想生BB

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

回覆:[IVF]北醫王家瑋醫師

我對孖b都係王醫師成功,之前老劉,寶醫師,翁翁都唔成功

子爵府

Homebb 發表於 16-1-22 16:04
我對孖b都係王醫師成功,之前老劉,寶醫師,翁翁都唔成功
恭喜你

複式洋房

請問大家幫忙指點下我 我要5月9~14去旅行 唔知4月看診排卵取卵 5月中先放胎 可以嗎?或下個月去看診取卵放胎呢?謝謝大家指教

複式洋房

回覆:Ponze 的帖子

岩岩見完香港藍醫生,我內膜薄,叫我直接做IVF,但係香港真係好貴
可唔可講多d detail?🙏🏻🙏🏻🙏🏻

別墅

回覆:LemonK 的帖子

你好!想問下邊度可以搵到王醫師個blog?thx

大宅

引用:你好!想問下邊度可以搵到王醫師個blog?th

原帖由 manting1212 於 16-01-22 發表
你好!想問下邊度可以搵到王醫師個blog?thx
http://infertility.pixnet.net/blog

大宅

我黎緊決定試台灣ivf, 因為香港太貴,有以下問題想請教有經驗的jm:
1. 例如我想下個cycle先抽卵,今個cycle去初診有無限day 幾去?因為要驗血,不知應該day 幾去會合適D……

2. 初診後,醫生係咪會開定下cycle的針藥俾我帶回香港打?咁我下個cycle應該Day幾返去覆診睇卵子狀況?同埋day 幾抽卵?應該留台幾多日?

3. 因為有工作在身,唔係咁易請假,都想抽卵個cycle唔駛返台灣咁多次,有無方法?

4. 有無台北住宿推介?

謝謝

複式洋房

回覆 Homebb 的帖子

恭喜!!好励志!介意讲你年龄吗?

男爵府

回覆 LittleMP3 的帖子

1. 例如我想下個cycle先抽卵,今個cycle去初診有無限day 幾去?因為要驗血,不知應該day 幾去會合適D…… -------------->除非你想當月開針, 否則無限定DAY幾去

2. 初診後,醫生係咪會開定下cycle的針藥俾我帶回香港打?咁我下個cycle應該Day幾返去覆診睇卵子狀況?同埋day 幾抽卵?應該留台幾多日?
------------ 初診後如果不是當月開針, 醫生會比定針葯你帶回香港自己打, 下一個CYCLE 大約DAY 9-11返去照卵泡, 都有人唔想走來走去會在香港照完再EMAIL REPORT比醫師知, 都可以選擇即日來回台北(因為香港照B超價錢大約$2000同你走一轉<台灣機票+照B超>其實唔差好遠), 始終搵返相熟醫生比較有信心
DAY 12-15左右抽, DAY 15-18植入(要睇你卵泡大細同當時驗血情況)
3. 因為有工作在身,唔係咁易請假,都想抽卵個cycle唔駛返台灣咁多次,有無方法?
-------------->如果做活胚,取卵同植入共1星期左右, 呢個你要考慮同安排自己假期

4. 有無台北住宿推介?

-------------->我住西門町, 貪夠方便, 搭幾個站就可以到市政府站再轉SHUTTLE BUS(北醫)都係大約20分鐘

大宅

引用:Quote:原帖由 Ponze 於 16-01-21 發表多謝

原帖由 LemonK 於 16-01-21 發表
提提你...到時記得拎定保溫袋去呀...加油..
唔記得帶唔緊要,北醫路口(企喺門口向右望)有間叫誠品牙醫(好大的啡色底招牌抬頭就見到),樓下有間雜貨店有保冷袋賣,一個大約可以放8罐可樂嘅只賣155台幣,平過淘寶!

別墅

回覆:selina86 的帖子

Thx

大宅

引用:回覆 LittleMP3 的帖子1. 例如我想下個cycl

原帖由 catcat2056 於 16-01-23 發表

回覆 LittleMP3 的帖子
謝謝你的意見,而家清楚好多啦

大宅

我又想問,如果唔同一個cycle做抽卵,初診無限制邊日,咁我day 24、25去係咪都得,驗了的data是否合用?
假期唔係咁易拎啊……

大宅

引用:Quote:原帖由+Ponze+於+16-01-21+發表多謝

原帖由 LemonK 於 16-01-21 發表
提提你...到時記得拎定保溫袋去呀...加油..
請問初診要帶什麼文件?謝謝

別墅

引用:Quote:原帖由 LemonK 於 16-01-21 發表提提

原帖由 Ponze 於 16-01-24 發表
請問初診要帶什麼文件?謝謝
如果你之前係香港有做過檢查既報告,最好都帶去比王醫師睇..初診可以去北醫網上先預約啊..

另外,結婚證書同埋你同先生既證件copy就抽卵同植入時需要..

大宅

引用:回覆 Homebb 的帖子恭喜!!好励志!介意讲

原帖由 lhch1008 於 16-01-23 發表
回覆 Homebb 的帖子

恭喜!!好励志!介意讲你年龄吗?

男爵府

回覆:LittleMP3 的帖子

咁呢樣要問返醫生了

大宅

引用:Quote:原帖由+Ponze+於+16-01-24+發表請問

原帖由 LemonK 於 16-01-24 發表
如果你之前係香港有做過檢查既報告,最好都帶去比王醫師睇..初診可以去北醫網上先預約啊..

另外,結婚證書 ...
唔好意呀!又有問題,我應該可以就到2月day 1去初診,星期一睇王醫生係下午,咁我早上係米可以先去聯合抽血?當晚應該可以回港嗎?我是想3月先開始。
十分謝謝&#128591;&#127995;&#128591;&#127995;

別墅

引用:Quote:原帖由 LemonK 於 16-01-24 發表如果

原帖由 Ponze 於 16-01-25 發表
唔好意呀!又有問題,我應該可以就到2月day 1去初診,星期一睇王醫生係下午,咁我早上係米可以先去聯合抽血 ...
2月要留意返新年假期呀...另外,我之前爬文睇好多JM都係D2-3去抽血...D1唔確認係咪都可以...同埋朝早抽血未必趕得切下午比王醫師睇...
初診即日來回可能會太趕喎...因為就算約時間都要去到等照超聲波(姑娘照)同等見醫師...

別墅

引用:Quote:原帖由 LemonK 於 16-01-24 發表如果

原帖由 Ponze 於 16-01-25 發表
唔好意呀!又有問題,我應該可以就到2月day 1去初診,星期一睇王醫生係下午,咁我早上係米可以先去聯合抽血 ...
或者你可以試下去王醫師個blog到留言問下佢意見...

首頁
12345...14

尾頁

跳至