母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

求方法

男爵府

回覆:Cheung33333 的帖子

我係,夜晚全埋身,而家仔三個月,尋晚第一次11點瞓到6點。不過我尋晚最後嗰餐比佢食樽,之後再埋身

別墅

回覆:有無baby夜晚全埋身都介到夜奶呀?當時幾多個月?

我返工日頭家人比樽其他時間全埋身,都係佢三個月既前三日忽然12點半訓到第二日七點,我要返工所以要叫佢埋身食早餐,吾係的話應該可以再訓耐d

複式洋房

我係全埋身,bb就黎2個月。最長試過連訓9個鐘。
由出世開始,我晚上佢未喊就餵佢。佢訓住食。餵完掃完風放返佢落床,全程唔同佢玩,同埋只開暗燈,環境保持寧靜。等佢習慣夜晚係訓覺。
漸漸覺得佢準備好就等佢喊先餵。佢慢慢知道係夜晚就自拉長。
到後來佢喊就等佢喊一陣先餵。每晚拉長佢喊既時間。同埋餵既時間亦慢慢減少。

侯爵府

我女係, 未滿月
自己戒

伯爵府

當時三個月,原本每餐佢停就算,唔迫佢食,到臨訓嗰餐就迫佢啜,每邊啜半個鐘,加埋一個鐘,佢訓左都整醒佢啜,咁就一覺訓天光,自此就介左夜奶,有幾次醒左就比奶咀比水,真係兩樣都唔要先比奶,so far都係試過幾次

大宅

回覆:Cheung33333 的帖子

我囡滿月後就戒左....俾佢知道係夜晚要訓覺,日頭係咁同佢玩,晚上早點預備佢安靜訓...佢全日都吸收得好,晚上係唔會餓醒....

複式洋房

餵人奶唔好比水,破壞人奶形成左既腸道保護

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

大女細仔都係全埋身,兩個都係自己ready就戒夜奶,我無特別做咩幫佢地戒。只要食玩瞓有規律,就自然好快戒到,最重要都係日頭俾bb食得夠,夜晚先唔會起身食夜奶。

大女個半月開始隔到六個鐘,細仔就要兩個零月。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