論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

睛靈勳章

今日接印印,點知驗身報告話佢有O左!依家無工人用了。好唔開心!

我依家駝住對孖B,個肚大倒好似就生得,仲要照顧個17個月大的仔,點算呀?!
有無好的完約工人介紹呢?我好急要人,因為我隨時會早產.

伯爵府

其實好難搵架..仲要咁急
我上兩個月開始想換搵工人, 搵極都搵唔到;
我有一大(6歲)一細仔(1歲)佢地d本完約亞姐一聽到要湊兩個都唔肯做..., 請oversea既話又要由頭教到落尾, 好彩既仲要遇到個醒少少既, 如果唔係血都嘔埋, 工都返唔到!!所以到而家都未有著落....
而且你仲陀住孖B加17個月會難上加難..唔係我潑泠水呀, 你要喪搵agent搵至得...
希望早日搵到..
咁最終個大肚工人點?

別墅

睛靈勳章

原文章由 cathy29 於 08-9-18 23:08 發表
其實好難搵架..仲要咁急
我上兩個月開始想換搵工人, 搵極都搵唔到;
我有一大(6歲)一細仔(1歲)佢地d本完約亞姐一聽到要湊兩個都唔肯做..., 請oversea既話又要由頭教到落尾, 好彩既仲要遇到個醒少少既, 如果唔係血都嘔 ...

個工人而家住o係agent 間宿舍到.

Agent 會幫我再驗佢多一次,若果又係positive, agent會幫我換人.若果真係咁,我諗佢要返印尼了.

其實我都好同情佢,佢離開印傭學校時學校幫佢打了避孕針,但佢唔知道d針要幾日先生效,於是就有o左.我今日睇報告佢先知自己有o左,即刻喊到收唔倒聲.佢今次來香港,做唔成野,倍錢都倍死佢.

我都知自己好難揾工人呀,所以之前只敢揾無香港經驗的oversea.但而家咁急,希望執倒個完約的可以快d來.我同我老公都有共識,知道我地條件唔好(太多B),唔會要求好高.

估唔到你都咁難搵人,希望大家都好快著落啦!

大宅

I pm the good agent contact no to you. Please talk to her and tell your situation. Her recommeded maid is good but she needs to understand your requirement, so it may need to have some times to look for a maid. Anyway, I hope she can help you. Take care yourself.

[ 本文章最後由 MIU公主 於 08-9-19 00:17 編輯 ]

MIU公主 :sm:

別墅

睛靈勳章

原文章由 MIU公主 於 08-9-19 00:16 發表
I pm the good agent contact no to you. Please talk to her and tell your situation. Her recommeded maid is good but she needs to understand your requirement, so it may need to have some times to look ...

MIU公主,

Thanks very much! I'll contact her tomorrow.

複式洋房

回覆 #5 avisf 的文章

想問下你有冇搵過 miu 公主介紹間 agent, ok 唔 ok 呀? 因為我都急搵印印, 而且我又係第一次請工人, 想搵間好 d o既 agent 呀, 如果 ok 可唔可以 pm agent info 俾我呀. thank you very much!

大宅

MIU公主,

could you sent me the agent info.? many thanks.

男爵府

avifs,
噢~嘜咁大鑊呀!就算而家請到攪埋visa都要2-3個月喎!一係你請住個陪月頂一個月先啦!起碼孖b出世後多個人幫下手麻~但陪月都要快d搵喎!如果有需要我幫你問下人啦!

原文章由 avisf 於 08-9-18 16:38 發表
今日接印印,點知驗身報告話佢有O左!依家無工人用了。好唔開心!

我依家駝住對孖B,個肚大倒好似就生得,仲要照顧個17個月大的仔,點算呀?!
有無好的完約工人介紹呢?我好急要人,因為我隨時會早產. ...

別墅

我個賓姐今個月滿約,新賓最快可以兩個星期就到,你會唔會考慮我現在嗰個?
佢個人都幾乖,叫佢都會做,不過要叫囉。又會過份獨立,有時會自把自為。如果你有家人一齊湊b,相信問題不會太大。如果有興趣,可以PM我。祝你好運。

禁止訪問

別墅

睛靈勳章

多謝大家關心,我O係出POST之後O個日,已經又揀了另外一個印印了.應該會在十一月內到港,不過我應該最遲十一月中便要開刀,希望工人可以在孖B出世之前來幫手就好了.若果生O左都未到,唯有出動晒亞媽同99來幫手啦!

首頁

尾頁

跳至