論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我家印印三月前要出境一次, 我請不到假只可星期六同佢去大陸出境, 請問有咩要注意同有咩要帶, 唔該晒.
另外, 係咪一定要僱主同佢去, 可否叫公公同佢去? 因實在冇時間. 多謝幫忙

民房

回覆:GraceLui 的帖子

之前我的工人姐姐是自己去羅湖中旅社簽證的,帶齊護照、合約和香港人身分證,之後便立刻過關回港。

公爵府

回覆:急問, 有冇工人辦過羅湖落地簽證

唔該晒

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:之前我的工人姐姐是自己去羅湖中旅社簽證的

原帖由 CYC731 於 16-02-23 發表
之前我的工人姐姐是自己去羅湖中旅社簽證的,帶齊護照、合約和香港人身分證,之後便立刻過關回港。

...
請問須時多少?

大宅

回覆:急問, 有冇工人辦過羅湖落地簽證?

請問身分證係咪佢自己嗰個,僱主不用?
可否分享流程及位置?唔好意思因為唔熟羅湖地方

公爵府

我家工人已搞掂, 分享一下我所知。
不用僱主去, 她自己帶自己身份證及護照, 現有contract, 160人民幣, 去到羅湖關口, 她行外國人通道, 辦落地簽證, 她只可在深圳活動, 佢即日回港, 佢話只需20分鐘搞掂, 她是平日去, 應該人唔多。

大宅

其實點解要出境?

公爵府

續約後要出境一次, 我工人要印尼新年先返印, 但佢visa快過期, 不能等到7月, 所以過期前要出境一次

大宅

GraceLui 發表於 16-3-6 13:12
我家工人已搞掂, 分享一下我所知。
不用僱主去, 她自己帶自己身份證及護照, 現有contract, 160人民幣, 去到 ...
謝謝你的分享, 清楚很多了, 我工人比較依賴, 佢會話怕唔識, 為左怕佢返唔到黎, 所以都係決定今個星期五一家同佢一齊過關, 之後係深圳食下野先返黎, 當一天遊

男爵府

回覆:急問, 有冇工人辦過羅湖落地簽證?

想問下深圳出境平D定澳門?

首頁

尾頁

跳至