自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

引用:回覆 monkeydiary 的帖子用油堅持同信任好

原帖由 家家公主 於 16-02-23 發表
回覆 monkeydiary 的帖子

用油堅持同信任好重要...一開始就懷疑..可以話係無效既....
認同

珊瑚宮

一滴濃度高 成分非人人皆宜 精油搽腳底 非抗病良方

http://m.mingpao.com/pns/dailynews/web_tc/article/20160104/s00005/1451842543034

男爵府

引用:好多用左既人上左身咁,講到好勁

原帖由 rine0976 於 16-02-23 發表
好多用左既人上左身咁,講到好勁
係吖,我堅係上左身,救過我幾命,唔到我唔信

公爵府

引用:回覆+Gmama+的帖子咩都想買黎試...我大大話

原帖由 家家公主 於 16-02-23 發表
回覆 Gmama 的帖子

咩都想買黎試...我大大話話有成80枝油..仲會自己BLEND油...現在連護膚品都無買啦...:wa ...
我也接近100支,上晒引,但也照買護膚品,不過已減少不停試新的護膚產品了

家家公主    發表於 16-2-23 22:15

男爵府

回覆 家家公主 的帖子

可唔可以私下介紹一下我關於咳、鼻敏感可以用邊隻同楂邊度呀?

子爵府

回覆:young living精油

我用YL係親戚介紹的,精油的確有其功效的,但YL的用家中有太多過份盲目追捧和吹噓的人,講到人人都錯唯有YL先係最好咁,我實在頂唔順,再加上親身見證過: 1.有用家媽咪帶發燒一星期、用極油都唔退燒嘅小朋友去睇醫生,然後俾group內其他人圍插;2. 家人皮膚有事,send張相去個group度,成班人醫生上身咁 make diagnosis,再教佢用乜油物油,但事實上根本只係斷估咩事,此後我便quit晒所有YL的group。

然後介紹我嘅親戚就嬲咗我了

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:好想知係咪真係咁神奇,講到藥都唔洗食就可

原帖由 AppleDeeDee 於 16-02-23 發表
好想知係咪真係咁神奇,講到藥都唔洗食就可以醫好病。有無jm用過?其實同普通香薰油有咩分別呢🙄

...
如果係仲洗咩要醫生

男爵府

香薰油不等於精油. (前者可能只由香味, 後者是植物的精華,好似中藥咁)

芳療就是用精油作治療, 唔同的植物有唔同的功效,有興趣自己去書局睇下

YL 只可以講係其中一種精油,不過性價比唔高,

芳療級的精油還有好多,有Florixxxx, oshadxxx, P...

Florixxxx 已是比較平的芳療級, 可以說是入門級
不要買NOWFXXD, NEW 方向,無效的

珊瑚宮

若果買到幾十隻精油, 都只係用緊YL, 真係覺得有點晒。
咁買法, 已經可以試好多唔同精油, 唔再局限某隻牌子, 感受應該唔同好多。
我自己都有幾十隻精油, 多種不同牌子, 溝油護膚已經係最基本用法。 現在玩吓制作香油, 代替香水, 冬天調暖身油等。
不同精油, 有不同效果。就算同一種精油, 產地唔同, 提取方法唔同, 效果都有分別。
世界唔係只有young living, 太短視了

伯爵府

引用:好想知係咪真係咁神奇,講到藥都唔洗食就可

原帖由 AppleDeeDee 於 16-02-23 發表
好想知係咪真係咁神奇,講到藥都唔洗食就可以醫好病。有無jm用過?其實同普通香薰油有咩分別呢🙄

...
傳銷d野,點會唔好用

伯爵府

ivythepooh 發表於 16-2-24 11:42
傳銷d野,點會唔好用
最近xx糖老闆娘M仲sell佢减肥products, 咩5days cleanse。

伯爵府

引用:Quote:ivythepooh+發表於+16-2-24+11:42+傳

原帖由 蘑菇 於 16-02-24 發表
最近xx糖老闆娘M仲sell佢减肥products, 咩5days cleanse。
係呀,我見人話可full mask,同減肥,萬能的

大宅

回覆:蘑菇 的帖子

但佢之前明明跟黃cc減肥,唔明點解仲要用精油減囉!

子爵府

其實想保養身體令身體健康強壯,首先要做適當運動,亦可以燉下瘦肉水、洋蔥水、蒜頭水,食多啲生果,食少啲junk food,之後根本好少病痛,完全唔需要用乜用物來舒緩抗病。

男爵府

家家公主 發表於 16-2-23 11:55
吾係醫好 係舒緩 減輕不適症狀 抱住懷疑既心勸你吾好用 吾好試 浪費金錢同精油
我一家用2年 明顯地就算吾 ...
講得好。
蚊蚊媽

首頁

尾頁

跳至