親子旅遊

跳至

首頁
12345...49

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+irisnmy+於+16-02-19+發表諗

原帖由 kiu-mummy 於 16-02-19 發表
基本上所有樂園都會去玩,諗緊去唔去布理斯本玩。
我有諗緊好唔好day trip去Brisbane 到此一遊,不過又唔知有咩好玩!

大宅

引用:Quote:irisnmy+發表於+16-2-18+21:37+我暫

原帖由 yiumama 於 16-02-19 發表
我暫時都係訂左呢間, 不過睇睇下又幾鍾意 mantra circle on cavil & Meriton Service Apartments Broadbeac ...
我都見其他有d都幾好,但唔知住surfer paradise係咪方便d...我哋唔自駕

男爵府

回覆:yiumama 的帖子

去程CX103, 早上10:00左右到,不過要停 Cairns

大宅

想問下大家暑假時怕呀怕澳洲凍呢? 因為一直都諗緊暑假去好定聖誕去好,但聖誕又怕好多鋪頭關門,而且小朋友假期又唔算太長,無暑假玩得咁耐,唔知幾時去好。。。

男爵府

irisnmy 發表於 16-2-19 10:15
我都見其他有d都幾好,但唔知住surfer paradise係咪方便d...我哋唔自駕
我都諗緊係咪 surfer paradise 比 broadbeach 方便, 定係兩邊都住, 我地都唔自駕, 所以又要研究下d交通...

大宅

引用:Quote:irisnmy+發表於+16-2-19+10:15+我都

我都諗緊係咪 surfer paradise 比 broadbeach 方便, 定係兩邊都住, 我地都唔自駕, 所以又要研究下d交通...
...
如果搬酒店又好似會side左半日,我而家Berkeley on the beach暫時都係free cancellation...其實broadbeach同surfer係咪好近?

我諗住係agency買transportation! 你呢?

珍珠宮

kiu-mummy 發表於 16-2-18 17:35
我在香港航空都唔見有得買去黃金海岸嘅!你什麼時候買的?價錢幾多呀?

...
我尋日SEARCH都見到有喎~~ 不過唔係每日都有航班, 可能你要剔埋其他日子果D先睇到有?
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

引用:Quote:irisnmy+發表於+16-2-19+10:15+我都

...
我都諗緊住兩間apartment, 因為住一間九日無人執房清潔,住兩間可以睇吓唔同嘅景觀。

男爵府

irisnmy 發表於 16-2-19 11:16
如果搬酒店又好似會side左半日,我而家Berkeley on the beach暫時都係free cancellation...其實broadbeach ...
由 surfers paradise 去 broadbeach 車程約12分鐘 (資料來自 google map)

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:有冇人打算去海豚島, 我見依家酒店網做緊A1

有冇人打算去海豚島, 我見依家酒店網做緊A160一晚(平日, prepaid rate), 好似好抵, 算平嗎?
...
我會住兩晚,一落機去到 Brisbane 就坐船入,回程去 Gold Coast

男爵府

Koala_Chu 發表於 16-2-19 17:16
我會住兩晚,一落機去到 Brisbane 就坐船入,回程去 Gold Coast
book 左未呀? 會觀鯨嗎?
我問過酒店, 原來住兩晚都係只可餵海豚一次架乍, 我仲以為可以餵兩次 tim.
回程點去gold coast, 自駕?

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:Koala_Chu 發表於 16-2-19 17:16 我

book 左未呀? 會觀鯨嗎?
我問過酒店, 原來住兩晚都係只可餵海豚一次架乍, 我仲以為可以餵兩次 tim.
回程點 ...
book咗房,觀鲸,滑沙...餵1次海豚都夠,天氣凍,要額外租衫落水餵

回程包車落GC,司機喺碼頭接走直接去酒店,上 con-x-ion 睇價錢

考慮緊由GC返Brisbane機場包車或機鐵,價錢差不多

男爵府

Koala_Chu 發表於 16-2-19 17:37
book咗房,觀鲸,滑沙...餵1次海豚都夠,天氣凍,要額外租衫落水餵

回程包車落GC,司機喺碼頭接走直接去酒 ...
請問你係邊度 book 架? 幾多錢呢?

水晶宮

引用:Quote:Koala_Chu 發表於 16-2-19 17:37 boo

請問你係邊度 book 架? 幾多錢呢?
連埋來回船飛,全部官網訂

男爵府

Koala_Chu 發表於 16-2-19 17:45
連埋來回船飛,全部官網訂
thanks!

水晶宮

引用:Quote:Koala_Chu 發表於 16-2-19 17:45 連

thanks!
答漏咗,官網有晒價錢可參考

我已去過GC,但未去過海豚島,今次順便去玩埋

子爵府

引用:Quote:原帖由+yiumama+於+16-02-19+發表tha

原帖由 Koala_Chu 於 16-02-19 發表
答漏咗,官網有晒價錢可參考

我已去過GC,但未去過海豚島,今次順便去玩埋
我都上過海豚島官網望過,個島都幾靚,但諗到八月落水又凍,除了餵海豚,好似無乜嘢好玩。你們search 過還有什麼好玩的東西呢?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+yiumama+於+16-02-18+發表8月

原帖由 irisnmy 於 16-02-18 發表
我暫時訂左Berkeley on the beach! 唔知有無更好選擇!

我7月中去,希望唔會好凍!
好凍啊

水晶宮

引用:Quote:原帖由 Koala_Chu 於 16-02-19 發表

原帖由 kiu-mummy 於 16-02-21 發表
我都上過海豚島官網望過,個島都幾靚,但諗到八月落水又凍,除了餵海豚,好似無乜嘢好玩。你們search 過還 ...
滑沙...舊時喺 Sydney 玩過,好好玩,見海豚島有得玩,當然要玩吓

觀鯨...未試過,一定要見識吓

越野車...都玩過,好玩

Segway...未玩過,都想試吓

子爵府

引用:Quote:原帖由+kiu-mummy+於+16-02-21+發表

原帖由 Koala_Chu 於 16-02-21 發表
滑沙...舊時喺 Sydney 玩過,好好玩,見海豚島有得玩,當然要玩吓

觀鯨...未試過,一定要見識吓
越野車好玩喎!但我又心大心細想去開恩茲,如果去布理斯本就去唔到開恩茲

首頁
12345...49

尾頁

跳至