論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我工人(o岩o岩炒左),佢名叫WIWIDIA-Wxxx, ID:W9541xx(0)
星加波做左2年,我用左4個月(元朗),大家千析唔好請佢.....
偷婆婆錢,懶,經常傾電話及sms,成日講大話,態度好差,
佢似住印姐識講英文,以為好易揾工,態度好差,我o岩o岩跟手屋企野,發現好多野整爛哂,屋企好汚糟,佢張床好臭,返工第一個月就出左部新電話,由朝到黑不停傾,第三個月就比我發現佢原來有兩部電話添,冇心機做野,成日唔記得野,係我親身朋友面前妙咀妙舌,態度極差,最衰就係偷錢,仲講大話發誓,我肯定但冇證據,如果唔係我實報警.

大宅

請問

係邊度請?可以sent 幅相給我嗎 ?

原文章由 HoManYu 於 08-9-13 16:21 發表
我工人(o岩o岩炒左),佢名叫WIWIDIA-Wxxx, ID:W9541xx(0)
星加波做左2年,我用左4個月(元朗),大家千析唔好請佢.....
佢似住印姐識講英文,以為好易揾工,態度好差,我o ...

大宅

原文章由 bb217 於 08-9-13 16:33 發表
係邊度請?可以sent 幅相給我嗎 ?

元朗光華廣場7樓,佢地d agent聯盈o架!封信就寫no good,但信既野寫幾多封都得ga 啦!冇相,係後生女27歲幾好樣ga,唔肥但有條士啤呔....

伯爵府

原文章由 HoManYu 於 08-9-13 17:11 發表

元朗光華廣場7樓,佢地d agent聯盈o架!封信就寫no good,但信既野寫幾多封都得ga 啦!冇相,係後生女27歲幾好樣ga,唔肥但有條士啤呔....

請問你幾時炒佢架??

大宅

原文章由 fafa10322 於 08-9-17 16:56 發表

請問你幾時炒佢架??

2008年9月8日,佢應該會叫agent幫佢揾新顧主,但只可留14天,一定要返歸再申請ga......

別墅

原文章由 HoManYu 於 08-9-13 16:21 發表
佢似住印姐識講英文,以為好易揾工,態度好差,我o ...

唉,同我果個工人差唔多.外表都係睇不出的.佢都係星加波同埋台灣做過.

明天我要上勞工處了.

不過,佢不敢比黑面我.

如果不係佢自已走佬,Agency過來拾佢行李,我都不知佢有兩部手提電話!借錢話佢個女病得好重,要動手術...借佐5千元,不耐就買左一部NOKIA 6300,單據寫住係1600元.真係激死.比人騙咗啊.

別墅

我工人都有兩部手提電話,我唔明點解要咁多電話,有咩用?

大宅

好媽媽勳章

原文章由 reomum 於 08-9-18 14:50 發表
我工人都有兩部手提電話,我唔明點解要咁多電話,有咩用?

me too ar.....why she needs two mobile?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

一部傾,一部用黎同時間sms。我估。都唔知出面識D乜人。

大宅

佢星期三就會返印尼,而家agent仲同佢揾緊工,話而家工人好搶手,大家真係要好小心.....

小心呢個印妹,好眉好貌......

佢似住印姐識講英文,以為好易揾工,態度好差,我o岩o岩跟手屋企野,發現好多野整爛哂,屋企好汚糟,佢張床好臭,返工第一個月就出左部新電話,由朝到黑不停傾,第三個月就比我發現佢原來有兩部電話添,冇心機做野,成日唔記得野,係我親身朋友面前妙咀妙舌,態度極差,最衰就係偷錢,仲講大話發誓,我肯定但冇證據,如果唔係我實報警.

禁止訪問

複式洋房

死火啦, 我請左佢呀, 咁點算好呀, 你可唔可以打個電話比我, 話我知她係點架, 我9/12號簽左佢架TEL:94758349-ELAINE, 我係光華廣場7樓(學趣)申請架, 請你打比我, 同我傾下個妹咩問題呀, THX

原文章由 gov 於 08-9-22 08:20 發表

大宅

原文章由 elaine1211 於 08-9-22 17:47 發表
死火啦, 我請左佢呀, 咁點算好呀, 你可唔可以打個電話比我, 話我知她係點架, 我9/12號簽左佢架TEL:94758349-ELAINE, 我係光華廣場7樓(學趣)申請架, 請你打比我, 同我傾下個妹咩問題呀, THX

...

點解唔完約你都請ga?我都話d agent好衰ga la,解顧信寫明no good(係agent寫ga,又係張生同我講唔留得呢個妹,佢巳經失控同太唔老實)
我都想知佢地會點說你請佢......

大宅

ELAINE 1211,我都想知agent點同你sell.可以公開比大家知? 等大家唔好信哂agent.

大宅

原文章由 hehamom 於 08-9-23 08:14 發表
ELAINE 1211,我都想知agent點同你sell.可以公開比大家知? 等大家唔好信哂agent.

同ELAINE傾過電話,個agent同佢講個妹冇問題係舊顧主冇野做(係因為我地成家都唔信佢,我即日返公司遞信),仲話我諗住請返佢,wiwi話我收佢電話唔比佢放假.....最嬲係我俾足$1700機票$,但佢冇返去,佢而家係澳門呀,我真係好蠢呀,應該自己fax信去入境處同一定要比機票佢走,好嬲呀.....

呢段係我係9月3日bk上既post~好唔開心,發現工人可能偷$,搞掂佢傾tel問題,而家又到.....哎!
話說9月1日晚c6拑左$3500出糧,玩野出左40張$100,咁咪同婆婆唱左2張1千3張500o羅!咁婆婆就張35張$100放左係銀包,佢銀包有兩條拉鏈,1條放港幣1條放人民幣,銀包就放响手袋,點知今朝發現銀包拉鏈拉開左,得番$2600港幣,即唔見左$900,but婆婆記得有用過錢,maybe$200即唔見左$700,咁我頭先返黎摷佢柜發現佢銀包有3張$500&4張$100.
好喇!之後我問佢有幾$係到,全部拎出黎連埋銀包,我冇跟佢入房....o no,佢拎左2張$500/4張$100,so我唔講佢有冇偷,但巳肯定佢講大話....而家我為有懷疑自己數錯,當然佢堅持冇偷&講大話啦,點睇佢個樣都真係唔似ga.....我巳經警告左佢如果發現真係佢,我會報警同炒佢.
仲有發現agent收左佢個電話唔係佢自己果個黎ga,即係佢有2個電話,我諗我要再防下佢至得喇!

之後婆婆仲同佢請說話,話d 錢收好d咪得o羅,我話~
小心都冇用,而家係信任既問題,佢同婆婆以後點相處呢?我哥打比我時係同我講『我而家懷疑你工人偷錢,阿媽唔見左錢』,咁你話我點做丫?唔通要我同佢講話我揾過冇咩?
我同佢講話婆婆屋企有裝cam,屋企只得我地幾個,淨係得你同bb入過婆婆房......跟住佢樹起3隻手指,話佢冇做過,佢唔會偷錢......

別墅

ai.. i hired maid through this agent before... really bad experience too..
Victoria

首頁

尾頁

跳至