嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

究竟s26有几好?

本人有2包2號s26,唔知比唔比個仔試好?

大宅

Re: 究竟s26有几好?

s26 can help a baby who is underweight to get fatter..
>>>>>????

男爵府

我個女由細到大都是食惠氏奶粉,我覺得很好。她的體重很適中的。她現在1歲20個月,重26lbs,不過就很高呢。她現在要穿100-110號的日本size的衣服。

等待驗證會員

tweetybird

我個女現在10個月大,一路都係食S-26,想請問你女女係咪一到一歲就即刻轉3號?我個女半歲轉2號時便秘要睇醫生,當時醫生話其實可以等bb大D先轉未遲,咁我好驚下次亞女轉3號時又便秘呀,請指教。

mamaanita

tweetybird 寫道:
我個女由細到大都是食惠氏奶粉,我覺得很好。她的體重很適中的。她現在1歲20個月,重26lbs,不過就很高呢。她現在要穿100-110號的日本size的衣服。

http://hk.myblog.yahoo.com/anita-kwan

大宅

我個仔11個月, 一路佢食s26, 我覺得手和腳,好大力, 反抗時,有時我都扶佢唔住, 唔知是否食s26影響

別墅

my baby is also drinking S26 but he is not fat at all! He is 4 and a half month but weighs only 13 pounds. I don't know why! But his poo poo is ok. My baby does not drink water (only a sip or two per day) but his poo poo is ok.

民房

我 bb 7 個月大, 都係食 s26, 但佢都係 7.15 kgs, 而我地本身都係生得細粒, 但 bb 食奶很睇心情, 由 5 個月開始, 佢就唔係 1 次過食晒 d 奶, 成日都要分 2-3 次, 有時仲食唔晒添。 不過佢真係幾大力, 有時抱住佢, 如果佢唔肯, 向度反抗, 真係差 d 抱唔住佢架!

男爵府

我個仔細個都係食s26, 到而家都係食金裝惠氏, 頭嗰6個月佢真係幾好肉地但係一出牙就瘦返晒, 我都覺得金裝惠氏幾好呀, 阿仔d腳力都好好而且都唔會去唔到大大, 不過我諗好睇個bb夾唔夾, 但係我都會推介佢比d friend。

大宅

我個仔都係食s26, 但係佢就好細碼. 其實都係要睇下隻奶粉同bb夾唔夾, 所以我都諗住遲d轉2號時轉過第二個brand. 佢d poopoo都正常, 日日都有, 唔會太硬. 唔知關唔關奶粉事, 佢都好大力, 但佢得幾日人仔仲係食緊人奶時, d姑娘都已經話佢好大力, 捉佢唔住.

男爵府

My son also having S26 HA, he has 10.3kg now with 7mths old. So he is really over over. :lol: :lol: However, he only drinks around 20oz per day, so it really depends on the absorbant level to the milk powder and the sleeping quality also important for them. This week I am going to change S26 gold for him, hope he would be fine with it.

首頁

尾頁

跳至