親子旅遊

跳至

首頁
34567...49

尾頁

子爵府

引用:Quote:原帖由 232 於 16-02-21 發表which h

原帖由 Koala_Chu 於 16-02-21 發表
我訂普通客房,官網訂 #75
thx!!

dolphin island stay幾多日好d??

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 Koala_Chu 於 16-02-21 發表

原帖由 232 於 16-02-22 發表
thx!!
考慮自己有幾多活動想玩,我留3日2夜

子爵府

引用:Quote:原帖由 232 於 16-02-22 發表thx!!考

原帖由 Koala_Chu 於 16-02-22 發表
考慮自己有幾多活動想玩,我留3日2夜
ok,
many thx

子爵府

引用:Quote:kiu-mummy+發表於+16-2-21+14:36+越

原帖由 232 於 16-02-21 發表
to 開恩茲,
will you take a place or join tour?
我見Groupon.au 有去開恩茲五日四夜的團購,約$4000,你可以搜尋一下。不過,jetstar 都有內陸機往返黃金。

子爵府

引用:Quote:原帖由 232 於 16-02-21 發表to 開恩

原帖由 kiu-mummy 於 16-02-22 發表
我見Groupon.au 有去開恩茲五日四夜的團購,約$4000,你可以搜尋一下。不過,jetstar 都有內陸機往返黃金。 ...
thx

大宅

Hi! 暑假我都訂左機票

7月中出發

13-17/7 Berkeley on the beach 要 AUD271一晚,咪好貴?

子爵府

引用:Hi!+暑假我都訂左機票7月中出發+13-17/7+Be

原帖由 strawberry11 於 16-02-23 發表
Hi! 暑假我都訂左機票

7月中出發
你訂呢間係貴d架!靚d嘛!

大宅

唉。差一星期18/7 開始,就 AUD221一晚

你book 酒店未?
我仲找尋緊d 平d ...

Cairns 就book 左

子爵府

引用:唉。差一星期18/7+開始,就+AUD221一晚你bo

原帖由 strawberry11 於 16-02-23 發表

你book 酒店未?
我book 了Breakfree Peninsula Two-bedroom, 平均$850/晚. 你訂了開恩茲邊間呢?我打算去四日三夜。內陸機你坐邊間?

大宅

引用:唉。差一星期18/7+開始,就+AUD221一晚你bo

你book 酒店未?
我book左Berkeley 17/7開始!

大宅

kiu-mummy 發表於 16-2-23 14:24
我book 了Breakfree Peninsula Two-bedroom, 平均$850/晚. 你訂了開恩茲邊間呢?我打算去四日三夜。內陸機 ...
Cairns 訂了 Cairns Plaza Hotel 和 Green Island Resort
http://www.cairnsplaza.com.au/
http://www.greenislandcairns.com/green-island-accommodation/Green-Island-Resort/Green-Island-Resort-182/?gclid=CN3BtLGsjcsCFRYIvAodcqgE6g

大宅

irisnmy 發表於 16-2-23 15:01
我book左Berkeley 17/7開始!
我應該放棄啦!
找d 平 apartment

你就抵

大宅

kiu-mummy 發表於 16-2-23 14:24
我book 了Breakfree Peninsula Two-bedroom, 平均$850/晚. 你訂了開恩茲邊間呢?我打算去四日三夜。內陸機 ...
Jetstar 每人單程 AUD115+40 (包20kg行李、劃位等)

子爵府

引用:Quote:kiu-mummy+發表於+16-2-23+14:24+我b

Jetstar 每人單程 AUD115+40 (包20kg行李、劃位等)
好抵啊!你好早訂嗎?我查過5-8/8 來回要AUD240

大宅

kiu-mummy 發表於 16-2-23 15:28
好抵啊!你好早訂嗎?我查過5-8/8 來回要AUD240
農曆新年囉!
我見7月中 單程都是AUD115-125
冇平

http://book.jetstar.com/Select.aspx

男爵府

marcuseunis 發表於 16-2-21 16:28
我都係plan 7月去,全日都甘凍嗎?hk甘樣?hk濕凍,定日本甘樣乾凍?同溫度hk寒d甘

...
去年7月尾至8月初到過黃金海岸,我小朋友比我們早10天出發,出發前(即大約2015年7月中)有消息說當地異常寒冷還曾經落雪。小朋友到達後的頭幾天也有落雨,幸好後來漸漸回暖天晴。我們到達時天氣良好但日夜溫差大,早晚只有幾度(要穿羽絨),日間有太陽時達20度以上(可穿短袖)。小朋友有游泳,我們則沒有因水是冰冷的。

Tangalooma Island喂海豚建議租"水鞋連身工人褲"(大約AUD10),否則相當凍。滑沙個人覺得值得玩。

大宅

http://orientaldaily.on.cc/cnt/c ... 0719/00180_021.html

【本報綜合報道】南極冷空氣近日吹襲澳洲東南部,新南威爾士省中部及昆士蘭省均出現降雪,而昆士蘭省更是自一九八四年以來再度下雪,當地民眾逾三十年後再見雪蹤,都感到十分興奮。新南威爾士省卻降下達二十厘米積雪,惡劣天氣引發多宗交通意外。

引發多宗車禍
氣象局指,昆士蘭省的降雪主要集中在斯坦索普(Stanthorpe),報道指當地前日降雪量約八厘米。惟當地多年未有下雪,當局只能靠民眾的報告及目測而估計降雪量。居民希爾頓稱:「這令我想起一九八四年那場大雪,當時我從來沒有見過這裏下雪,完全是一個奇妙世界。」該區過往在七月平均氣溫可達十四度(攝氏,下同),但氣象部門預料未來數日最低氣溫可至零下兩度;而布里斯班的氣溫亦大概只有六度。

至於新南威爾士省就因降雪發生多宗交通意外,救護員指截至前日早上共有超過二十宗因雪而起的車禍,多條公路要封閉。六千戶一度停電,藍山區、南部高地區最少有四十八所學校需要停課。悉尼等地雖沒降雪,卻出現大風。

大宅

小朋友上小學。

我得暑假可以盡興。放十多天假。小朋友唔使溫書。
天氣反常都冇辦法。

所以找間apartment下野食都好。
反正我都沒想太多上水活動

大宅

引用:+http://orientaldaily.on.cc/cnt/china_wo

http://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20150719/00180_021.html

【本報綜合報道】南極冷空氣近日吹 ...
希望今年唔好咁反常啦!我哋都應該無咩夜生活!

大宅

請問大家8月中去大堡焦, 睇更D島想去玩浮潛...
小朋友9歲會否好凍落唔到水呢??

首頁
34567...49

尾頁

跳至