自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 pingpingchoi 於 16-02-16 發

原帖由 Maxki 於 16-02-16 發表
係退,出少左
我發得仲勁左

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆:求救。風癱問題

我囝最近都無端端出呀!出左3日,一熱就出。

大宅

可能你的免疫力出現問題,或脾胃濕熱,都會引起皮膚敏感。

侯爵府

我出咗十日度,第一二日食piriton,第二三日食治敏速,第四五六日食政府醫生藥,中間煲咗兩次去濕湯水,又試吓偏方薑加醋加紅糖,但都無好轉,重越來越嚴重,跟手昨天痕到頂唔順睇西醫,食咗幾次,我現在退咗九成,喺腳背仲有啲痕

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

我呢個月都有,但全身發同痕,
或者改埋洗衣液同衣物,
宜家食西药止到,
希望唔好再出番。

大宅

好媽媽勳章

我囡測驗考試都會出,以前出風癱無嘢可以做,只有等佢退,出得勁唔退要食藥先得,後來有人介紹用精油,依家一出就搽精油,好快就能退!

男爵府

引用:我囡測驗考試都會出,以前出風癱無嘢可以做

原帖由 sweetieboy 於 16-04-14 發表
我囡測驗考試都會出,以前出風癱無嘢可以做,只有等佢退,出得勁唔退要食藥先得,後來有人介紹用精油,依家 ...
請問係咪用German camomile?

複式洋房

我食“普敏靈”此药好番。之前谷友所說我也做齊……最後靠此药得治。

珍珠宮

引用:我囡測驗考試都會出,以前出風癱無嘢可以做

原帖由 sweetieboy 於 16-04-14 發表
我囡測驗考試都會出,以前出風癱無嘢可以做,只有等佢退,出得勁唔退要食藥先得,後來有人介紹用精油,依家 ...
咩精油?

侯爵府

我最近都出返,由上個月開始,最初出時會頭暈眼花,然後一暈就開始身痕,我以前生完女女都試過出左幾個月,個中醫話我血虛生風,後來飲阿膠補血同飲蜜蜂酒驅風,大概2個月就好返無再出,點知最近又出返,上個月都係阿膠同蜜蜂酒連續飲7日,就出少左,咁我見好轉就停唔再飲,今個月m一完,又即刻痕過,晚晚11點開始就痕,痕到而家先開始散...我已經飲左4日,今晚仲係超痕,頭先頂唔順食左粒速治敏,而家先退返5成...好眼瞓又好痕。

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

回覆 cowe 的帖子

lavendar

大宅

好媽媽勳章

pingpingchoi 發表於 16-4-14 22:54
咩精油?
therapeutic grade lavendar essential oil

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

以前細個食糖先會成日出

樓主係咪食左咩先會出?例如蝦蟹

大宅

我以前都有少少濕疹,聽人介紹去咗睇中醫諗住清晒佢,點知飲完啲中藥發到豬頭丙咁,成身成面到鞋,經嚴重!跟住去咗睇第二個中醫佢話食中藥應該會退,唔應該會發晒出嚟,如果食咗中藥都發出嚟即係啲中藥唔掂,之後食咗兩個禮拜中藥搞掂晒!醫好我個鍾意係北京人,我睇我睇親香港人嘅中醫都唔掂,唔知係唔係因為唔夾。

子爵府

回覆樓主:

吾好食咁多味精嘢,會發的

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

樓主近期點呀?
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

首頁

尾頁

跳至