懷孕前後

跳至

首頁
12345...18

尾頁

男爵府

有好多人話鄧遠釗醫生吾好,有好多人話佢好,之前都係抱住聽下就算既態度,但我有左bb之後經朋友介紹話佢開刀手勢一流,第二日即可落床,咁諗住試下,點知一試就換來慘痛經歷一星期.

上星期第一次做婦產科檢查,搵左佢做,佢開4,350分到左,開門入去,d姑娘叫番出去等,(惡惡地),咁無所謂啦,出去等,入去登記,10分鐘到我,一入到去有個姑娘話6week要做陰道超音波,我話做普通得吾得,佢話吾得,一定要做陰超,我又問c6入黎得吾得, 佢又話吾得,咁無法啦,醫生一入到黎,問我私家生定政府生,我話政府,咁之後佢同我檢查個胸,佢用兩隻手楂住我兩個胸上下郁,好似怪怪地咁,但有姑娘在場諗住都吾會有野掛,之後做陰超,照左一陣,醫生話我知個胎無左心跳,我成個人呆左,跟住個醫生係咁安慰我,之後叫埋我c6入黎講,c6都呆左,到佢話寫封信我去醫院做人工流產,我先識咸出黎,佢仲同我地講有61人會咁叫我地吾好太上心,我地之後好失落咁走左,我仲好自暴自棄咁食番煙,去到醫院急症,醫生話6week 太細睇吾到吾出奇,但吾排除有停止心跳的可能,要兩個星期後再照先知,

[ 本文章最後由 thundersml 於 08-9-26 22:53 編輯 ]

男爵府

咁我同c6就經歷左慢長痛苦的一星期,成個星期瞓吾安食吾落,到過左一星期我地終於忍吾住,再等一星期可能會痴線,走左去搵第二個醫生照(雖然打左輸數,因聴聞鄧大醫生非常有經驗),起初都睇吾倒心跳,但之後轉左角度再睇,終於見倒心跳,我即時咸左出黎,c6就係咁多謝醫生,醫生好奇怪我地點解開心成咁,我地就講左個case比佢聴,佢聴完就話就算聴吾倒心跳,都吾應該即刻叫人去做人工流產, 應該好似醫院咁睇多一兩個星期先下判斷.(yeah 可以開心過中秋)

之後我地估可能我地話比佢聴响政府生,佢earn得小,所以求其打發我地走就算,因該次檢查不到10分鐘,好似好趕咁.

所以你話佢好定吾好真係見人見志啦!

水晶宮

好媽媽勳章

我睇完你個case,都覺得個位鄧醫生有無攪錯,
得6w聽唔到心跳就段定你bb無左
你依家都唔好咁勞氣啦,
好好休養下得bb吸收多d

複式洋房

原文章由 kitty0502 於 08-9-13 13:45 發表
我睇完你個case,都覺得個位鄧醫生有無攪錯,
得6w聽唔到心跳就段定你bb無左
你依家都唔好咁勞氣啦,
好好休養下得bb吸收多d

AGREE!!! 我老公個阿E都叫我看佢,不過我無,因為佢都係聽浸會D姑娘講!!!

男爵府

搵左佢真係錯誤的決定,呢個星期仲長過一年

男爵府

原文章由 sunshinenaked4u 於 9/13/08 13:47 發表

AGREE!!! 我老公個阿E都叫我看佢,不過我無,因為佢都係聽浸會D姑娘講!!!

佢响浸會掛單架嗎!

子爵府

原文章由 thundersml 於 08-9-13 13:52 發表

佢响浸會掛單架嗎!

0甘 無醫德 ka

btw, 佢檢查 d 手勢都好似有問題 wor...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

之後我上網打佢個名,見到有佢d負面新聞,有d有關佢d手勢,有單接生個bb斷左骨

男爵府

原文章由 shirley73a 於 9/13/08 14:16 發表
咁你都好牙煙wor, 因為佢一句說話就自暴自棄食返煙...咁對bb有影響嗎?? 你今次睇醫生有冇同個醫生講返呢件事呀??!! 當然我都戥你開心...因為bb冇事

我咁講只係關心你..冇惡意的.. ...

而家已經無食lu,多謝關心,果陣時成個人灰晒,食支煙d情緒無咁down ma!(因為之前介得咁辛苦都係為左bb)

[ 本文章最後由 thundersml 於 08-9-13 14:27 編輯 ]

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

原文章由 shirley73a 於 9/13/08 14:29 發表
聽人講話生bb真係好講大家嘅緣份架...好彩我地都有幸遇上..

其實一條小生命嘅誕生真係好奇妙架....我而家唔經唔覺都4個幾月喇..希望大家都一直努力....務求小b能夠健健康康咁出世!!! 加油!! ...

大家一齊努力吧!

複式洋房

恭喜 恭喜

黎緊既9個月要加油呀!!!

伯爵府

嘩, le個醫生咁差, 係咪要去醫務委員會或有關部門投訴佢呢, 等佢唔好再害人.

大宅

從無聽過產檢要「用兩隻手楂住兩個胸上下郁」真係好怪呀!

男爵府

原文章由 PrettyBlackRose 於 9/13/08 14:12 發表

0甘 無醫德 ka

btw, 佢檢查 d 手勢都好似有問題 wor...

因為全程都有姑娘在場,
所以感覺上好似冇問題,
但我自己就覺得怪怪地!

除非啲姑娘都知道佢係咁樣而又默許佢咁做...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

嗰e生咁衰架

大宅

回覆 #17 thundersml 的文章

i feel so sorry for u because I had the similar case with you .....
pls take care yourself !!!

男爵府

原文章由 eidye 於 9/13/08 15:40 發表
i feel so sorry for u because I had the similar case with you .....
pls take care yourself !!!

你係睇邊個醫生,講d出黎比大家警惕一下吖!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

真係離晒普呀....

首頁
12345...18

尾頁

跳至