自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛剛在觀塘,有個七,八十歲的老人家衝入車箱,佢跑得仲快過後生的。閘門差點夾住佢。我忍不住同婆婆講唔好衝啦

bube6218    發表於 16-2-2 18:11
咸蛋三寶飯    發表於 16-2-2 16:56

珊瑚宮

judy_0811 發表於 16-2-2 16:29
剛剛在觀塘,有個七,八十歲的老人家衝入車箱,佢跑得仲快過後生的。閘門差點夾住佢。我忍不住同婆婆講唔好 ...
啱岩回憶起18 22 。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實好危險的

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆:judy_0811 的帖子

大宅

回覆:老人家地鐵衝入車

我好驚d老人家做些高危動作。佢地唔驚,旁邊睇到都驚

男爵府

「我賽跑冠軍黎架」

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我今日搭輕鐵見到個大嬸仲激

佢未能成功衝上車,於是發晒顛咁狂拍個車門

個月台姨姨係咁叫佢唔好咁做,好危險架~

個姨姨好陰聲細氣,點知個大嬸突然轉向姨姨係咁鬧

大概內容就係鬧個姨姨 明知佢衝緊過黎 都仲俾指示個司機開車

但其實2分鐘後已經有下一班,個嬸嬸上左車,坐低冇耐,又落返車去鬧個姨姨

個姨姨應該同佢講"唔好意思"(太細聲我聽唔到)

大嬸大大聲應返佢"唔係講句唔好意思就得架"

kikikay    發表於 16-2-2 20:39
natjosejim    發表於 16-2-2 18:03
Jolin_Yuen    發表於 16-2-2 17:26
aralebaby    發表於 16-2-2 16:55

珍珠宮

水晶宮

回覆 丫雅 的帖子

欺善

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

丫雅 發表於 16-2-2 16:43
我今日搭輕鐵見到個大嬸仲激

佢未能成功衝上車,於是發晒顛咁狂拍個車門
未食藥~
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

男爵府

引用:「我賽跑冠軍黎架」

原帖由 dick9394 於 16-02-02 發表
「我賽跑冠軍黎架」
我知五十年前吖嘛4

侯爵府

珍珠宮

回覆:老人家地鐵衝入車

我奶奶都試過揹住我個仔衝輕鐵

男爵府

熱血勳章 王國教室勳章 最關心BB問題熱投勳章

D人成日衝....講真...地鐵都好密了...

我見過有一家人...個老豆抱仔, .個阿媽拖住個囡(6-7歲)一家人一齊衝....佢阿媽直頭等門夾諗住會立即開返, 點知佢個囡鬆左手, 成個向後跌....撞到個頭好大聲...最後佢地上到車因為門彈返開. 個囡不停喊...個阿媽只係叫佢唔好喊..仲俾水佢飲....

我睇到個小朋友就心痛...果個阿媽咁樣

成個車廂的人睇住佢地....

natjosejim    發表於 16-2-2 18:06
Yo818    發表於 16-2-2 17:58
丫雅    發表於 16-2-2 17:40
Jolin_Yuen    發表於 16-2-2 17:27

珍珠宮

老而彌堅

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2018復活節勳章

引用:我好驚d老人家做些高危動作。佢地唔驚,旁

原帖由 judy_0811 於 16-02-02 發表
我好驚d老人家做些高危動作。佢地唔驚,旁邊睇到都驚
見d老人家衝馬路,驚過佢百倍我

男爵府

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

judy_0811 發表於 16-2-2 16:29
剛剛在觀塘,有個七,八十歲的老人家衝入車箱,佢跑得仲快過後生的。閘門差點夾住佢。我忍不住同婆婆講唔好 ...
老人家點解唔識驚 , 衝燈 , 橫過馬路累人累物 , 累埋司機比人停牌

大宅

引用:Quote:原帖由+judy_0811+於+16-02-02+發表

原帖由 nainaitze 於 16-02-02 發表
見d老人家衝馬路,驚過佢百倍我
有時候揸車有盲點。睇唔到就睇唔到。
年近歲晚,有d野過到就過到,過唔到就過唔到。大時大節,小心為上。希望d老人家顧下自己,顧下家人

首頁

尾頁

跳至