跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 育兒性格勳章

我又黎報到,我係0706媽媽,好快做0901媽媽啦。

複式洋房

Hi, Kerokeroppi
Thanks.
I will. But Ching Ching is too naughtly now.

原文章由 Kerokeroppi 於 08-9-24 22:06 發表

Hi Yan0121:

恭喜晒!!!!你有乜擔心呀!!!!!!一切順期自然養好身體呀!!!!!
同晴晴返playgroup時小心D呀!!!!!!

民房

!!原來有咁多人陪我做第二任媽媽,我的朋友還笑我勤力。希望大家可以平平安安做第二任媽媽。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 育兒性格勳章

原文章由 mokchristy 於 08-9-29 21:39 發表
!!原來有咁多人陪我做第二任媽媽,我的朋友還笑我勤力。希望大家可以平平安安做第二任媽媽。

我d fd都係咁笑我呀,今次真係三年抱兩囉~

大宅

原文章由 Yan0121 於 08-9-27 23:47 發表
Hi, Kerokeroppi
Thanks.
I will. But Ching Ching is too naughtly now.

原來你真係有左.......我開頭都有d覺得你係有左,,,,,,,但又唔敢開口問.......恭喜你呀......你八月時出左差喎,你真係叻啦.......

你只係擔心ching ching? 放寬d,,,,,,你同佢講多d就得ga la,囡仔好易明白.

我都想生多個.........但係怕老細唔高興

[ 本文章最後由 939A 於 08-10-1 23:33 編輯 ]

複式洋房

Hello, 我都係呀, 芊芊做家姐, 我今年11月中會生第二胎, 成日比人笑我勤力, 仲係兩年抱兩........

原文章由 小千 於 08-10-1 00:00 發表

我d fd都係咁笑我呀,今次真係三年抱兩囉~

[ 本文章最後由 Pinkpig2007 於 08-10-2 13:18 編輯 ]

大宅

哇! 大家原來咁努力, 我都諗住下個月開工, 希望大家生個活潑健康寶寶.

大宅

我都等緊bb兩歲先再努力, 真係等唔切都要出年都考慮, 湊兩個真係好辛苦架
原文章由 金豬寶寶 於 08-9-26 09:56 發表
congratulation各位!

我就想等呀b兩歲後先再努力.

男爵府

好羨慕大家咁快有第二胎,
我既M遲咗兩個月都未黎,
等我仲鬼咁開心以為bingo,
點知驗咗兩次都係冇,
好失望啊~!!

複式洋房

我都係0706媽媽,恭喜有了第二胎的媽媽,祝大家平安生個健康BB.
我都努力緊啊.本來想做0906媽媽,但M小姐今天來了,好失望啊!

大宅

我都係0706媽媽,啱啱知道有咗2個月,應該第2胎0904,希望你女女加埋一個好字啦..

大宅

啱啱比吐張床仔人先知又有咗,都唔知喺邊度揾過張,又唔想買張新太貴,人無人平諾呀...

複式洋房

Hi 939A
Thanks!
出差時,我都唔知有咗,返來先驗.
上次都係,出完差返來驗先知有咗.
Haha,you still want to the third??

原文章由 939A 於 08-10-1 23:32 發表

原來你真係有左.......我開頭都有d覺得你係有左,,,,,,,但又唔敢開口問.......恭喜你呀......你八月時出左差喎,你真係叻啦.......

你只係擔心ching ching? 放寬d,,,,,,你同佢講多d就得ga la,囡仔好易明白.

我都 ...

大宅

原文章由 Yan0121 於 08-10-5 22:59 發表
Hi 939A
Thanks!
出差時,我都唔知有咗,返來先驗.
上次都係,出完差返來驗先知有咗.
Haha,you still want to the third??

你今之係plan定係意外呀?
係呀.....我想有個囡

大宅

我都將會做0209媽媽﹐想問下大家湊BB安排﹐本身屋企有個八十幾歲麻麻﹐大b 155個月﹐有兩個工人。考慮緊細B出世後﹐要吾要請多個。。。雖然我唔洗返工﹐但好多時要同老公出去應酬或出trip...本來以想我同湊大B個工人一齊湊兩個B應該ok,但係就唔敢出街﹐因為印印湊大B真係望少眼都唔得﹐行去廁所洗洗手個仔就欏的花泥入口。。。但請多個工人又多筆開資﹐叔仔又有的意見。。我亦覺得三個工人可能好難handle,請大家比的意見(P。S。我奶奶﹐媽咪都唔可以長期幫手﹐麻麻又有心無力。。。)

男爵府

原文章由 Pinkpig2007 於 08-10-2 13:17 發表
Hello, 我都係呀, 芊芊做家姐, 我今年11月中會生第二胎, 成日比人笑我勤力, 仲係兩年抱兩........

哇~你仲勁喎~ 哈哈~

男爵府

原文章由 玥均媽媽 於 08-10-5 19:10 發表
啱啱比吐張床仔人先知又有咗,都唔知喺邊度揾過張,又唔想買張新太貴,人無人平諾呀...

你BB唔洗訓BB床啦? 咁叻既...我果個仲要訓BB床呀,因為佢好返訓嫁~

大宅

我預產期係10月14日..估唔到第二胎都會逾期居留添...

複式洋房

純粹意外!

原文章由 939A 於 08-10-6 18:18 發表

你今之係plan定係意外呀?
係呀.....我想有個囡

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

噙日照完,B女e+有1.98 lbs la..........hehe.

首頁

尾頁

跳至