想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

已經試左四年,開頭以為好易有bb,點知一次又一次都係失望。睇中醫,辭職,調理身體,上個月試埋第一次既iui,依然係失敗。身邊原本一樣試左好耐既朋友好多最近都已成功,好唔開心。

la_source    發表於 16-2-2 14:19

大宅

bbest 發表於 16-2-2 12:27
已經試左四年,開頭以為好易有bb,點知一次又一次都係失望。睇中醫,辭職,調理身體,上個月試埋第一次既iui ...
可能緣份未到姐…
醫生有無講咩事?

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 畀面勳章

回覆 bbest 的帖子

我之前都試左5年, 中醫/IUI試過都失敗, 最後要走上IVF之路, 結果成功了, 在3月生左對孖仔, 你都要加油唔好放棄呀

大宅

引用:回覆 bbest 的帖子我之前都試左5年, 中醫/I

原帖由 daisypig 於 16-02-02 發表
回覆 bbest 的帖子

我之前都試左5年, 中醫/IUI試過都失敗, 最後要走上IVF之路, 結果成功了, 在3月生左對孖 ...
請問你係邊ivf?

大宅

回覆:好唔開心

呢幾日都好吾開心,又到新年,又係咁比人問,d 朋友group個個都生哂,新年出黎團拜,又要係咁面對,搞到我個人好自卑,呢幾日好負能量,好辛苦

子爵府

我都係四年了,而且iui四次失敗!

男爵府

回覆 Tsang@pig 的帖子

瑪麗

子爵府

引用:呢幾日都好吾開心,又到新年,又係咁比人問

原帖由 Tsang@pig 於 16-02-02 發表
呢幾日都好吾開心,又到新年,又係咁比人問,d 朋友group個個都生哂,新年出黎團拜,又要係咁面對,搞到我 ...
我又係新年快來唔開心。唔想見c6那邊啲親戚!

大宅

daisypig 發表於 16-2-2 15:15
回覆 Tsang@pig 的帖子

瑪麗
請問瑪麗私家症定公家症呀? 點樣排法?

大宅

引用:Quote:原帖由 Tsang@pig 於 16-02-02 發表

原帖由 bkcookie 於 16-02-02 發表
我又係新年快來唔開心。唔想見c6那邊啲親戚!
我差吾多3年啦,做左兩次iui都吾得
我呢幾日負能量爆燈,連樂觀既老公都比我搞到負能量,好辛苦好辛苦

呢幾日又黎m啦,又要接受失敗啦

男爵府

回覆 tinoijcc 的帖子

我係瑪麗公家症, 之前係聯合做疘2次IUI, 醫生話老公精子報告太差, 唔做IUI, 轉我去瑪麗IVF, 點知瑪麗要我做多次IUI先俾我做IVF, 果次IUI緊係失敗啦, 於是醫生就幫我做IVF

大宅

今日先係屋企自己喊
好想放棄

大宅

引用:今日先係屋企自己喊好想放棄

原帖由 bbest 於 16-02-02 發表
今日先係屋企自己喊
好想放棄
係,我都係,我都好想喊!原本都好地地,係d 新年飯局既出現,搞到我身心都好煩好累

睇住人地陀,睇住人地生,我就得個吉!而家我對住人我好自卑

大宅

而家既我根本無唸個無幻想過自己會中,都接近3年了,連iui都吾得,要靠自己自然中根本無可能

ivf自己又1516中,最煩惱係請假呢part

伯爵府

Tsang@pig 發表於 16-2-2 16:58
而家既我根本無唸個無幻想過自己會中,都接近3年了,連iui都吾得,要靠自己自然中根本無可能

ivf自己又151 ...

如果真係想要BB, 唔好再諗... IVF 機率, 35歲同35後差好遠...

我做左一次IUI唔得, 已經決定唔等, 做IVF... 起碼儲起左D 胎係後生D既..

工無左可以搵番, 錢無左可以搵番, 時間無得搵番..

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:我都係四年了,而且iui四次失敗!

原帖由 bkcookie 於 16-02-02 發表
我都係四年了,而且iui四次失敗!
今日m嚟,惟一仲係叫正常係m準

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:而家既我根本無唸個無幻想過自己會中,都接

原帖由 Tsang@pig 於 16-02-02 發表

ivf自己又151 ...
同感

別墅

最怕新年。。。

大宅

引用:Quote:Tsang@pig 發表於 16-2-2 16:58 而家

原帖由 mlcbb 於 16-02-02 發表
如果真係想要BB, 唔好再諗... IVF 機率, 35歲同35後差好遠...

我做左一次IUI唔得, 已經決定唔等, 做IVF.. ...
你成功左嗎?

別墅

我今日驗左綠d 白到反光, 成日喺fb見到d人生完一個又一個, 又有d意外有左, 個心好葡萄, 但又好替人高興, 個心好茅盾

首頁

尾頁

跳至