..
我爸爸未住老人院時, 係住沙田顯徑村,我記得之前問過佢, 佢已經唔記得自己住邊, 淨係答住秀茂平(已經拆左, 秀茂平係佢細個住既地方), 所以明日主要都係找這些地方..
明日係第3日啦, 找到佢既機會又細左, 希望會找到佢啦...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你最好有相的話post埋出黎啦.....我住大圍ka......同好多沙田友....比張相我地啦

唔好擔心.....我們bk mum會幫你留意下....
你有消息就講比我地知........

[ 本文章最後由 adaleung0716 於 08-9-14 00:06 編輯 ]

侯爵府

原文章由 召藥師 於 08-9-13 18:17 發表

有相就uploal上網去各大forum度叫人幫下眼丫!仲有妳爸爸個院友外貌係點架?係唔係都有老人痴呆?
希望妳爸爸平安冇事,中秋一家團圓!!

聽果度既姑娘講, 爸爸另外既院友, 無老人痴呆, 不過有憂鬱症, 記憶係無問題, 醒過我爸爸, 個院友係香港無親人, 但有個前度大陸老婆既媽媽住香港仔果邊, 不過係唔理佢果隻, 至於佢前妻同個女係外國, 佢個女(老人院無佢電話)早幾日飛返來, 有探過佢, 比左200元佢, 所以佢身上有錢既...

所以我地有想過果院友會去既地方, 大陸(佢地無証件既, 身分證係老人院)同香港果邊.....不過好難找.....

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 cylchris717 於 08-9-14 00:11 發表

聽果度既姑娘講, 爸爸另外既院友, 無老人痴呆, 不過有憂鬱症, 記憶係無問題, 醒過我爸爸, 個院友係香港無親人, 但有個前度大陸老婆既媽媽住香港仔果邊, 不過係唔理佢果隻, 至於佢前妻同個女係外國, 佢個女(老人院 ...

依你咁講如果個院友係咁清醒好大機會會帶你爸爸去佢想去既地方,
你自己搵都無街招同貼討論區咁大機會,
倒不如你聽朝晨早去晒有機會的地方貼街招,
希望有好心人士幫手睇睇,
仲有快d post佢張相出黎,
等我地轉貼去各大論壇!
希望你爸爸除左老人痴呆無其他老人病要長期食藥啦,
祝你早日搵番你爸爸一家團聚!

侯爵府

我唔識把張相上來, 不過把左係個Blog度...
http://fafa-world.spaces.live.co ... 02D8C2CB2!778.entry

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

希望你早日搵番你爸爸啦.

等待驗證會員

原文章由 cylchris717 於 08-9-14 00:45 發表
http://fafa-world.spaces.live.com/blog/cns!553F5DC02D8C2CB2!778.entry

I help you post la................

本人的父親(張興群)2008912日於屯門紫田村知音護老院不知所蹤,家人十分擔心,現煩請當天目擊的人仕能提供可靠消息.. 張興群現年58,約五呎三寸, 身材,當時正身穿一件灰色短衣, 灰色長, 同黑色鞋,患有老人痴呆症,各位有心人,若有任何消息,望能提供協助!!

Hope you find your father soon......

侯爵府

twingirls ,
唔該你呀~~~

等待驗證會員

原文章由 cylchris717 於 08-9-14 00:45 發表
http://fafa-world.spaces.live.com/blog/cns!553F5DC02D8C2CB2!778.entry

您好,我都是住屯門區的,我會幫你留意下,請問你有無去過屯門市公園找過,因好多老人家都鍾意去嗰度唱歌,散步,希望早日找到你爸爸!

首頁

尾頁

跳至