興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

我隻貓貓啱啱一個鐘前走左,好傷心,好傷心,我而家點算?
佢走得太突然,無聲無色,呢頭食完嘢,食完仲走來走去,轉頭見佢已瞓左喺地,無晒反應,幾分鐘後已送到診所急救,打強心針⋯⋯,都救唔返,醫生話走得咁突然,多數係心臟病。

我而家望住佢,真係好傷心,好傷心,好唔捨得佢⋯⋯點算呀?

子爵府

搵寵物善終公司 RIP

子爵府

我貓貓3個月前走左, 到呢刻我都好傷心, 有時起佢, D眼淚會忍唔住流出黎

大宅

RIP

男爵府

子爵府

善終公司搵左啦,但真係好唔捨佢。喺屋企望到佢最愛嘅cushion,望到佢最愛瞓覺的位置,每一個角落都有她的影子,勾起我的點點滴滴,好心痛,好心痛。
我知道唯有時間可以治療傷痛,但此刻真的好難受,好掛住佢⋯⋯

子爵府

回覆 小琪 的帖子

完全明白你的心情,飼養竉物的人身同感受,大家一起渡過這段艱難的日子。但真係無辦法唔諗起佢,好唔捨得,眼淚係咁流⋯⋯

子爵府

回覆 Cuco 的帖子

多謝你⋯⋯

子爵府

回覆 laierping 的帖子

多謝你⋯⋯

大宅

引用:我隻貓貓啱啱一個鐘前走左,好傷心,好傷心

原帖由 chitchatmommy 於 16-01-22 發表
我隻貓貓啱啱一個鐘前走左,好傷心,好傷心,我而家點算?
佢走得太突然,無聲無色,呢頭食完嘢,食完仲走 ...
唔好難過。猫猫到了彩虹橋。會有好多同伴陪佢。佢唔會孤單的。

子爵府

回覆 sukky73923 的帖子

多謝你,希望她一切安好。
我會永遠懷念佢⋯⋯

大宅

引用:回覆 sukky73923 的帖子多謝你,希望她一切

原帖由 chitchatmommy 於 16-01-23 發表
回覆 sukky73923 的帖子

多謝你,希望她一切安好。
我都有養猫猫。所以會明白的。

大宅

回覆:chitchatmommy 的帖子

換個角度睇,佢冇病冇痛走,會係一種福氣,樓主節哀順變

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:貓貓走左,好唔捨得佢⋯⋯點算好?

你已經盡左寵物主人責任,錫左佢咁耐,佢明架喇,希望你早日放得低啦

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主、傷心一陣就好啦、試想想貓貓見到你咁傷心、佢走也走得唔開樂。今生有緣與樓主結縁,開心的渡過很多日子、盼來生再遇

南無阿彌陀佛
Everyday, in every aspect, I become better & better. I always love myself.

I am totally open and receptive to all good.

子爵府

回覆 hoohoo20000 的帖子

多謝你⋯⋯
是的,她無病無痛,走時也無痛苦,是她的福氣,就好似人咁,願她以後活得開開心心⋯⋯

子爵府

回覆 Charlotte_mom 的帖子

謝謝你⋯⋯有養竉物的人才會明白大家的感受,所以我選擇在這裏喊下,多謝你哋的安慰,女女一路好走,感激。

子爵府

回覆 Sk818 的帖子

謝謝你⋯⋯看完你們的一字一句,又再眼淺淺。是的,日後必與她再重聚。現在只要記住和她一起歡樂的日子和時間就夠了。

禁止訪問

回覆:貓貓走左,好唔捨得佢⋯⋯點算好?

子爵府

回覆 seesee1010 的帖子

多謝你安慰,真係好傷心⋯⋯

首頁

尾頁

跳至