網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有冇人鍾意喺淘宝買女裝衫?我買過二次都中招! 諗住百幾蚊同埋多好評嘅賣家唔會太差,點知質地同cutting都好差,根本無可能著出街!仲衰過花園街嗰啲!

翡翠宮

回覆:淘宝買衫

我老婆已經放棄網購衣服,中起伏嚟慳埋唔夠蝕…

伯爵府

如果買百幾蚊件淘貨,不如gmarket啦

子爵府

引用:如果買百幾蚊件淘貨,不如gmarket啦

原帖由 sweet__heart 於 16-02-10 發表
如果買百幾蚊件淘貨,不如gmarket啦
成日見人講香港街邊都係淘宝貨,咪諗住試下囉…… 無諗過差到咁!而家知傻仔喇!

男爵府

我都曾平貴都有買,但買十件,只剩一兩件還著到,其他已去堆田區了,以後都唔敢再買

子爵府

回覆:bkcookie 的帖子

我買過
偶然會中伏,但吾多

琥珀宮

畀面勳章

引用:有冇人鍾意喺淘宝買女裝衫?我買過二次都中

原帖由 bkcookie 於 16-02-09 發表
有冇人鍾意喺淘宝買女裝衫?我買過二次都中招! 諗住百幾蚊同埋多好評嘅賣家唔會太差,點知質地同cutting都 ...
如果百幾蚊嘅,極少會中招

我通常唔止睇用家留言,仲會睇間舖嘅評級,年資,呢d 都係參考之一

子爵府

引用:我都曾平貴都有買,但買十件,只剩一兩件還

原帖由 gwash 於 16-02-10 發表
我都曾平貴都有買,但買十件,只剩一兩件還著到,其他已去堆田區了,以後都唔敢再買

...
我今次買咗六件,只收五件。一件短到變露臍裝、一件車到左右長短不一、一件著咗變圓波、一件質地似麻布、另一件似睡衣……

子爵府

引用:Quote:原帖由 bkcookie 於 16-02-09 發表有

原帖由 I9528 於 16-02-10 發表
如果百幾蚊嘅,極少會中招

我通常唔止睇用家留言,仲會睇間舖嘅評級,年資,呢d 都係參考之一
因為係新手…… 而家知喇!你有冇啲買開嘅店舖recommend?

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 I9528 於 16-02-10 發表如果

原帖由 bkcookie 於 16-02-10 發表
因為係新手…… 而家知喇!你有冇啲買開嘅店舖recommend?
我買得好雜,無特定舖,但通常會:

1. 睇啱圖,就再再搵同款 / 相同款,

2. 搵銷售量最多嘅,搵到就 click 入去,

3. click 入之後,會睇間舖係乜級,例如 :皇冠級、鑽石級咁,再睇埋佢間舖有幾多年,如有5年 + 皇冠級,通常幾有保證,

4. 最後,我先睇d 評論,再決定加唔加入購物車,過幾日再睇下係咪真係想買,咁我就先比錢,因為冷靜期都好緊要

pansy888hk    發表於 16-2-10 19:46

子爵府

引用:Quote:原帖由 bkcookie 於 16-02-10 發表因

原帖由 I9528 於 16-02-10 發表
我買得好雜,無特定舖,但通常會:

1. 睇啱圖,就再再搵同款 / 相同款,
明白!寫得好詳細!希望我下次真係執到寶!

大宅

wyeth冷知識勳章

通常要看衣服的大小,長度、啱不啱自己style ,如果清楚自己喜歡的size ,䏲清楚先拍、去Gmarket ,TB邊度網購都一樣

333s    發表於 16-2-12 08:36

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

淘d幾十蚊件嘅衫失敗率極高

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 sweet__heart 於 16-02-10 發

原帖由 bkcookie 於 16-02-10 發表
成日見人講香港街邊都係淘宝貨,咪諗住試下囉…… 無諗過差到咁!而家知傻仔喇!

...
須知道淘寶係集合咗全國商家,低中高檔都有,唔係隨便買到好嘢,要識揀至得。

珍珠宮

bkcookie 發表於 16-2-10 11:23
我今次買咗六件,只收五件。一件短到變露臍裝、一件車到左右長短不一、一件著咗變圓波、一件質地似麻布、另 ...
OH~以下是我淘左2年寶的DD經驗:
有件你說變左露臍裝,其實佢寫的長度有寫明多少CM啊?你要度ARM自己是那個先買,例如你平時要起碼穿50CM長的,點知佢的衫寫了是40CM的話,那麼其實佢真係露臍裝來啊~~

不過你說車到左右長短不一,咁就真係差左D了~~~

變圓波果件,可能佢本身件衫彈力唔夠, 一係就闊度唔夠,你先要度平時自己合穿的衫,多少CM要以佢為準先好買啊,例如你平時穿要肩寬40CM ,點知網見到的是38CM再加上無彈力,就一定勁窄,穿起來變波了~

願望石    發表於 16-2-23 11:59

別墅

買衫咁耐既tips係

先睇size 胸圍 長度
再睇 鋪頭幾多等級
再睇 評價 (只睇圖)

子爵府

我係淘寶常客,又好少中伏喎,不過太平如十幾廿蚊一件衫就一定唔會買,估到估到質地cutting唔方好

子爵府

引用:我係淘寶常客,又好少中伏喎,不過太平如十

原帖由 chichiwing 於 16-02-11 發表
我係淘寶常客,又好少中伏喎,不過太平如十幾廿蚊一件衫就一定唔會買,估到估到質地cutting唔方好

...
你有冇買開特別一啲舖?還是只看款式才買?

子爵府

引用:Quote:原帖由+chichiwing+於+16-02-11+發表

原帖由 bkcookie 於 16-02-11 發表
你有冇買開特別一啲舖?還是只看款式才買?
睇款買,次次唔同舖,同埋睇吓D評價

首頁

尾頁

跳至