親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

報左一家暑假去,但從未玩過,所以有好多疑問....

1. 有無D咩係最好之前上網訂?(餐廳/活動/drink package)
2. 如果有野要訂,通常提前幾耐可以上網訂?
3. 海洋航行者號有無邊間餐廳recommend?
4. 房內有無牙刷牙膏毛巾拖鞋?
5. 大約幾早可以上船?
6. 旅行社話船公司暫時mark左我晚飯時間8:45,咁去到仲可以改時間嗎?

暫時只諗到咁多...
thankyou

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

引用:報左一家暑假去,但從未玩過,所以有好多疑

原帖由 jenniferkwok 於 16-01-27 發表
報左一家暑假去,但從未玩過,所以有好多疑問....

1. 有無D咩係最好之前上網訂?(餐廳/活動/drink package ...
1. 有無D咩係最好之前上網訂?(餐廳/活動/drink package)~去到先訂都黎得切

3. 海洋航行者號有無邊間餐廳recommend?~免費的就是叫你8:45去食個間囉,收費的可選意大利餐廳

4. 房內有無牙刷牙膏毛巾拖鞋?~我之前住suit就咩都有,唔知你住咩房,所以答唔到。

5. 大約幾早可以上船?~1:00

6. 旅行社話船公司暫時mark左我晚飯時間8:45,咁去到仲可以改時間嗎?~第一輪最遲6:15要入,如果6:15都仲有空枱,你可要求入

子爵府

city3968 發表於 16-1-27 16:23
之前你問那個美國 Cruises, 最後有沒有位 ?

有無 D 咩係最好之前上網訂
我唔係去美國cruise 架 我係去沖繩,anyway, 依家有位confirm哂LA

因為我網上見有人會做哂online pre-booking, 所以我以為好多野都要book定先,原來咩都可以上船先訂咁算LUR

隨時都可以上網訂?但要reservation number wor, 旅行社話最快都要7月尾先俾到我...

我係1700開船,即係照你個時間都差唔多?咁我想問咁早上到去又未開船,係米可以開始玩架LA?咁食得野未呢?

我都係諗住食第二輪,零願之前肚餓去食D其他先,buffet係隨時有得食?

多謝你咁detail 既回覆

子爵府

Mei 發表於 16-1-27 16:39
1. 有無D咩係最好之前上網訂?(餐廳/活動/drink package)~去到先訂都黎得切

3. 海洋航行者號有無邊間餐廳 ...
1. 既然去到先訂都得我就唔做pre-booking lur
3. 意大利餐廳 我想問除左話8:45食個間之外,係米都有其他係免費既F&B outlets?
4. 我住家庭海景房有無呢

唔該哂你既資訊呀

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:Mei 發表於 16-1-27 16:39 1. 有無D

原帖由 jenniferkwok 於 16-01-27 發表
1. 既然去到先訂都得我就唔做pre-booking lur
3. 意大利餐廳 我想問除左話8:45食個間之外,係米都有 ...
3. 意大利餐廳 我想問除左話8:45食個間之外,係米都有其他係免費既F&B outlets?~免費有間食pizza,三文治的咖啡店。有自助餐廳,另外除左半夜12:00-5:00外,其他時間叫room service食都係免費

4. 我住家庭海景房有無呢~毛巾一定有,其他真是不清楚了。

子爵府

Mei 發表於 16-1-27 17:14
3. 意大利餐廳 我想問除左話8:45食個間之外,係米都有其他係免費既F&B outlets?~免費有間食pizza,三文治的 ...
即係其實除左佢SET我個DINNER TIME之外,我係ANYTIME都有免費野食既

1700開船,咁我預1130到碼頭,約1300上船,咁上船後你建議安排做咩呢?

