論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題。怎樣才可以幫忙?

子爵府

你支付佢所有上訴費用就可以。

TiffChan    發表於 16-2-5 17:50
caca8j    發表於 16-2-5 14:04

大宅

幫到佢嘅只有佢自己 ! 如果真的清白, 那就應該可以提供更多証明出來, 如果有新証據, 她可以再要求上訴 ! 我都同情她被判6年太重了 !

(我有次問過家裡的姐姐, 佢認為要判終身監禁 @@ ! 我傻笑了 ! @@)

我不是完全相信工人的說法, 但是僱主那一方更加不能令人信服,

如果換轉係你個工人, 你可以容忍佢爛成咁樣嗎 ? 又其是那僱主有潔癖的, 她會放任工人如此嗎 ?

仲要鬼祟鬼祟咁送工人到機場 ? 一定有D野 !

工人爛成咁我都相信佢應該有皮膚病 !

男爵府

我覺得兩方都有問題,不過我偏向幫僱主,因為D工人真係好古惑

別墅

回覆:好希望查清楚羅允彤一案

我未請過工人,但在這件事上如果係個工卜
屈個僱主,點解好似有血海深仇要個僱主一舖清袋呢……僱主的兒女可否帮亞媽做證呢?如工人講大話,咁佢害到個僱主咁,佢個心過得去嗎?

男爵府

回覆:好希望查清楚羅允彤一案

之前佢D仔女有做証人,但比法官鬧佢教年幼子女隱暪真相,不知反省,一定要重罰。
我同事個印姐姐話個工人D口供好有問題,冇理由咁白痴

伯爵府

所以話家中其中一支錄影Cam 一定要長照門口,
保障番自己先。

大宅

我都好贊成,希望可以查清楚,可以公平公正!
今日係羅小姐,工人見咁容易屈到咁多錢,以後我地僱主就有排煩!
其實今天是羅小姐,它日到其他僱主!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

呢單野都好詭異!可能成家撞鬼呀!可能屋企有人係有精神分裂症!

琥珀宮

vlovemony 發表於 16-2-5 15:57
幫到佢嘅只有佢自己 ! 如果真的清白, 那就應該可以提供更多証明出來, 如果有新証據, 她可以再要求上訴 ! ...

但個工人唔通自己虐待自己至咁體無完膚?就算係,做僱主嘅由得佢自虐成咁都唔理佢?講得通嗎?

首頁

尾頁

跳至