自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

尋日我陪兩個女去買胸圍,度胸先知兩隻野都大過我好多 ,個sales姐姐話,而家d人因為食得雞多,所以d女仔,好多細細個就好大個胸,而且呢,我識幾個阿媽佢地都話,個女好細個就有月經,有個只有10歲就黎月經,唔知係咪真係食得多雞既關係

【明報專訊】女人怕生鬚,男人則怕有「女人胸」。曾患「男性女乳症」的阿基最能體驗箇中苦况,「就算天氣再熱,也不會赤裸上身」。有整形外科專科醫生表示,患男性女乳症而求診的人數近年呈上升趨勢,當中又以肥胖人士佔多,亦可能與吃雞有關。
整形外科專科醫生應純原指出,男性女乳症是指男性身上有過多的良性乳房組織,四分一患者屬於原發性,即患病原因不明,但肥胖卻是增加原發性患病的風險因素,或與肥胖人士皮下脂肪較多及荷爾蒙問題有關。另外,由於一些雞隻被注射了荷爾蒙,吃得太多西式快餐如炸雞,亦會增加患病風險,而西方人比東方人更易患此症。
一般來說,青春期的男性有三分二會出現男性女乳,因部分男性睾丸素會過度轉化成女性荷爾蒙,但通常20歲便會消失。應純原又提醒健身男士,如服用了特別性荷爾蒙類固醇,亦會較易患上男性女乳症。
曾患男性女乳症的阿基,去年以外科手術切除過多乳腺及脂肪組織。應純原說,「男性女乳」無法用藥物治療,必須接受抽脂或外科手術,但如果是乳腺組織過多,抽脂效果或不明顯,而外科手術的副作用則是乳頭感覺會受損。
阿基說,自己少年時是肥仔一名,發育時期已發現乳房比其他男性大,後來去了英國讀書,因當地肥人較多便不以為意,但回港後平日上街也擔心上衣太薄令乳頭突出,「有時在街上看到別人望着自己心口,便會感到不自在,要拉一拉上衣」。
因為心理影響,阿基會避免去泳池,即使去年做了手術也不想赤裸上身,「由於乳頭位置有疤,即使現在去游水也會穿連身泳衣!」

男爵府

好似係因為打針雞較多激素

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

好媽媽勳章

食到呀囡個胸大d咪仲靚.....

水晶宮

回覆 #1 csw1117 的文章

我已經轉ロ左食嘉美雞好耐, 雞亦都食少ロ左好多.

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

I don't let my boy eat chicken wing so much.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我而家都好小買雞食, 喺屋企就算整都會選擇嘉美雞, 平時就叫小朋友唔好食咁多麥樂雞, KFC等.

別墅

我子宮里生了個纖維瘤, 廣華醫院o個中醫話同食得雞多都有關係o家
應當一無掛慮, 只要凡事藉著禱告祈求和感謝, 將你們所要的 告訴神. 神所賜出人意外的平安, 必在基督耶穌裏保守你們的 心懷意念. (腓立比書四章6-7節) :-D

男爵府

我冇雞不歡呀~~
死啦
我屋企仲長時候都有wing wing

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

別墅

原文章由 angelaJJ 於 08-9-17 09:30 發表

唔係咁講架!
d雞早d成熟就話可以快d攞出去賣,
但人早d成熟,就唔襟老啦,
好似d鬼妹咁,
十幾歲身材巳經好到不得了,
廿到尾就開始有老態,
三十幾四十就好殘啦!

別墅

原文章由 angelaJJ 於 08-9-17 09:30 發表

唔係呀嘛

別墅

原文章由 moonchan 於 08-9-17 13:44 發表

唔係咁講架!
d雞早d成熟就話可以快d攞出去賣,
但人早d成熟,就唔襟老啦,
好似d鬼妹咁,
十幾歲身材巳經好到不得了,
廿到尾就開始有老態,
三十幾四十就好殘啦! ...

廿零歲就變左dolina就慘lor

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

其實飲奶都會唔會都有影響?我而家都久不久食吓雞翼,不過每次食都食最多兩隻(細路食一隻至隻半),唔會食多。不過雞肉都食得幾密,睇怕要食多d齋先得。

至於奶喎......更加唔敢多飲,最多食多d豆、海帶等補充番d蛋白質同鈣質。
盡我一己之力,發放正能量!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 angelaJJ 於 08-9-17 09:30 AM 發表

太大ge話,將來患breast cancer或瘤機會都會高d架。

別墅

原文章由 韓國妹 於 08-9-17 13:31 發表
我子宮里生了個纖維瘤, 廣華醫院o個中醫話同食得雞多都有關係o家

我有個朋友半年前要成個子宮割晒,做完化療連個西醫都叫佢唔好食雞,我諗真係有關係

別墅

原文章由 召藥師 於 08-9-17 15:33 發表
太大ge話,將來患breast cancer或瘤機會都會高d架。

而且太大佢地會怕醜,好似我兩個女咁,咁既天氣佢仲要著住件冷衫黎遮住,真係冇陰公

超級版主

原文章由 csw1117 於 08-9-17 03:38 PM 發表

而且太大佢地會怕醜,好似我兩個女咁,咁既天氣佢仲要著住件冷衫黎遮住,真係冇陰公

咪係,中國人點都係保守d,我自己中學時身材麻麻都介意俾人講同睇,更何況係勁身材?! 而家d細路把口唔收,俾d男同學講多幾講,真係唔敢返學都有之。

禁止訪問

侯爵府

雞有激素嘛,唔好食甘多呀

別墅

我朋友個仔食得雞多,六歲就咕咕漲大話好痛!
歡迎大家Click去睇Celia&Amelia's Blog ******************************************************* :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o

首頁

尾頁

跳至