跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 冬兒.. 於 08-9-23 17:05 發表
我本來聽日要第1產檢點知又打風。。
唔知改期改幾耐啦。。

我估個風打到聽朝零晨都走架喇.唔駛改期掛...一改都可能最少改幾日後至1 星期不等................我今日都係有少少受打風影響, 突然轉左第個醫生 hehe

Born         3.185kg     5 Months  7 kg
1 Month    4.21kg       6 Months 7.87kg  
2 Months  5.24kg       12Months 9.4kg
4 Months  6.93kg       13Months 9.6kg

別墅

請問您有無生暗瘡呀?濕疹的類似物體?
我都好恨生仔架.....好逗您開心呀!

原文章由 boatang 於 08-9-23 18:35 發表
我今日都去左睇醫生照超聲波喇. 仲係我的第一次同bb 接觸的日子, 好興奮, 本約左4:10pm 睇, 點知個醫生話臨時係醫院有急症, 番唔到黎, 激到我死, 好彩仲有其他醫生stand-by, 所以先如常睇咋.

今日聽到BB 心跳聲, 佢 ...

別墅

原文章由 可愛小寶貝 於 08-9-23 20:53 發表
請問您有無生暗瘡呀?濕疹的類似物體?
我都好恨生仔架.....好逗您開心呀!

我冇生暗瘡同冇濕疹呀..你有冇睇醫生呢? 定係你食左有毒既野..例如: 蛋, 蝦, 菠蘿, 牛肉, 燒鵝/鴨, etc. 之類既野? 要介口呢..
你都好恨生仔? 即係你而家知道你個bb 係女? 唔緊要...遲下再努力就會有機會生仔架喇..thx

Born         3.185kg     5 Months  7 kg
1 Month    4.21kg       6 Months 7.87kg  
2 Months  5.24kg       12Months 9.4kg
4 Months  6.93kg       13Months 9.6kg

複式洋房

恭喜哂呀!最緊要BB健健全康!只係細少少追得番既!:)

我都好緊張呀,要等到下星期六檢查兼做OSCAR,好想快D見到BB呢!

原文章由 boatang 於 08-9-23 18:35 發表

別墅

原文章由 purplebb1016 於 08-9-23 23:49 發表
恭喜哂呀!最緊要BB健健全康!只係細少少追得番既!:)

我都好緊張呀,要等到下星期六檢查兼做OSCAR,好想快D見到BB呢!

係呀...BB 健健康康就真係好開心的事了.
細少少的話, 我就會食多d 營養野俾佢快d大~
預祝你做oscar test 順順利利, BB 乖乖同你say 多兩個"hi" :)

民房

我同太太三星期前去第二次產檢(9wk),
照ultrasound時,見到個BB兩隻手yuk yuk同轉身,
o個時心情真喺開心到難以形容

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

AlfredChris同ChrisAlfred....你地係咪兩公婆黎架??

大宅

原文章由 poloking 於 08-9-26 08:30 發表
AlfredChris同ChrisAlfred....你地係咪兩公婆黎架??

咁都比你識穿左 我都係今朝佢話我知佢留左言, 我至知咋

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

一睇就知啦.....嘻嘻

你9wk個時已見到手手啦......我今日11wk又去照啦....我諗我今次都會見到bb既手仔腳仔....好開心呀

[ 本文章最後由 poloking 於 08-9-26 09:49 編輯 ]

別墅

我未CHK到係囝定囡呀...呢幾日濕疹都好返少少啦..因為搽返D水份CREAM.....無咁痕啦...仲有一星期就去照OSCAR....到時唔知照到囝定囡未呢?想問下您地飲緊邊雙奶呀?我聽人講話飲維記樽裝奶好少少....我之前都好勤力去7-11買奶飲架..我本來係一個飲左奶會疴的人..但而家已經無呢個情況出現啦...因為有時每早每晚分別飲半樽....坐熱佢千其唔好煲熱佢呀..D營養無咁好架...

原文章由 boatang 於 08-9-23 21:52 發表

我冇生暗瘡同冇濕疹呀..你有冇睇醫生呢? 定係你食左有毒既野..例如: 蛋, 蝦, 菠蘿, 牛肉, 燒鵝/鴨, etc. 之類既野? 要介口呢..
你都好恨生仔? 即係你而家知道你個bb 係女? 唔緊要...遲下再努力就會有機會生仔架喇. ...

首頁

尾頁

跳至