親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下HKE行李是不是成個family計,定揸到正逐件計?
例如買咗20,20,20
實際係25,15,20 得唔得㗎?

珊瑚宮

引用:想問下HKE行李是不是成個family計,定揸到

原帖由 greenlover 於 16-02-20 發表
family

伯爵府

熱血勳章

例如20,20,20呢3個人,可以60kg不限件數ga

伯爵府

熱血勳章

引用:Quote:原帖由 greenlover 於 16-02-20 發表

原帖由 Miss.Hui 於 16-02-20 發表
但有個職安健,所以1件最多唔可超過30定32kg

大宅

引用:Quote:原帖由 greenlover 於 16-02-20 發表

明白,咁HKE 呢方面都幾好喎,旅客flexible好多喎。

伯爵府

熱血勳章

引用:Quote:原帖由 Miss.Hui 於 16-02-20 發表例

明白,咁HKE 呢方面都幾好喎,旅客flexible好多喎。
但一旦你超過左總和,就一啲都唔flexible
連Handcarry 手袋,所有野都要磅,唔好過7+7+7
另外,去到gate 又有機會磅一次,入左閘都唔好狂買呀

最緊要買得夠kg

大宅

回覆:HKE 行李點計

謝謝資料,我之前搭peach,嚟緊會搭HKE.

另外想問下HKE嗰個優先辦理登機服務係乜嘢嚟,係咪即是喺機場開個counter專serve呢D客,好似銀行D專貴理財櫃位咁?

伯爵府

熱血勳章

引用:謝謝資料,我之前搭peach,嚟緊會搭HKE.另外

謝謝資料,我之前搭peach,嚟緊會搭HKE.

另外想問下HKE嗰個優先辦理登機服務係乜嘢嚟,係咪即是喺機場開個c ...
正確~分開櫃位

別墅

Miss.Hui 發表於 16-2-20 21:39
正確~分開櫃位
請問HKE 優惠機票日子係咪日日都唔同架?我地6月去,通常7、8月冇優惠,最貴嗎?
如果只買一個20kg行李位,有2件行李加埋唔超過都可以嗎?

伯爵府

熱血勳章

kswisschan 發表於 16-2-22 09:30
請問HKE 優惠機票日子係咪日日都唔同架?我地6月去,通常7、8月冇優惠,最貴嗎?
如果只買一個20kg行李位, ...
優惠機票日子係好海鮮價, 通常7-8月無平, 星期五六日又貴D 咁

只買一個20kg行李位,有2件行李加埋唔超過都可以

男爵府

請問HkE 起飛前幾耐開counter check in

大宅

網站話叫人2小時前去,你想早D?

大宅

但一旦你超過左總和,就一啲都唔flexible
連Handcarry 手袋,所有野都要磅,唔好過7+7+7
另外,去 ...
係韓國又冇磅過我handcarry啊,到閘口仲幫我們免費寄倉,真係好好

大宅

我搭快運去大阪來回幾個booking都可以一齊計,唔理件數,寄倉超左3kg都比過, handcarry更加冇理,反而樂桃要每件計,handcarry重量都好嚴謹。

伯爵府

吓? 但我上星期大阪返嚟, (我同我媽唔係同一時間買, 係兩個獨立booking), 我20kg, 我媽30kg, 地勤話唔可以夾埋一齊計. 好彩我超咗1.2kg佢都俾.

依我理解, 唔係要將所有行李買晒落一個乘客度, 先可以一齊計咩?

伯爵府

熱血勳章

引用:吓

原帖由 ioi 於 16-02-26 發表

吓? 但我上星期大阪返嚟, (我同我媽唔係同一時間買, 係兩個獨立b ...
可能因為分開Booking no. 吧

侯爵府

Per ticket order 計。如果同一個family 5人,但分開2個訂票order (A 3人及 B2人),A還A計,B還B計。
我上次問了地勤人員

侯爵府

請問hand carry 的7kg 可以寄倉嗎?

大宅

好媽媽勳章

我都想問同樣問題: 本身包7kg 手提行李, 可以寄倉嗎?

我4大2小, 總共已包42kg了。

珊瑚宮

引用:我都想問同樣問題: 本身包7kg 手提行李, 可

原帖由 swxo 於 16-03-02 發表
我都想問同樣問題: 本身包7kg 手提行李, 可以寄倉嗎?
無買寄倉行林,行李不可以寄倉。但可以現場買

首頁

尾頁

跳至