懷孕前後

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

我打算做T21,但我問左私家醫生,如果佢做要$8500

請問$8500係正常價嗎?

有無媽媽做左而又平啲架?

可介紹一下?
So Thanks~

大宅

Xmas吸收勳章 熱血勳章

回覆:做左T21媽媽們可分享幾錢做同邊到做嗎?

Book左尖沙咀婦健 $6500 全包
包產檢,超聲波,T21 express

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

引用:Book左尖沙咀婦健 $6500 全包包產檢,超聲

原帖由 gigichan910 於 16-02-02 發表
Book左尖沙咀婦健 $6500 全包
包產檢,超聲波,T21 express
如果我只係book做T21可以嗎?
醫生叫咩名?詳細嗎?
有電話?我去查詢下
thx

大宅

引用:Quote:原帖由 gigichan910 於 16-02-02 發

原帖由 frogmaggie 於 16-02-02 發表
醫生叫咩名?詳細嗎?
有電話?我去查詢下
因為醫生要照過bb再簽份文件先可以做, 超聲波冇另外收費, 個test收6500, 我都係响婦健做, 上網搵要電話。我2012年陀大仔時做要8500添, 而家可以响香港化驗已經平左

gigichan910    發表於 16-2-2 18:57

大宅

我係自己做開產檢個醫生度做,test費用7000

因為本身喺度產檢,所以冇額外要求我產檢多次同收多次產檢費用

如果你唔係喺嗰度產檢,基本上係要求你做一次產檢嘅,因為醫生要照過超聲波,確保你bb周數足夠做test

複式洋房

請問咩係T21?我生大仔時4年幾前冇驗同聽過呢樣野。

大宅

引用:請問咩係T21?我生大仔時4年幾前冇驗同聽過

原帖由 momingi 於 16-02-02 發表
請問咩係T21?我生大仔時4年幾前冇驗同聽過呢樣野。
T21係一個驗bb嘅DNA嘅test,媽媽懷孕10周以上可以做,過程只需抽媽媽10ml 血,可以驗到唐氏綜合症及其他有關染色體異常嘅疾病,既安全而準確度達99.9%

可參考以下
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14549609&extra=page%3D1

大宅

引用:Quote:原帖由+gigichan910+於+16-02-02+發

原帖由 frogmaggie 於 16-02-02 發表
醫生叫咩名?詳細嗎?
有電話?我去查詢下
我無book指定醫生,因為我其他產檢唔係係呢度做。純粹t21呢度平先係度做。
做t21前一定要照左先可以做,就算其他地方都係。有d會t21同照超聲波分開計錢。假設T21佢寫$6500,超聲波$500。埋單就會變$7000。宜家婦健$6500全包已算好抵

別墅

尖沙咁,婦健, t21香港版, $6500

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

引用:尖沙咁,婦健, t21香港版, $6500

原帖由 懶妾 於 16-02-02 發表
尖沙咁,婦健, t21香港版, $6500
有冇地址同電話
thx

子爵府

荃灣港安淨做t21 test,無超聲波無醫講解,淨抽血驗就走,6200。

複式洋房

回覆:frogmaggie 的帖子

我上個月在銅鑼灣做T21馮淑儀醫生 8000

大宅

旺角雅蘭Gallus 戴學良醫生 $6200
有電話講解報告

複式洋房

引用:Quote:原帖由+momingi+於+16-02-02+發表請

原帖由 MrsPerthLiu 於 16-02-02 發表
T21係一個驗bb嘅DNA嘅test,媽媽懷孕10周以上可以做,過程只需抽媽媽10ml 血,可以驗到唐氏綜合症及其他有 ...
唔該哂!

大宅

回覆:gigichan910 的帖子

請問會知埋性別嗎?

大宅

我嗰間要$7500,唔包診金及超聲波,會知性別㗎,我多2星期先可以做

複式洋房

回覆:3貓媽媽 的帖子

婦健係咪這間呀?
沙 咀 堪 富 利 士 道 8 號 格 蘭 中 心 704-707 室 (尖 沙 咀 港 鐵 站 A2 出 口 ) Suite 704-707, Grand Centre, 8, Humphrey Avenue, Tsim Sha Tsui (TST MTR A2 Exit) 23682333

大宅

引用:婦健係咪這間呀?沙+咀+堪+富+利+士+道+8+

原帖由 JR0927 於 16-02-10 發表
婦健係咪這間呀?
沙 咀 堪 富 利 士 道 8 號 格 蘭 中 心 704-707 室 (尖 沙 咀 港 鐵 站 A2 出 口 ) Suit ...
係呀

大宅

回覆:gigichan910 的帖子

請問超聲波是最普通影像果隻?

要等幾耐有報告?

可check埋仔定要?

T21是抽血的,對嗎?

太多問題,唔好意思。

大宅

babyhoishan 發表於 16-2-11 19:08
請問超聲波是最普通影像果隻?

要等幾耐有報告?

今日做左T21,答到你啦
請問超聲波是最普通影像果隻?係丫
要等幾耐有報告?3-5日
可check埋仔定要?可以check埋架,佢有報告時會話你知
T21是抽血的,對嗎?要抽10ml血丫

首頁
12345...8

尾頁

跳至