懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

聽人講話有分普通房同一等房二等房!甘我想問下價錢甘點計丫?
普通房幾個人?食物又有咩分別?
甘一般順產住三日要幾錢?
本人係香港人!

大宅

我生個陣住普通房, 6個人, 入院登記費$50+每日$100...

大宅

回覆 halowinnie 的帖子

原來係甘!謝謝您!

伯爵府

東區係咪拿打素醫院?

複式洋房

我生嗰陣第1晚無特別房,住左1晚普通房,如上面所講6人一房,$100/晚,探病時間得2段,1日3餐無得揀醫院派咩你食咩。第2晚開始住特別病房,$2400/晚 (公務員則不用),3人一房,每間房有廁所+浴室,探病時間朝9晚8,每日5餐(中間同晚上有2餐小食: 牛奶+麵包/餅乾),早餐好似無得揀,午餐晚餐有幾個選擇比你揀(不過我一日3餐都係屋企人煮嚟無食醫院餐,味道如何不知道)。特別病房姑娘有禮貌啲(雖然普通病房嘅都唔差),但你一上去就好感受到待遇分別,又問你想點稱呼,門口係貼你英文名,笑容好好,講野都溫柔敦厚。廁所浴室乾淨企理過普通房,張床都舒服過普通房,夜晚如果bb喊到收唔到聲姑娘會幫你推番bb房,等你有覺好訓又唔會嘈到隔離床,夠鐘飲奶先推番嚟嗌醒你,係普通房你只能忍受其他bb嘅喊聲。同埋如果有屋企人得閒探病時間都可以照顧你,幫手抱下bb幫bb換片,你自己休息都好好多。我兩邊都住過盡量講哂啲情況比你聽~ 希望幫到你

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

引用:我生嗰陣第1晚無特別房,住左1晚普通房,如

原帖由 mon0410 於 16-02-27 發表
我生嗰陣第1晚無特別房,住左1晚普通房,如上面所講6人一房,$100/晚,探病時間得2段,1日3餐無得揀醫院派 ...
請問你係咪第一胎?前後住左幾晚呀
因為我見好多媽咪第一胎三晚出院,但有d 就耐d,想有個預算,thanks

分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

複式洋房

回覆 newspaperhang 的帖子

我住左1晚普通房+4晚特別房。當時我問東區嘅姑娘佢話順產一般住4晚,不過如果你覺得無乜事唔想住咁耐可以係朝早醫生巡房嘅時候問下佢可唔可以寫紙比你出院~ 如果你情況ok可能3日佢就比你出。我住多1晚係因為bb第2日要番醫院覆診check黃,我住得遠所以住多1晚等佢覆診完我先出院。

大宅

回覆:Yiwaiyip 的帖子

我開刀住左兩晚普通房兩晚特別房,感覺係天堂與地獄,普通房超差,呢頭叫你餵奶跟住另一個又過黎話唔好餵BB要去做測試,又俾人話冇記低飲左幾多水同去再幾多次廁所(之前從來冇人話我知有張紙要mark低),我又住得近姑娘個counter,半夜佢地大聲講大聲笑,就算難得阿仔瞓左我都瞓唔到!
第三日下午終於等到有位上特別房,姑娘接手就幫阿仔基本檢查左一次,先知重量跌左9%,我又仲未上奶,就幫我補左一次奶粉(係普通房其實唔知有冇人幫我check過),半夜又可以將阿仔推去BB房自己休息下,夠鐘先入去餵奶!

複式洋房

想請問下一晚普通房再加特別房最後埋單点計? 要俾按金嘛?

大宅

引用:想請問下一晚普通房再加特別房最後埋單点計

原帖由 Hollyla 於 16-05-01 發表
要俾按金$14400⋯⋯

大宅

引用:想請問下一晚普通房再加特別房最後埋單点計

原帖由 Hollyla 於 16-05-01 發表
5日4夜
埋單 9600$

別墅

回覆:請問係東區生BB的媽媽住院一問!

點先住到特別房,真係第一次知

禁止訪問

引用:點先住到特別房,真係第一次知

大宅

回覆:Kokoling 的帖子

你入產房果陣姑娘會問你住唔住特別房,如果住就老公填表格,之後交訂金,生完之後就可以住,係舒服好多,三人一間仲有獨立廁,姑娘又nice d! 午餐晚餐有得選擇,仲有早點同下午茶,夜晚唔想湊有姐姐睇住,夠鐘會推俾你餵奶, 我順產住左4日3夜

別墅

別墅

那打素有婦產科加咩😱😱😱😱

別墅

memelala 發表於 16-5-2 08:00
感激

別墅

wendy_729 發表於 16-2-27 15:12
我開刀住左兩晚普通房兩晚特別房,感覺係天堂與地獄,普通房超差,呢頭叫你餵奶跟住另一個又過黎話唔好餵BB ...
THANK YOU

水晶宮

6小魔怪 發表於 16-5-2 10:23
那打素有婦產科加咩😱😱😱😱
係東區嗰間,唔係新界嗰間。

大宅

而家住緊,服務好過私家。(上胎在聖保祿生)

首頁

尾頁

跳至