自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 好家嫂 於 16-02-11 發表洗完

子爵府

引用:Quote:cy101 發表於 16-2-8 23:40 咁出街開

原帖由 FJmom 於 16-02-08 發表
同問
帶馬經...

男爵府

咁咪要用手捽

男爵府

引用:Quote:原帖由+macca+於+16-02-11+發表咁都

原帖由 好家嫂 於 16-02-11 發表
洗完用厠纸印干,梗係唔會水流流啦!

如果你唔想動手抹干,可選擇有吹風功能既。不過唔知坐幾耐至 ...
我都有習慣去完用花哂洗下!感覺乾淨同會少生痔瘡。好後悔上年裝修時冇裝 。因為煩到頭都大埋唔想搞咁多野。

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 好家嫂 於 16-02-11 發表洗完

男爵府

wing426 發表於 16-2-8 23:37
我老公每次開完大都會自己跳入浴缸洗pat pat , 因為他喜歡乾淨 ; 而家細路(7歲)又係開完大便跳入浴缸 , 有 ...時我諗第二時係咪永遠唔識用廁紙? 有點擔心...

你們的細路或另一半是否如此 ?

係可以入浴缸洗 pat pat, 但都要"敏" 左先

如果吾係, 啲 boo boo 隨住啲水花同流水四散於浴缸
洋房, 複式洋房, 別墅, 大宅, 男爵府, 子爵府, 伯爵府, 侯爵府, 公爵府, 珍珠宮, 水晶宮, 翡翠宮, 珊瑚宮, 瑪瑙宮, 琥珀宮, 象牙宮, 寶石宮, 榮譽會員, VIP, 官方特派專員, 王國會長, 家長會會長, 管理員, 超級版主, 版主, 彩鑽殿, 天珠殿, 雲母殿

男爵府

wing426 發表於 16-2-10 14:04
我老公係用廁紙清潔完才洗 pat , 佢覺得咁樣舒服d,唔會屎忽痕喎,佢以前都唔係咁架,聽佢講一洗開就返唔到 ...

咁你就吾洗担心唔識用廁紙啦~

"我老公每次開完大都會自己跳入浴缸洗pat pat , 因為他喜歡乾淨 ; 而家細路(7歲)又係開完大便跳入浴缸 , 有時我諗第二時係咪永遠唔識用廁紙? 有點擔心..."
洋房, 複式洋房, 別墅, 大宅, 男爵府, 子爵府, 伯爵府, 侯爵府, 公爵府, 珍珠宮, 水晶宮, 翡翠宮, 珊瑚宮, 瑪瑙宮, 琥珀宮, 象牙宮, 寶石宮, 榮譽會員, VIP, 官方特派專員, 王國會長, 家長會會長, 管理員, 超級版主, 版主, 彩鑽殿, 天珠殿, 雲母殿

侯爵府

回覆:洗屎忽

同屎浸浴……

珍珠宮

回覆 wing426 的帖子

咁又唔會.但, 如果喺街忽然有需要, 咁點算呀? 有時唔係你話返就返到屋企. 去旅行又點算? 去到邊就用附近廁所架啦 !
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

洗定個8月15
你若盛開, 蝴蝶便來!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+casscassy+於+16-02-09+發表

原帖由 Elim_mama 於 16-02-09 發表
其實好多東南亞地方都有呢條喉,仲有得較水壓,唔知點解香港反而無
我有朋友屋企都裝左個洗pat pat 花灑仔係個廁所側面, 都幾方便咁細細個。係淘X 有得賣架。

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 Elim_mama 於 16-02-09 發表

男爵府

回覆:好家嫂 的帖子

Thx yr picture 有得諗wor!馬桶上面係煤氣熱水爐 側近有個電制for 撻著的 出水係咪可以係熱水爐下面入水喉T 條膠喉出黎去馬桶

複式洋房

引用:Quote:原帖由+仃仃糖+於+16-02-11+發表我有

原帖由 好家嫂 於 16-02-11 發表
有暖水嗎?冬天會暖厠板嗎?
個花灑仔可以博埋熱水爐, 但裝個陣要同d師父講。 同埋個花灑仔同個廁板係分開的, 如果想買洗pat pat 廁板最好係香港買。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+好家嫂+於+16-02-11+發表有暖

原帖由 仃仃糖 於 16-02-11 發表
個花灑仔可以博埋熱水爐, 但裝個陣要同d師父講。 同埋個花灑仔同個廁板係分開的, 如果想買洗pat pat 廁板 ...
有相供參考, 左邊果個花灑仔,我覺得真係唔錯。

禁止訪問

引用:Thx yr picture 有得諗wor!馬桶上面係煤氣

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 好家嫂 於 16-02-11 發表有暖

首頁

尾頁

跳至