時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

毒果擺明車馬就係, 最傪係好多人鐘意睇...睇緊個D又唔覺得自己被洗腦

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

koko2000 發表於 16-1-29 12:35
其實話佢寫野洗腦, 咁有邊份唔洗腦?

文匯? 大公?

都同意你所講啊...所以唔好成日話文匯大公係亞爺報呀, 因為毒果本身都係漢奸報呀

另外...唔好再話國教係洗腦呀...毒果先係洗緊讀者個腦呀.... 

侯爵府

各位討厭毒果的朋友,

如果大家希望2016年見到毒果執笠同埋壹傳媒破產, 請大家唔好再買毒果或者壹傳媒旗下的所有讀物, 也不要click入去任何毒果link, 要知道如果毒果銷量下跌, 廣告商收入也自然減少...甘自自然然佢就會死亡, 無法再禍害香港...

雖然大家都知道毒果係"美國製造", 美國一直放水侯比毒果...但如果毒果經營不善, 美國最終都會棄船的...大家要堅持呀

台灣市民已經醒覺了, 開始罷買台灣毒果日報, 我地香港人也要自強起來..對毒果say no.....

毒果害人, 不可一, 也不可再

豬仔嘜    發表於 16-1-30 11:46

侯爵府

laiman1002 發表於 16-1-31 01:11
唔知覺得蘋果洗腦既人,睇緊咩傳媒呢?又話過幾多真相你知?

呢個係中大2014年對報章/傳媒進行的公信力調查報告,,,,大家可以去看一看, 作為參考:

http://www.com.cuhk.edu.hk/ccpos/images/news/PressRelease_140102_credibility.pdf

蘋果日報, 新晚報, 文滙報, 大公報, 爽報均在5分以下...而爽報係位於公信力榜尾tim.
所以大家記得唔好再睇蘋果了..否則即係等同睇緊文滙報同大公報了 , 佢地係同level ga

而值得注意的是: 公信力榜首係南華早報同經濟日報, 而overall 報章平均公信力都一直下降緊...所以唔好報紙寫咩就信咩...以為個D就係真相

侯爵府

Teletrend 發表於 16-2-1 11:46
回覆 jonwu 的帖子

經濟(=晴報)係大公、文匯分支
毒果 = 漢奸的喉舌

侯爵府

wlmom 發表於 16-2-1 14:27
冇咗生果我一定會覺得係被消失㗎!正常諗法呀!當生果都冇,乜你認為到時其他報紙會點呀?!唔使諗都知啦:q ...
如果無左毒果, 至少香港會少左一份無公信力的報章...都係一件好事黎呀

首頁

尾頁

跳至