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:Mei 發表於 16-1-27 17:14 3. 意大利

即係其實除左佢SET我個DINNER TIME之外,我係ANYTIME都有免費野食既

1700開船,咁我預1130到碼頭,約1300 ...
即係其實除左佢SET我個DINNER TIME之外,我係ANYTIME都有免費野食既~佢set的時間只係比你如果要去主餐廳食,就跟個個時間,有些人唔去主餐廳食,鍾意食自助餐,咁就根本幾時食都得,一日食幾多次都得。自助餐廳沒有時間規定。另外,餅店pizza,蛋糕,三文治24小時都開,鍾意食就去食,都係免費。room service除左半夜12-5要比一個lump sum送餐費外,其他時間都係任叫免費的。

1700開船,咁我預1130到碼頭,約1300上船,咁上船後你建議安排做咩呢?~唔知你去幾多日,咩行程,日數唔同玩法不同,又唔知同行者是什麼人,老人家同小朋友同年輕人玩的都唔同啦!如果是帶BB或老人家去,我無理由叫你去滑浪,所以很難建議你點安排喎

子爵府

city3968 發表於 16-1-27 17:47
Reservation number 旅行社話最快都要7月尾 --- 可能不同航程有不同安排, 我上次在 Sydney 上 Royal Carib. ...
嘩~咁睇黎真係會不停食

我地第一次坐郵輪呀,兩個女就好興奮,老公就驚好悶,62就一心陪孫,99就好怕坐船既,佢係唔想掃興先唯有跟埋,我都好期待既,希望玩過呢次滿意可以有下次

thanks again for your info

禁止訪問

子爵府

Mei 發表於 16-1-27 17:57
即係其實除左佢SET我個DINNER TIME之外,我係ANYTIME都有免費野食既~佢set的時間只係比你如果要去主餐廳食 ...
咁主餐廳又係食D乜架?

... 我地6日5夜去沖繩,有2個老人家2個約10&12歲既女

子爵府

city3968 發表於 16-1-27 18:05
好悶 --- 完全無停就真, 尤其香港出發只得 5~6 Night, 好快就回程, So Sad ~
其實我都覺得短既,但又想香港出發,又要就暑假,係得呢個啱D, 當係俾佢地試下先LA,因為除左我之外,幾個大人都對郵輪興趣不大架,係我堅持咋....

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:Mei 發表於 16-1-27 17:57 即係其實

咁主餐廳又係食D乜架?
主餐廳食有人serve的西餐,有頭盤,主菜,甜品咁,都好味架。
游水唔少得。滑浪都好玩,唔好錯過d show,好睇。不過要留意,如果你上船時個張卡唔係金卡而只係普通卡,就要留意幾時會派溜冰show的飛,個溜冰show好好睇,但飛派晒就無。其他show就不用取飛。如果係金卡,就唔洗取飛,可憑卡直接入去睇。
每日都有當天的時間活動表放在你房,睇下自己想玩咩就跟住去玩,仲有溜冰,打機,唱k都可以玩。
上船可先去食個自助餐,再去游水,睇下滑浪攀石開幾點,岩時間就去玩。不過大約4:30左右有個安全演習一定要去,所以游水唔好游到咁盡,預時間返房沖涼去演習。

男爵府

好媽媽勳章

回覆:皇家郵輪疑問...

我贊成一d都唔悶,都唔知幾好玩,玩唔晒呀!

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:city3968 發表於 16-1-27 18:05 好悶

其實我都覺得短既,但又想香港出發,又要就暑假,係得呢個啱D, 當係俾佢地試下先LA,因為除左我之外,幾個 ...
八卦一問,你同邊間旅行社訂?

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

引用:五晚的意思 :Day-1. 上船,了解環境,食晚

原帖由 city3968 於 16-01-27 發表

五晚的意思 :
咦,邊個位有得打wii?我上次唔覺既?

大宅

回覆:皇家郵輪疑問...

係呀!唔夠喉!我舊年都係去左沖繩留一晚的行程,覺得都好玩!我仔岩岩先同playgroup d朋友仔玩熟,跟著又回到香港了!帶佢去playgroup玩好似接送反學咁

首頁

尾頁

跳至