論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

Hi all,
另一個工人(似印聲音)又來電,說我個印印借左佢5千唔還, 她留下phone nos.比我tim.
我話佢不應call我搵工人,佢話是我工人比我手提Nos.佢!
佢Monday打過比我,冇講低咩,我話你不應告訴他人我的nos., 工人話因對方借用手提而知我NOS.
今天,知道真相係借人$$唔覆/唔還!
如果是你,會點做?
同佢理論?即炒?定暗地裡請過個工人,然後炒佢或比個月通知叫佢等執包袱!

P.S. 我個工人唔算好,過得去,Agent猛話佢老實,係佢個妹用開的,我見佢so far冇偷野(以前2 maids都偷手錶、擅用八達通卡),唔容忍佢冇笑容、早訓(9點許, 7點起床)、唔主動做野,又常做漏野....

唉!多數都係換人,只是炒佢定通知佢下月走!

別墅

原文章由 Ansonrubby 於 08-9-19 18:21 發表
Hi all,
另一個工人(似印聲音)又來電,說我個印印借左佢5千唔還, 她留下phone nos.比我tim.
我話佢不應call我搵工人,佢話是我工人比我手提Nos.佢!
佢Monday打過比我,冇講低咩,我話你不應告訴他人我的nos., 工人話因對方借 ...

如果你不返工,你可以通知佢下個月走,但這段時間一定會睇實的.如果不係,就即炒吧.

因為我果個衰印印整爛我家的東西後就一直伺機想走了,可恨我完全不知情,沒有任何防備...結果被偷了錢,偷了東西(佢應該是準備一段時間了)跟住有一天趁我們睡午覺的時候,自已帶著簡單的東西跑了.再去告是我打佢,佢先至會走的.

無論如何小心一點吧.

首頁

尾頁

跳至