親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

參加local toul,集合地點新宿南口綠色窗前,我唔知係邊,再問佢,佢話窗前即係售票口,有無jm知確實位置,請指教……感激

男爵府

好媽媽勳章

回覆:sman 的帖子

綠色窗是jr售票處,南口應是小田急線位置,即是小田急百貨那邊。你去JR新宿網頁查駅構內图,便知位置了

All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

男爵府

回覆:HuiTung 的帖子

謝謝你……南口我知邊度,我上網揾過張地圖,睇黎睇去都睇唔明,我再揾圖片睇,淨係見到information咋,我再研究吓,麻煩晒

大宅

回覆:求救……新宿南口綠色售票口

八卦一問,你join local tour 去邊?

男爵府

回覆:jannyku 的帖子

白川鄉呀

珍珠宮

引用:參加local toul,集合地點新宿南口綠色窗前

原帖由 sman 於 16-01-22 發表
參加local toul,集合地點新宿南口綠色窗前,我唔知係邊,再問佢,佢話窗前即係售票口,有無jm知確實位置, ...
我之前去東京,住新宿,有個jr未入閘的位置,有幾間旅行社的,雖然我唔肯定係嗰度,但係新宿jr寫明東口,南囗,西口,好大隻字,一定揾到,最緊要兩點: (1) 遇早到(如果有時間最好前一晚行一轉先)
(2)千萬唔好出錯口,例如你要去南口就揾到指示係南口先出,如果你由其他口出左閘,要由地面行返去南口,因為印象中唔似香港港鐵咁出左閘仲有條路可以不同的出口互通,行地面係行得遠過係閘內行的。
放心唔難去(第一次去東京玩左十三日冇係新宿蕩失路!)

水晶宮

南口好難搵架。佢指示牌吾太清晰.
最好走返出地面(東口出),之後沿邊向高島屋方向行就見到南口了.

男爵府

新宿出發去白村鄉?可分享詳情嗎?

男爵府

回覆:Kittymummy 的帖子

唔該你呀,我知邊個係南口既,其實我去過新宿好多次,只不過每次都無留意啫,anyway謝謝你

男爵府

回覆:KTKTKT5 的帖子

謝謝你

男爵府

回覆:mimuib 的帖子

第一日,朝早新宿集合,搭車去松本,吃午餐,跟著搭車去高山,酒店check in,四點左右出發白川鄉睇點燈,最後番酒店晚餐
第二日有人帶你去高山早市,隨你參加,午餐自理,一點幾回程,新宿解散

男爵府

引用:第一日,朝早新宿集合,搭車去松本,吃午餐

原帖由 sman 於 16-01-24 發表
第一日,朝早新宿集合,搭車去松本,吃午餐,跟著搭車去高山,酒店check in,四點左右出發白川鄉睇點燈,最 ...
三日兩夜?請問多少錢?個團0k嗎?

男爵府

回覆:mimuib 的帖子

二日一夜,未去唔知o唔ok喎,團費每人港幣唔駛二千五百元

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

mimuib 發表於 16-1-26 00:47
三日兩夜?請問多少錢?個團0k嗎?
由東京過去白川鄉唔計燈位塞車都要坐成五個幾鐘先去到,其實如果去白川鄉應該由名古屋出發,
車程少至少一半。。。

男爵府

多謝分享

男爵府

回覆:shinku 的帖子

我知,我買晒機票,訂晒酒店先見到有呢個local tour,我諗咗好耐,因為會浪費一晚新宿酒店,但見咁難得撞啱佢點燈,所以就算遠D都照去啦

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

sman 發表於 16-1-26 14:23
我知,我買晒機票,訂晒酒店先見到有呢個local tour,我諗咗好耐,因為會浪費一晚新宿酒店,但見咁難得撞啱 ...

仲要訂曬酒店!!!!

其實你有無計過,可能你咁樣去一去,
無左晚酒店又浪費左一日坐車,
外加個貴既 local tour 既錢,
用多左既錢分分鐘夠你下年去名古屋既機票?

男爵府

引用:白川鄉呀

原帖由 sman 於 16-01-23 發表
白川鄉呀
\'8掛問。 day trip 坐旅遊巴?

珍珠宮

林嬌嬌 發表於 16-1-26 14:46
\'8掛問。 day trip 坐旅遊巴?
呢個價錢,應該唔會有其他交通工具比你坐

首頁

尾頁

跳至