親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

最好帶定一套冬天衫,上年我到咗2日之後跌咗十幾度,周圍都搵唔到衫買比D囡著

禁止訪問

引用:排隊想知復活節咩天氣+因為3/22出發+

別墅

引用:Quote:原帖由 catlee324 於 16-02-24 發表

原帖由 123onebaby 於 16-02-26 發表
我25/03
我都係3月25日去

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆:復活節台北天氣

上年好凍又落雨

今年仲早左,3月尾,大家唔好諗,厚褸點都放喼啦

男爵府

上年復活節正日在台北,天氣好好,短袖衫。離開當天,天氣變冷

一個人 不怕雨天。。。兩個人 就是晴天

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

引用:上年好凍又落雨今年仲早左,3月尾,大家唔

原帖由 sasa0208 於 16-02-26 發表
上年好凍又落雨

今年仲早左,3月尾,大家唔好諗,厚褸點都放喼啦
凍到我地周圍揾厚衫買,已不是講fashion 係求保暖

大宅

引用:Quote:原帖由+sasa0208+於+16-02-26+發表上

原帖由 Mimmy 於 16-02-27 發表
我同阿女上年一都要買衫

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+sasa0208+於+16-02-26+發表上

大宅

天氣真係好難講

今年新年頭幾日熱到死,初六開始凍,初七又落雨又凍,睇你邊日出發,到時睇天氣預告再執衫

上年我都係復活節去台北,一落機到酒店凍到全家要即刻出去買左衫先,因為全喼都係夏天衫,反而早幾年復活節去台北,天氣好,全程著短袖

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

引用:Quote:原帖由 sasa0208 於 16-02-26 發表上

我記得

所以真係帶多件厚褸無死,唔洗著就最好,要著都有吖

男爵府

咁我依家唯有兩手準備,帶定件薄羽絨。

禁止訪問

引用:上年好凍又落雨今年仲早左,3月尾,大家唔

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:123onebaby 的帖子

我去年農曆年去宜蘭台北,日間就熱到要穿短袖,天氣好反常,洋蔥式穿法為上。

子爵府

引用:Quote:原帖由 sasa0208 於 16-02-26 發表上

原帖由 123onebaby 於 16-02-27 發表
會仲凍過香港嗎?

象牙宮

原帖由 123onebaby 於 16-02-27 發表
會仲凍過香港嗎?
有準備點都好d啫

拿,咁多人咁驚訝,我而家出圖

上年easter台北得16度

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+123onebaby+於+16-02-27+發表

原帖由 sasa0208 於 16-02-27 發表
有準備點都好d啫

拿,咁多人咁驚訝,我而家出圖
你咪好囉有16度

我食完飯返到台北車站,只有12度

象牙宮

引用:Quote:原帖由 sasa0208 於 16-02-27 發表有

你咪好囉有16度

我食完飯返到台北車站,只有12度
因為好似係夜晚6點幾黎咋

伯爵府

復活節台北天氣可能有雨,又好清涼甚至會凍,要帶夠衫。

子爵府

上年復活節正好日果幾日係好熱,我哋過咗紅日出發就氣温急跌,一日內跌咗十幾度兼大風有雨。

香港出發穿短袖衫,去到宜蘭夜晚得12度又勁大風。

子爵府

仲有成個星期,到時留意住天氣預測去執衫啦!

首頁

尾頁

跳至