婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

chansuifong 發表於 17-2-18 18:39
我都睇紧中医,有好轉,戒口好重要,辣,煎炸,老火湯,豆腐,好多野都吾食得
...
想問下點解老火湯同豆腐都唔得呢?
我都有睇中醫, 但中醫只叫我戒凍野, 辣同煎炸果d咋.....

禁止訪問

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

chansuifong 發表於 18-7-27 22:20
老火湯飲得多不好,豆腐可能系有些成份对結節不好,我见有林淦生甲結消,吾知有沒有人試过
...
吓, 乜原來係咁架, 我重好鍾意食豆腐添

大宅

ruby 發表於 18-1-30 14:06
回覆 conniejoan 的帖子

最初化驗所驗血加超聲波約$1600之後法國醫院抽針連醫生費約$2400

請問法國係咪自己去掛號睇外科就得?
我係政府抽左針話細胞有啲不規則,唔好野又不規則發炎又不規則,一係切黎驗一係觀察,都唔知點好,想去私家再照下,睇人話盧寵猷係專科,但好貴

男爵府

cherrie221 發表於 18-8-8 18:47
請問法國係咪自己去掛號睇外科就得?
我係政府抽左針話細胞有啲不規則,唔好野又不規則發炎又不規則,一係 ...

你打去22003102預約,你同姑娘講想睇甲狀腺,通常都會介紹徐醫生,因他是甲狀腺學會主席,好有經驗,希望佢可以幫到你啦。

大宅

ruby 發表於 18-8-9 14:11
你打去22003102預約,你同姑娘講想睇甲狀腺,通常都會介紹徐醫生,因他是甲狀腺學會主席,好有經驗,希望 ...

唔該你
近排身體好差成日感冒又作嘔又暈,都唔知關唔關事

男爵府

cherrie221 發表於 18-8-9 16:56
唔該你
近排身體好差成日感冒又作嘔又暈,都唔知關唔關事

唔洗客氣!
呢排好多人病,保重身體呀!
徐醫生好好人,你放心啦!
我的甲狀腺改善咗,細咗好多,近乎無腫,大家努力呀!

別墅

ruby 發表於 18-8-9 17:06
唔洗客氣!
呢排好多人病,保重身體呀!
徐醫生好好人,你放心啦!

唔使做手術好返曬啦?恭喜曬,我啱發現有幾粒,1.5cm,好擔心

伯爵府

禹暄 發表於 18-9-21 12:00
唔使做手術好返曬啦?恭喜曬,我啱發現有幾粒,1.5cm,好擔心

有分實體定係液體架...

如果係液體...抽完針之後都會縮細...

我粒2CM大係實體...不過係良性...醫生話只要觀察就OK...

你都快D去做抽針睇下點啦...

子爵府

回覆 ruby 的帖子

請問你可以比徐醫生資料我?我想問做甲狀腺手術幾多錢?pls pm to me thanks
[img]http://img.anycall.com/admin/contents/cms/05/2034259_IMG.gif?[img]

男爵府

royce 發表於 18-9-23 11:51
回覆 ruby 的帖子

請問你可以比徐醫生資料我?我想問做甲狀腺手術幾多錢?pls pm to me thanks

你打去22003102法國醫院預約,你同姑娘講想睇甲狀腺,通常都會介紹徐醫生, 其他問題你直接問姑娘啦

伯爵府

chansuifong 發表於 18-7-27 22:20
老火湯飲得多不好,豆腐可能系有些成份对結節不好,我见有林淦生甲結消,吾知有沒有人試过
...

我諗住買林淦生呢隻試下..

禁止訪問

別墅

Mowawa 發表於 16-7-6 16:40
我下星期二去聖德肋撒做全割啦, 尋日再照超聲波, 有8cmx10cm大, 實心.

好緊張呢!

聖德肋撒邊個醫生做吖?全割幾錢埋單?

水晶宮

剛睇左楊孝祥醫生, 佢望一望我就話我要全切
佢睇左我之前既片同報告, 話係屬於良性, 變惡性機會唔大, 但一路大落去就會壓住氣管, 與其遲早都要做, 索性早d做....
但問左價, 楊醫生做全切要10-11萬埋單
政府做好驚做得唔好有咩手尾跟, 好煩惱

子爵府

uhtcl2006 發表於 18-11-21 01:25
剛睇左楊孝祥醫生, 佢望一望我就話我要全切
佢睇左我之前既片同報告, 話係屬於良性, 變惡性機會唔 ...

10-11萬,收費都算貴⋯⋯

水晶宮

新人物 發表於 18-11-21 09:21
10-11萬,收費都算貴⋯⋯
所以而家想排政府做, 但又驚政府做得唔好, 或者有好大條疤.....
有無jm可以分享下, 政府做全割手術ok嗎? 條疤會否好大條好明顯?

男爵府

ddhappy 發表於 18-1-16 15:37
回覆 suki54332 的帖子

我係政府17年2月超聲波照到甲狀線有瘤, 排左期10月先有針抽, 10月頭針抽, 報告出黎 ...

係咪抽針結果係惡性就即係已經係癌?
你做全切嗎?我驗到惡性但醫生因爲粒瘤細建議做半切,之後年年檢查

大宅

RAINQQ 發表於 19-1-19 22:16
係咪抽針結果係惡性就即係已經係癌?
你做全切嗎?我驗到惡性但醫生因爲粒瘤細建議做半切,之後年年檢查
...

我係政府已經做左半切,暫時覺得OK,每年都要複診,唔使住院,朝早手術,夜晚6點走得

男爵府

suki54332 發表於 19-1-21 10:08
我係政府已經做左半切,暫時覺得OK,每年都要複診,唔使住院,朝早手術,夜晚6點走得
...

你都係惡性?咁你排左幾耐呀?咁你覆診洗唔洗食藥?
我約左下個月中做

首頁

尾頁

跳至