心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大年初一晚就入院, 段段續續燒左個幾星期, 睇診所兒科食藥越食越唔好, 最終都係入院, 每晚都唔敢訓得林, 日頭又要返工, 好倦好想喊但又唔想嚇親個女, 只係想快d找到發燒原因,對正下藥, 感到坊間好醫生難求, 有時都唔知佢係段錯症定dump症,見到小朋友辛苦,自己一直都唔敢訓, 就算有得訓都訓唔著,又好彩呢兩日係假期唔洗特登同公司請假,不過私家醫院就樣樣雙計

男爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:小朋友病真係好心力交瘁

我明白! 當小朋友病時, 錢已經唔再諗... 最緊要快d好返. 一月時仔入了醫院吊鹽水, 因中輪狀住了3日. 又要同公司請假, 又唔夠瞓, 埋單仲要$17K. 真係好大壓力
希望你小朋友早日康復!

2022年 還是必須好好過下去...

大宅

suki224 發表於 16-2-9 10:07
大年初一晚就入院, 段段續續燒左個幾星期, 睇診所兒科食藥越食越唔好, 最終都係入院, 每晚都唔敢訓得林 ...

我小朋友,由2歲返N班開始,未試過多過一個月不用吃西藥,三個月就入2次院,而家3歳半,由上個月開始睇中醫,才個半月無食西藥,keep住食中藥!
小朋友身體會慢慢強壯氣來的,加油!
買保險真係好緊要,一歲時住過一次政府,真係好疲累!

男爵府

係呀!要買保險,今次住左一晚, 埋單2萬,嚇死我, 都唔個claim 到幾多。因為住院個日只剩頭等房, 無得揀

大宅

回覆 suki224 的帖子

快D好返!

瑪瑙宮

引用:大年初一晚就入院, 段段續續燒左個幾星期

原帖由 suki224 於 16-02-09 發表
大年初一晚就入院, 段段續續燒左個幾星期, 睇診所兒科食藥越食越唔好, 最終都係入院, 每晚都唔敢訓得林 ...
有機會患流感。冇事既。
入左院。醫生驗血會check 到。
對症下藥。放心。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

男爵府

開心吸收勳章 育兒性格勳章

我好明白. 我有個兩歲幾同幾個月嘅仔女, 兩個一係輪住病, 一係一齊病, 又要番工, 心同身都好累, 但為母則強, 小朋友大個就會好D. 加油!

男爵府

最後證實係甲型流感,食特敏福

首頁

尾頁

跳至