親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

少少分享,我們一家現身處首爾,之前一路煩緊用wifi egg or sim card,但我又唔想又租又還,所以都係sim card,鴨記大致$150有一張3G/4G(連賣嗰個都唔知行3/4G) 5Gb,但我發現有另一款$80 2.7Gb 7days 的,所以就試了,我都驚難Setting,但只要跟佢step,就好易用到,大家如果只是用吓whatsapp/google map....就夠用了。

男爵府

畀面勳章 DHA勳章

引用:少少分享,我們一家現身處首爾,之前一路煩

原帖由 johnsonbaby 於 16-02-04 發表
少少分享,我們一家現身處首爾,之前一路煩緊用wifi egg or sim card,但我又唔想又租又還,所以都係sim car ...
我都買左,如果普通上下Facebook whatapp 都一定夠用

大宅

回覆:johnsonbaby 的帖子

請問邊到買?

男爵府

畀面勳章 DHA勳章

引用:請問邊到買?

原帖由 leoniechan 於 16-02-04 發表
請問邊到買?
鴨記

wcpcelia    發表於 16-2-4 11:40

侯爵府

買sim最抵架啦~~

別墅

醒目開學勳章

少少分享,我們一家現身處首爾,之前一路煩緊用wifi egg or sim card,但我又唔想又租又還,所以都係sim car ...
有冇相睇?係咪三合一?電訊商叫KT?

別墅

醒目開學勳章

回覆:韓國3G 7days 每日400mb分享

sorry, 電訊商是SK 嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

請問可以share幾個人用嗎,地鐵內收到嗎?試過租旦地鐵收唔倒(唔記得邊間,韓國機場租)

男爵府

我都買了。好用嗎?

複式洋房

回覆:kaheiboy 的帖子

我share 3個都ok,大部份市區。/mtr...都ok

複式洋房

回覆:helenchl 的帖子

我只用過此款,沒有比較其他,但算ok....係比較慢

大宅

張咭叫咩名? 有相嗎?

男爵府

畀面勳章 DHA勳章

引用:Quote:原帖由+johnsonbaby+於+16-02-04+發

原帖由 queen180307 於 16-02-06 發表
張咭叫咩名? 有相嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由 queen180307 於 16-02-06 發

原帖由 yiyilee 於 16-02-06 發表
thanks

大宅

回覆:queen180307 的帖子

我都諗住買呢張

男爵府

引用:Quote:原帖由+queen180307+於+16-02-06+發

原帖由 yiyilee 於 16-02-06 發表

下$80?
上次係到2手買4月到期既
佢$100賣比我

大宅

引用:我只用過此款,沒有比較其他,但算ok....係

原帖由 johnsonbaby 於 16-02-05 發表
我只用過此款,沒有比較其他,但算ok....係比較慢
有相嗎?

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

3G慢到無朋友

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

剛剛農曆年就係買左張類似的卡, 話所有手機合用, 點知阿女部三叔唔得, 於是用老公部I濃, 得就得一個機可以用, 唔可以share出去, 我地去江原道滑雪又收得差只能在首爾市區用, 阿女唔鍾意3g太慢!! 難怪咁多人係仁川機場租wifi egg, 係有原因的!!

男爵府

好媽媽勳章

回覆:韓國3G 7days 每日400mb分享

我同阿仔都用easycall, 又唔覺慢喎

All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

首頁

尾頁

跳至