想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

回覆:想追第二胎由36歲等到4x....

原來真的有咁多人,我個case 都差不多,大家不要放棄。真的咩都要試!我33歳生大女,想生多個陪她,追咗4年都無Good news, 37歲去做ivf,抽得三粒,最後放得一粒。當然沒有成功!結果又去中醫,睇咗半年,又換咗個貴的中醫同用咗自然療法(精油外用),用咗三個月到,period 真係多咗,之后個cycle 就✅咗!我覺得係個精油同中醫針灸/中藥都有幫助,我同我老公都好感恩(really Tks God),因為真係攪咗好多年,:,之前每個月都失望!ivf 用咗十萬都只係放咗一粒!所以大家都不要放棄!還有,我有個同事又係想要二年多,又係做埋ivf,都設有成功。之後二公婆日日放公去做運動,(yes, like 6 days a week). 最後第三個月bingo 咗,個仔剛剛出咗世!所以不要放棄呀!加油!💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻

別墅

大家好...見到尼個topic即入嚟睇....好有同感呀阿囡都5歲了....追到40都未有消息...其間空心左一次....阿囡d衫又係成日想留比下一個...點知...唉~~~

子爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 有「營」勳章

好大壓力, 成日在期待, 攪到啲期都亂晒, 仲難有, 好灰, 想放棄, 如果俾幾萬就得就好, 始終一年又一年, 越來越難,

大宅

引用:原來真的有咁多人,我個case 都差不多,大

原帖由 CTISBebe 於 16-01-28 發表
原來真的有咁多人,我個case 都差不多,大家不要放棄。真的咩都要試!我33歳生大女,想生多個陪她,追咗4年 ...
决定要行呢條路,真的碰到好多障外,好睇倆公婆既恆心同堅持!……但本著生多個佢地有個伴,越試佢地年紀相差就越遠……唉!都唔知要試到相差幾多年先可成功!

大宅

但我都堅相信一定要持久做運動先係成功既第一步!!戒口都係其次!……因我上年只是3個月內游咗我兩年咁多既水!即之前一年先游得3、4次,但上年3個月游咗6、7次咁就有咗!……雖然8weeks走告但起碼得過吖!希望再有下次我可保得住小天使平安渡過!大家都要加油吖!……放棄就等於無!努力還有機會

大宅

回覆:大豬脾 的帖子

我同你一樣

男爵府

好媽媽勳章

引用:回覆+~瑤瑤~+的帖子你兩次IUI+打針定自然?

原帖由 nachu 於 16-01-27 發表
回覆 ~瑤瑤~ 的帖子

你兩次IUI 打針定自然?我唸緊做5做下一次。。。
兩次iui都係打針。

男爵府

好媽媽勳章

引用:如果真心問自己要試到幾時先停,每年都說試

原帖由 大豬脾 於 16-01-28 發表
如果真心問自己要試到幾時先停,每年都說試嘛呢一年啦!……其實個心真不想放棄!但日覆日心很攰呵:sickmil ...
我諗住試多2年40歲唔試喇

別墅

Sport really helps too, m other friend who is 1 year younger than me. Her son is 1 year older than mine, she was preg 2 years ago and then mis after 3 months. Then she joined gym for 6 months and do exercise for 3 weeks per week. After she finished her gym contract. She was preg. And now her 2nd boy is 1 month old! 其實我想講真係唔好放棄,運動又做下(雖然我好lazy),咩都要try.exercise might be the cheapest way to try out!

男爵府

好媽媽勳章

我本身都留咗好多阿仔bb衫,但上年比哂人喇!只留返幾件好中意嘅,反正有咗都會買過。
我仔又係好想有個弟弟妹妹架,成日問我可唔可以生個比佢

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:~瑤瑤~ 的帖子

亞囡嘅舊衫,其實大部分都比哂人;只係留咗自己鐘意嘅、有紀念性嘅,但留下留下又好多,加埋bb車、床、highchair咁都一大堆成日諗有機會著反實好得意啊

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

引用:由高O試到超高0,一直心願想生多個等將來萬

原帖由 大豬脾 於 16-01-26 發表
由高O試到超高0,一直心願想生多個等將來萬一我地走先既時候,他們可以有親兄弟妹互相照顧但往往 ...
我就恨,但都順其自然。

加油!

子爵府

引用:Quote:原帖由+CTISBebe+於+16-01-28+發表原

决定要行呢條路,真的碰到好多障外,好睇倆公婆既恆心同堅持!……但本著生多個佢地有個伴,越試佢地年紀相 ...
其實越試就同亞囡相差越遠陪伴佢成長嘅意思冇咗嘞所以我都半放棄。但最近有家人入院,住咗成個月,係醫院見到有老人家,得一個仔囡,見到佢,就諗起自己嗰囡好陰公,得佢自己一個好辛苦,醫生問要做決定,又冇人同佢商量,好大壓力啊!我日日去醫院見到佢,心好up、好up

男爵府

好媽媽勳章

引用:亞囡嘅舊衫,其實大部分都比哂人;只係留咗

原帖由 akilimama 於 16-01-28 發表
亞囡嘅舊衫,其實大部分都比哂人;只係留咗自己鐘意嘅、有紀念性嘅,但留下留下又好多,加埋bb車、床、high ...
同你一樣,BB車,BB床,high chair 我都仲有

大宅

引用:我也是追第二胎,追到44啦!阿囝都7歲,之前

原帖由 babycherie 於 16-01-28 發表
我也是追第二胎,追到44啦!阿囝都7歲,之前小x咗2次,依家ivf中,大家有興趣開個what apps 傾下嗎?好灰…… ...
你好吖!你响边度做ivf吖?……祝一切順利!我都考慮緊台灣ivf...但怕老公話我顛,但其實佢口講1個都好足夠,心就恨到不得了!!經常阻止我食凍野

大宅

身邊常有人話俾哂d bb野俾人就有咗!……自己曾經扮哂野揾咗部份送俾人,其實都叫做上年曾懷孕只小x咗……唔知我係咪再送d bb野俾人又再有機呢?……為了生多一個真勞心又勞力

大宅

引用:Quote:原帖由 akilimama 於 16-01-28 發表

原帖由 ~瑤瑤~ 於 16-01-28 發表
同你一樣,BB車,BB床,high chair 我都仲有
我認得你曾响另一個topic問過食咩會養到胎……你有冇買aspirin吖?有jm食咗之後就順利有咗……我諗住試下呢兩日問吓藥房有冇?

大宅

引用:Quote:原帖由 大豬脾 於 16-01-28 發表决定

原帖由 akilimama 於 16-01-28 發表
唉其實越試就同亞囡相差越遠陪伴佢成長嘅意思冇咗嘞所以我都半放棄。但最近有家人 ...
好擔心佢地將來得一個人面對!真心痛

子爵府

引用:Quote:原帖由+~瑤瑤~+於+16-01-28+發表同你

我認得你曾响另一個topic問過食咩會養到胎……你有冇買aspirin吖?有jm食咗之後就順利有咗……我諗住試下呢 ...
但要留意,如果嗰胎本身有問題,食匹靈係冇用嘅!我第二次小x都有食,但因為係空心胎⋯⋯

大宅

哦……原來係咁!……因我知呢2日排卵仲以為食咗會有幫助!……我巳飲咗2日花膠湯今晚再去跑步先

首頁
12345...6

尾頁

跳至