美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:千年黑眼圈,有無人救我?

我都想整走個黑眼圈😭

侯爵府

我呢對有無得救

禁止訪問

回覆:什果 的帖子

水晶宮

引用:Quote:yaching+發表於+16-2-22+22:50+有無

原帖由 ilovematthew 於 16-02-22 發表
我都熊貓眼,好煩惱
我都超嚴重!但用Bobbi brown又好乾

別墅

回覆:Zoey215 的帖子

呢個可以係邊到買?

公爵府

引用:塗bobbi brown corrector後熊貓略改善……

原帖由 jesswu 於 16-02-22 發表
塗bobbi brown corrector後熊貓略改善……
枝corrector 点樣㗎?

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

留毛學野

禁止訪問

別墅

JM 可以打 teosyal Redensity 2 , 我有fd打過好似幾好咁..

水晶宮

我是乖乖 發表於 16-2-23 19:13
原來肩頸痛有關架
我黑眼圈嚴重過樓主仲多!人又瘦又黃真係好似吸毒咁
我肩頸問題好嚴重 連一本 ...
以下純粹個人意見亂up:

我自己留意左護膚品成份18年, 可以話俾妳知, 如果有人聲稱搽eye care products可以去黑眼圈, 可以話9成9係失實誇大。如果要處理眼紋和眼部皮膚鬆弛, 我都仲可以推介一d產品, 但講到黑眼圈, 真係絕不是單靠搽skincare可以有效處理。

有人推介妳用咩eye cream/ serum去眼圈, 果個人本身可能都唔知產品有咩成份。

當今護膚品技術, 暫時只可以處理因為色素沉澱而形成o既黑眼圈(色素沉澱主要因為日曬, and/or老化and/or微循環問題令形成左o既色素難以代謝帶走)。處理色素沉澱形眼圈, 暫時最有效或最多品牌使用o既成份係Retinol, 但retinol要有一定濃度先work (~最好0.5%以上), 而眼皮膚係全面最薄, 用含Retinol eye care products好易過敏甩皮dry out皮膚(我自己都試過)。另外有聲稱Vitamin K係可以處理黑眼圈, 原理係有研究顯示Vit K可以減少靜脈凝血(即去瘀), 但效果係好少。

如果有人用eye care products話去到黑眼圈但唔係以上成份, 懇請告知!

seaseafamily    發表於 16-3-18 16:21

子爵府

引用:Quote:我是乖乖 發表於 16-2-23 19:13 原來

原帖由 Elenalan 於 16-02-26 發表
以下純粹個人意見亂up:

我自己留意左護膚品成份18年, 可以話俾妳知, 如果有人聲稱搽eye care products可以 ...
Jm意見極具參考价值

水晶宮

講多少少,去黑眼圈嘅eye care products, 我用過一隻天堂地獄產品,就係Quintxxxxxxxx嘅serum capsules, 有齊Retinol+Vitamin K, 7日已見效,眼圈周圍色素淡左一半,連因為戴眼鏡長期有個烘喺鼻樑位嘅色素都淺左大半,但超級超級乾,係乾到鞋烚烚,我要搽油都搞唔掂,頂左一個月放棄了。有fd用左一星期,敏感到要睇醫生搽類固醇,戒skincare 2個月先好番

水晶宮

我自己覺得色素形嘅黑眼圈佔少數,大部份黑眼圈(嚴重d加上浮腫,兩層眼袋)係源於血液循環問題,同意樓上有jm話massage有幫助,另外做rf間接增加微循環都有即時效果,但長遠要處理都要搵出成因,我試過中e調理好幾年都冇效,而我一向運動量都大,最後係靠改善頸椎血液循環,得到明顯改善。我問題係腰椎頸椎長期歪左錯位,脊椎側彎,胸椎都歪,自己唔知,癥狀係頸梗肩頸痛,坐得耐腰好攰,睡眠質素差,癥狀時輕時重,典型OL都有嘅攰/痛症。

不過我唔會介紹ec, 不是打手。但有興趣可以從脊e, 正骨ec呢方面摸索,或者照左x ray先向專業ec資詢意見。

seaseafamily    發表於 16-3-18 16:23

禁止訪問

大宅

引用:講多少少,去黑眼圈嘅eye care products,

講多少少,去黑眼圈嘅eye care products, 我用過一隻天堂地獄產品,就係Quintxxxxxxxx嘅serum capsules, 有 ...
我之前都有諗過試,但我眼底本身已經乾,所以唔敢試。。。。

別墅

引用:我自己覺得色素形嘅黑眼圈佔少數,大部份黑

我自己覺得色素形嘅黑眼圈佔少數,大部份黑眼圈(嚴重d加上浮腫,兩層眼袋)係源於血液循環問題,同意樓上有j ...
我次次按摩都俾人話我腰椎突左出黎
頸背腰真係成日都累
我想問係咪要俾人啪骨先得呢?
我係訓得超差 晚晚發夢 黑眼圈當然似個黑洞咁😭

水晶宮

引用:Quote:原帖由 Elenalan 於 16-02-26 發表我

原帖由 envyme11 於 16-02-29 發表
我次次按摩都俾人話我腰椎突左出黎
頸背腰真係成日都累
我想問係咪要俾人啪骨先得呢?
如果筋骨錯位,會肌肉扯住失衡,推拿按摩只可短暫鬆肌,筋骨仍然歪,唔識按仲差。正骨醫師好多派別,有啪骨,有d唔啪只靠手法推正,亦有d配合針灸(我覺得只係輔助,骨歪要扶正先治本)……亦有脊醫x ray檢查,再用手法+運動矩正……

我之前幾年長期瞓得差,多夢易醒,整骨後改善左9成,現在多數可一覺瞓天光。

別墅

回覆:Elenalan 的帖子

咁你用左邊個方法去糾正?介意pm我個骨師details 嗎?同埋會唔會有風險🤔🤔

別墅

引用:Quote:原帖由+envyme11+於+16-02-29+發表我

原帖由 Elenalan 於 16-02-29 發表
如果筋骨錯位,會肌肉扯住失衡,推拿按摩只可短暫鬆肌,筋骨仍然歪,唔識按仲差。正骨醫師好多派別,有啪骨 ...
咁你用左邊個方法去糾正?介意pm我個骨師details 嗎?同埋會唔會有風險🤔🤔

水晶宮

引用:Quote:原帖由 Elenalan 於 16-02-29 發表如

原帖由 envyme11 於 16-03-01 發表

...
整骨有風險 (任何治療都有風險), 所以不介紹ec, 請諒! 我試過政府及私人物理治療,中式推拿,現在只搵正骨中ec做手法理療。脊醫我問過價超出我預算。

首頁

尾頁

跳至